Maria_0701
Fanka BB :)
Hej Martitta,Dziewczyny, a nie zamartwiacie się rozwojem Waszych dzieci? Ja cały czas się martwię i nie mogę przestać... Mikelek nadal śpi głównie na lewej stronie, nie ma prawidłowego odruchu ATOS jak ma główkę zwróconą w prawo, często próbuje się przekręcać ale tylko w prawo i to nie jest rolowanie... No i więcej takich rzeczy, każde odstępstwo od normy mnie martwi. Wy nie macie takich problemów?
Raczej nie
Wiele rzeczy u niemowląt powinno samodzielnie przejść do 4 miesiąca, nawet jak rodzice nie będą robić nic
Ja jak miałam wątpliwośći jakiś czas temu, po prostu poszłam do fizjoterapeuty i byłam zadowolona. I się nie martwię już
Robimy kilka ćwiczeń w domu, które wspomagają rozwoju naszego malucha, ale myślę, że nawet nic nie robiąc dziecko i tak się rozwinie w prawidłowy sposób.
Wcześniej przecież nikt nie chodził do fizjoterapeutów i wszelkie możliwe „asymetrie” nam przeszły, i zaczęliśmy się obracać, siedzieć i chodzić bez ich pomocy
Ja byłam bardzo zadowolona po naszych wizytach i uważam, że można pójść do specjalisty jak masz pytania lub coś Cię niepokoi.
A tak to ja już od któregoś momentu wyluzowałam na temat snu, rozwoju i „idealnego rodzica/dziecka” doceniam każdą chwilę z synkiem i jestem dumna ze wszystkiego co on robi A ćwiczenia traktujemy jak wspólną zabawę i Miruś się śmieje i piszczy jak je z nim robię