reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Mi też dłonie i stopy zaczęły puchnąć i mam mega problem. Pierścionek zaręczynowy nie chce zejść. Próbowałam już wszystkich metod i nic. Chyba już nic nie pozostało jak udać się do jubilera i rozciąć pierścionek 😕
masakra, spróbowłaś w zimnej wodzie dłoń moczyć? ja na wszelki wypadek zdjełam już dawno pierścionki, teraz już ich nie założę tak mam stawy opuchnięte

Mi też dłonie i stopy zaczęły puchnąć i mam mega problem. Pierścionek zaręczynowy nie chce zejść. Próbowałam już wszystkich metod i nic. Chyba już nic nie pozostało jak udać się do jubilera i rozciąć pierścionek 😕
Udało mi się ściągnąć zanim spuchlam tak masakrycznie, pobrobuj jeszcze może trafisz na dzień w którym trochę odpuści opuchlizna i nie trzęba będzie ciąć. Trzymam.kciuki.

Dziewczyny, które macie twardą szyjkę planujecie zmiękczać ja przed porodem? liśćmi z malin czy wiesiołkiem podobno skutecznie się ją zmusza do współpracy :)

No i nadeszła pora na szpital, dostałam skierowanie w związku cukrzycą, dr mówił ze może się zdarzyć tak ze zrobią ktg i wypuszcza do domu, a mogą tez zatrzymać i wywołać poród. Rozwarcie się nie powiększyło, natomiast macica coraz częściej się stawia, mówił ze Maluch juz się pcha główką do wyjścia , także jestem w pełnej gotowości.
Na samą myśl o czekaniu jutro na IP mnie spanie bierze. Pewnie się wyczekam jak durna.
Miłego dnia dziewczyny :)

No i nadeszła pora na szpital, dostałam skierowanie w związku cukrzycą, dr mówił ze może się zdarzyć tak ze zrobią ktg i wypuszcza do domu, a mogą tez zatrzymać i wywołać poród. Rozwarcie się nie powiększyło, natomiast macica coraz częściej się stawia, mówił ze Maluch juz się pcha główką do wyjścia , także jestem w pełnej gotowości.
Na samą myśl o czekaniu jutro na IP mnie spanie bierze. Pewnie się wyczekam jak durna.

Powodzenia, trzymam kciuki:) Jak dasz rade, to dawaj znać, co i jak:)

Powodzenia! Może Cię wypuszcza jak będzie wszystko ok na ktg. Nie wiem co bys wolała 😊Który to tydzień?

ja też mam taki sam problm ze stawami szczególnie w palcach, puchną, drętwieją, bolą i nie da się nimi ruszać, nawet w nocy mnie to budziło, lejkarz powiedział, ze to puchnięcie i już tak zostane do końca ciąży, znika ponoć do dwóch tygodni po porodzie, mi pomagają masaże przed snem
Gadałam dzisiaj z położna na ten temat. Mówi że to od niedoboru magnezu. Ponieważ miałam dziwne dolegliwości po asparginie, kazała mi kupić magne b6 i brać 2x1 tabletkę. Podobno dolegliwości mają minąć po 3 4 dniach. Dzisiaj zaczęłam. Dam znać

reklama
Do góry