AsiaPelasia
Fanka BB :)
Dzwoniłam w zeszłym tygodniu zapytać kiedy przyjść na ktg ale jeszcze mnie wstrzymali, może w piątek będę miała przy wizycie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratuluję mamusiuCześć dziewczyny my już po porodzie [emoji846] urodzilismy w nocy z niedzieli na poniedziałek, generalnie nie będę się rozpisywać bo dużo przygód za nami A poród był w 35+5, tylko tak ku przestrodze dla Was to zadbajcie o zmiekczenie szyjek jesli nie chcecie znieczulenia. Ja nie chciałam ale moja szyjka przez to że wcześnie była bardzo twarda i ostatecznie wzięłam znieczulenie bo inaczej bym chyba zeszła a mam duży próg bólu. Znieczulenie poszło dobrze A i tak delikatnie czułam skurcze, położna tak mnie poprowadziła przez poród że jak znieczulenie puszczalo to zaczęliśmy przec zupełnie świadomie. Sam poród był naprawdę cudowny, tak rodzić mogę kilka razy [emoji846]
A Wojtuś urodził się 2370g, 49cm
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane [emoji846]
Martitta, przypomnij proszę, który to już tydzień u Ciebie? KTG robią po 37m dopiero z tego co wiem. U mnie po prostu to wszystko jest w pakiecie prowadzenia ciąży (chodzę do Medicover), więc nie wiem czy w szpitalach też za każdym razem robią KTG albo USG. Różnie to chyba bywa.@Natalia198777 czytałam że spadek wagi o 1-2 kg to też zwiastun rychłego porodu także wszystkie sygnały na ziemi i w niebie wskazują, że to już niedługo
@Maria_0701 brawo! Czyli u Ciebie to już też lada chwila.
Fajnie, że Wam te badania robią, przynajmniej wiecie na czym stoicie. Ja jestem bardzo ciekawa co mi położna w piątek powie, ale raczej się nie spodziewam ani KTG, ani USG, ani nawet badania szyjki... Tylko sprawdzenia czynności serca dziecka tym takim malutkim urządzonkiem, zważenia mnie i zmierzenia ciśnienia.
U mnie robia od 35. A tak odbiegajac od porodu kupowalyscie jakies wkladki do gondoli, dodatkowe materacyki, ochraniacze czy cus?Martitta, przypomnij proszę, który to już tydzień u Ciebie? KTG robią po 37m dopiero z tego co wiem. U mnie po prostu to wszystko jest w pakiecie prowadzenia ciąży (chodzę do Medicover), więc nie wiem czy w szpitalach też za każdym razem robią KTG albo USG. Różnie to chyba bywa.
Mam nadzieję, że zrobią Ci badanie i coś powiedzą, bo Twój termin chyba też niedługo co?
No ja właśnie nie kupowałam żadnych wkładek. Z gadżetów które mam to mogę płaską podusię włożyć ewentualnie. Juz kiedyś pytałam czy któraś z was kupiła taką stabilizującą poduszkę czy wkładkę....U mnie robia od 35. A tak odbiegajac od porodu kupowalyscie jakies wkladki do gondoli, dodatkowe materacyki, ochraniacze czy cus?
Nie, nic takiego nie kupowałamU mnie robia od 35. A tak odbiegajac od porodu kupowalyscie jakies wkladki do gondoli, dodatkowe materacyki, ochraniacze czy cus?