reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Cześć dziewczyny my już po porodzie [emoji846] urodzilismy w nocy z niedzieli na poniedziałek, generalnie nie będę się rozpisywać bo dużo przygód za nami A poród był w 35+5, tylko tak ku przestrodze dla Was to zadbajcie o zmiekczenie szyjek jesli nie chcecie znieczulenia. Ja nie chciałam ale moja szyjka przez to że wcześnie była bardzo twarda i ostatecznie wzięłam znieczulenie bo inaczej bym chyba zeszła a mam duży próg bólu. Znieczulenie poszło dobrze A i tak delikatnie czułam skurcze, położna tak mnie poprowadziła przez poród że jak znieczulenie puszczalo to zaczęliśmy przec zupełnie świadomie. Sam poród był naprawdę cudowny, tak rodzić mogę kilka razy [emoji846]
A Wojtuś urodził się 2370g, 49cm
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane [emoji846]
Gratuluję mamusiu 😚

@Natalia198777 czytałam że spadek wagi o 1-2 kg to też zwiastun rychłego porodu 😁 także wszystkie sygnały na ziemi i w niebie wskazują, że to już niedługo :D

@Maria_0701 brawo! Czyli u Ciebie to już też lada chwila.

Fajnie, że Wam te badania robią, przynajmniej wiecie na czym stoicie. Ja jestem bardzo ciekawa co mi położna w piątek powie, ale raczej się nie spodziewam ani KTG, ani USG, ani nawet badania szyjki... Tylko sprawdzenia czynności serca dziecka tym takim malutkim urządzonkiem, zważenia mnie i zmierzenia ciśnienia.

@Natalia198777 czytałam że spadek wagi o 1-2 kg to też zwiastun rychłego porodu 😁 także wszystkie sygnały na ziemi i w niebie wskazują, że to już niedługo :D

@Maria_0701 brawo! Czyli u Ciebie to już też lada chwila.

Fajnie, że Wam te badania robią, przynajmniej wiecie na czym stoicie. Ja jestem bardzo ciekawa co mi położna w piątek powie, ale raczej się nie spodziewam ani KTG, ani USG, ani nawet badania szyjki... Tylko sprawdzenia czynności serca dziecka tym takim malutkim urządzonkiem, zważenia mnie i zmierzenia ciśnienia.
Martitta, przypomnij proszę, który to już tydzień u Ciebie? KTG robią po 37m dopiero z tego co wiem. U mnie po prostu to wszystko jest w pakiecie prowadzenia ciąży (chodzę do Medicover), więc nie wiem czy w szpitalach też za każdym razem robią KTG albo USG. Różnie to chyba bywa.
Mam nadzieję, że zrobią Ci badanie i coś powiedzą, bo Twój termin chyba też niedługo co? 🙂

Martitta, przypomnij proszę, który to już tydzień u Ciebie? KTG robią po 37m dopiero z tego co wiem. U mnie po prostu to wszystko jest w pakiecie prowadzenia ciąży (chodzę do Medicover), więc nie wiem czy w szpitalach też za każdym razem robią KTG albo USG. Różnie to chyba bywa.
Mam nadzieję, że zrobią Ci badanie i coś powiedzą, bo Twój termin chyba też niedługo co? 🙂
U mnie robia od 35. A tak odbiegajac od porodu😛 kupowalyscie jakies wkladki do gondoli, dodatkowe materacyki, ochraniacze czy cus?

@Natalia198777, jesteśmy z Tobą gdzieś razem w kolejce 💪 ☺️ Dawaj znać jak tam u Ciebie.
Mi lekarz powiedziała, że niektóre kobiety z rozwarciem 3 cm mogą i tydzień dochodzić, ale w moim przypadku myśli, że raczej szybciej to będzie. Także po prostu czekam na rozwój wydarzeń. Może jednak warto po raz kolejny torbę do szpitalu sprawdzić 😅😅

U mnie robia od 35. A tak odbiegajac od porodu😛 kupowalyscie jakies wkladki do gondoli, dodatkowe materacyki, ochraniacze czy cus?
No ja właśnie nie kupowałam żadnych wkładek. Z gadżetów które mam to mogę płaską podusię włożyć ewentualnie. Juz kiedyś pytałam czy któraś z was kupiła taką stabilizującą poduszkę czy wkładkę....

reklama
A wiec dziś 1 lipca o godz. 9.10 urodzł się Staś
Jestem mega szczęśliwa

Załączniki

• IMG_2830.JPG
    IMG_2830.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 200
Do góry