Martitta88
Fanka BB :)
Pewnie tak, jak mówią dziewczyny. A nie mówią Ci na bieżąco ile mierzy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę że mogą być ciut za duże. Pewnie ocenisz jak ubierzesz synka, a jak "utonie"w 56 to pewnie zamówisz 50, hm ma fajne niedrogie bodziaki w kilkupakach i te rozmiary mini mini są dostępne.Dziewczyny mam takie głupie pytanie :
Mały urodził się 7.06 i mierzył 50cm.
Dzis jak rozmawiałam z lekarzem, to powiedziała mi, że na pewno jeszcze tydzień będzie w szpitalu, bo jest jeszcze karmiony przez sondę. Dają też mu butelkę, ale jeszcze przewaga sondy, bo się troszkę męczy przy jedzeniu jeszcze, ale nie o tym miałam pisać.
Chodzi mi o to, że ja najmniejsze ciuszki to mam na 56,myslicie, że jak wyjdzie za powiedzmy 1.5 tygodnia, to taki rozmiar będzie ok?
hm ma podobno o romiar zawyżoną rozmirówkęMyślę że mogą być ciut za duże. Pewnie ocenisz jak ubierzesz synka, a jak "utonie"w 56 to pewnie zamówisz 50, hm ma fajne niedrogie bodziaki w kilkupakach i te rozmiary mini mini są dostępne.
brawo! czekamy na dobre wieściChwilę mnie nie było a tu tyle stron naprodukowaneAle nadrobiłam Ja wczoraj miałam ostatnia wizytę u swojego lekarza 37+4. Jak to zleciało... Mały waży ok 2870g. Lekarz zadowolony z wagi i jego i mojej +12kg (w związku z cukrzycą, że wszystko ok). Miłego dnia
Na pewno sytuacja na zewnatrz sprzyja puchnieciu, wiec nie przejmowalabym sie za bardzo. Pij duzo wody i jedz owoce, warzywa z duza iloscia potasu. Niestety moze juz tak zostac, ale to jeszcze tylko 4 tyg☺Hej dziewczyny
Widziałam wcześniej wasze wypowiedzi na temat opieki prenatalnej prywatnej a na NFZ
Pozwólcie ze napisze wam o swoim doświadczeniu
Jak byłam w pierwszej ciąży zapisałam się odrazu na wizytę prywatna do ordynatora oddziału ginekologi w szpitalu w moim mieście ( w domyśle ze to będzie najlepsza opieka ) , wizyty wyglądały standardowo ( teraz to wiem ) finał był taki - straciłam ciąże w 19 tyg. Mój lekarz nie zauważył żadnych prawidłowości wcześniej ...sposób przekazania mi tej informacji tez pozostawiał wiele do życzenia ( tymbarskiej ze byłam sama )
Oczywiście wiem ze to był przypadek ...ale dobry sprzęt w prywatnym gabinecie u ordynatora ginekologi nie sprawił ze ktoś wcześniej dopatrzył się nieprawidłowości na usg
Kolejne ciąże 2 i 3 to wizyty w gabinetach lekarza z powołania na NFZ ...( lekarza tego poznałam w szpitalu z związku z utrata pierwszej ciąży ...tylko on ze mną rozmawiał a nie ograniczył się do przekazania suchych faktów ...zaproponował psychologa i wogole okazał wsparcie co nie jest normom w szpitalu po poronieniu) wizyty u niego co miesiąc wszystkie badania łącznie z prenatalnym na NFZ ...wizyty konkretne nigdy nie spoglądał na zegarek zawsze czułam się uspokojona i zaopiekowana ....
I obecna ciąża
To samo chodzę do gina na NFZ ( tamten lekarz już nie przyjmuje )
Wizyty co 3 tygodnie za każdym razem mam zrobione usg i badanie ginekologiczne + 2 badania prenatslne na mega profesjonalnym sprzęcie - za które nie płaciłam
Komplet badań i profesjonalizm
Zapłaciłam tylko raz za jedna wizytę u endokrynologa bo terminy były długie a mi zależało sprawdzić tarczyce czyli 150 zł przez cała ciąże
Pisze to dlatego ze kiedyś tez wydawało mi się ze tylko prywatnie lekarz porządnie się nami zaopiekuje - w sensie jak mu zapłacimy
Ale teraz wiem ze jak się trafi na dobrego lekarza z powołania to wizyty u niego w gabinecie na NFZ w niczym nie odbiegają ...
Ojej nie chciałam się tak rozpisać
Chciałam was jeszcze o coś zapytać
Przez ostatnie 3 dni strasznie puchną mi nogi i ręce i złe się czuje poprostu mnie bolą ...ostatnio tak mnialam 2 dni przed porodem a teraz mam do terminu jeszcze 4 tyg i martwię się czy tak będę się męczyć do końca ...
hm ma podobno o romiar zawyżoną rozmirówkę
Chwilę mnie nie było a tu tyle stron naprodukowaneAle nadrobiłam Ja wczoraj miałam ostatnia wizytę u swojego lekarza 37+4. Jak to zleciało... Mały waży ok 2870g. Lekarz zadowolony z wagi i jego i mojej +12kg (w związku z cukrzycą, że wszystko ok). Miłego dnia