reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jej wspolczuje stresu[emoji25][emoji25][emoji25]tak naprawde widzisz cala ciaze super porod tez a dopiero potem wszystjo wychodzi na jaw...

Nifty tez nie wszystjo wybadaja... to popristu zycie ... trzeva tylko wierzyc ze bedzue wszystjo ok rozwoj psycho motoryczny
ciąża była podtrzymywana bo były plamienia, ale mam macice dwurożną więc myśleliśmy, że od tego, w życiu byśmy nie wpadli na to, że to zwiastun czegoś złego, bo przecież ile takich ciąż jest, poza tym nic się nie działo, przy porodzie wody zielone i generalnie ciężki poród ale to dalej nic takiego.. a najwidoczniej organizm chciał się pozbyć "chorego zarodka", no ale nic, cieszymy się, że go mamy, kochamy najmocniej na świecie <3

Ale jak widać nie trzeba być w grupie ryzyka żeby było chore dziecko i zawsze warto się badać na wszystko co tylko możliwe :) ciąża to jednak loteria..

reklama
Teraz to już chyba nie jest nifty a sanko ale u nas to nic nie zmienia bo tego nie wykryje.
Niestety nie, najbliższa terapia genowa przewidziana jest na za 7-10 lat.

Te wszystjie badania widzusz dopiero po porodzie mozna
Wiem ze nie wszystjo wykryje nifty ani nic z tych badan
Adhd tez nic nie wykryje[emoji25]a to ciezkie zaburzenie

Kolzanki syn ma

Wierzmy ze nasze ciaze beda nudne a babaski zdrowe[emoji175]

Te wszystjie badania widzusz dopiero po porodzie mozna
Wiem ze nie wszystjo wykryje nifty ani nic z tych badan
Adhd tez nic nie wykryje[emoji25]a to ciezkie zaburzenie

Kolzanki syn ma

Wierzmy ze nasze ciaze beda nudne a babaski zdrowe[emoji175]
Ale nifty/sanko jest rewelacyjnym badaniem jeśli chce się wykluczyć te najczęstrze choroby.
Przy okazji nie wiem czy widziałyście, na fb jest strona poświęcona badaniom prenetalnym, warto dołączyć :)

ciąża była podtrzymywana bo były plamienia, ale mam macice dwurożną więc myśleliśmy, że od tego, w życiu byśmy nie wpadli na to, że to zwiastun czegoś złego, bo przecież ile takich ciąż jest, poza tym nic się nie działo, przy porodzie wody zielone i generalnie ciężki poród ale to dalej nic takiego.. a najwidoczniej organizm chciał się pozbyć "chorego zarodka", no ale nic, cieszymy się, że go mamy, kochamy najmocniej na świecie
Ale jak widać nie trzeba być w grupie ryzyka żeby było chore dziecko i zawsze warto się badać na wszystko co tylko możliwe :) ciąża to jednak loteria..

W 1 ciazy od 14 tc tez kreawilam poprzez lozysko przodujace az do konca ciazy;(( do 35+5, porid cc bo oczywiscie lozysko zakrywalo wszystko, ale lotteria dala ze Corka zdrowa, druga ciaza super ale tez cc bo bylam za keotko po porodzie
No I teraz 16 mscy po porodzie;) 5+5;)

Oby tym razem nudna ciaza u ciebie I zdrowko ok !

Ale nifty/sanko jest rewelacyjnym badaniem jeśli chce się wykluczyć te najczęstrze choroby.
Przy okazji nie wiem czy widziałyście, na fb jest strona poświęcona badaniom prenetalnym, warto dołączyć :)

Nifty robilam I zeobie oczywisvie Tylko ze mowie adhd np nic nie wypatrzy dopiero rozwoj dziecka I szkola nauka

reklama
Ja z okolic gor :) Nowy Sacz.
U mnie ogolnie rozowy sluz od kilku dni wiec czekam w ktora strone to pojdzie. I na tyle ciaz nigdy nie mialam problemu z zadnymi infekcjami miejsc intymnych a teraz cos mi dolega :( probowalam sie zapisac do lekarza rodzinnego ale nie odbieraja wiec najwyzej jutro podjade osobiscie.
Ja też z okolic Nowego Sącza jestem :)

Do góry