reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Pewnie będzie :) udanej imprezy!

A my zaraz jedziemy na działkę do teściów, tyle że działka jest 40 km stąd 🙈 ciężko znoszę ostatnio podróże samochodem. Jest mi niewygodnie siedzieć , mały mnie kopie (bo chyba nie lubi jeździć) no i mam chorobę lokomocyjną gorszą niż przed ciążą, ale się poświęcam raz w tygodniu, żeby mąż się zobaczył z ukochanymi rodzicami 😁 a Wy jak znosicie jazdy samochodem? Bez problemów czy tak jak ja?

Krótkie trasy dobrze, ale przy dłuższych to już bolą plecy. Mnie mały tez kopie i się własnie zastanawiam, czy to dlatego że lubi jeździć, czy że nie:p

reklama

A my zaraz jedziemy na działkę do teściów, tyle że działka jest 40 km stąd 🙈 ciężko znoszę ostatnio podróże samochodem. Jest mi niewygodnie siedzieć , mały mnie kopie (bo chyba nie lubi jeździć) no i mam chorobę lokomocyjną gorszą niż przed ciążą, ale się poświęcam raz w tygodniu, żeby mąż się zobaczył z ukochanymi rodzicami 😁 a Wy jak znosicie jazdy samochodem? Bez problemów czy tak jak ja?
A ja mam schizy przy jeździe autem i dolną część pasów mam na plecami bo młoda bardzo nisko i boję się szarpnięć. Jakąś w ogóle nadwrażliwa się zrobiłam 😆

Jak rodziłam córkę 7 lat temu to przy wypisie dostałam informację, żeby dawać Wit D i Wit K. Jak rodziłam syna 1.5 roku temu to była tylko informacja o Wit D jak zapytałam dlaczego to lekarka powiedziała, że teraz dziecko dostaję szczepionkę z Wit K w szpitalu i więcej jej się już nie daje. Kiedyś tych szczepionek nie dawali.

My też jeździmy co tydzień na działke do teściów 60km i droga to masakra. Moja choroba lokomocyjna też jest o wiele gorsza niż przed ciąża jeszcze siedzę z tyłu z synem więc ciężko. Wczoraj stwierdziłam, że już chyba ostatni raz pojechałam 😬

U mnie też fatalnie jestem z Szamotuł . I to temperatura w cieniu.... dziś rano mąż wymieniał się info odnośnie tem z kolegą w Anglii. Tam 15 a u nas było na termometrze 41 na lekkim słońcu. Szok teraz jakiś wiaterek się ruszył niby mają być burze. Ogarnęłam mieszkanko i idę zrobić sobie chłodną kompiel. Mojemu knedelkowi też chyba gorąco bo wariuje to go trochę schłodzę 😂 taka zimna wareczka "0" cytrynowa mi się marzy ...

Załączniki

• 1592053417392705237688.jpg
    1592053417392705237688.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 78
Najgorsze nocki- pidżama na ramiączkach, gacie, włosy spięte, brzuch na wierzchu 😂
Koleżanka, która rodziła w upały też poleciła mi wodę termalną- mąż psika na twarz do orzeźwienia, akurat kupiłam w promocji w super pharm -50% z kartą, wzięłam od razu największą 😄

Jak rodziłam córkę 7 lat temu to przy wypisie dostałam informację, żeby dawać Wit D i Wit K. Jak rodziłam syna 1.5 roku temu to była tylko informacja o Wit D jak zapytałam dlaczego to lekarka powiedziała, że teraz dziecko dostaję szczepionkę z Wit K w szpitalu i więcej jej się już nie daje. Kiedyś tych szczepionek nie dawali.
Mi zaraz po urodzeniu Leosia, pytali się czy zgadzam się na podanie dziecku witaminy K :)

Najgorsze nocki- pidżama na ramiączkach, gacie, włosy spięte, brzuch na wierzchu 😂
Koleżanka, która rodziła w upały też poleciła mi wodę termalną- mąż psika na twarz do orzeźwienia, akurat kupiłam w promocji w super pharm -50% z kartą, wzięłam od razu największą 😄
a ja specjalnie kupiłam taką mini wersję podróżną, żeby bagaż do szpitala zminimalizować, może jednak większa by się przydała

reklama
Powiedzcie mi proszę, czy długo zastanawiałyście się jeśli chodzi o wybór szpitala? Czy może wybieracie się tam gdzie jest wasz ginekolog? A może któraś z was rodziła/będzie rodziła w Krakowie? Mam straszna rozkmine z tym, bo szpital w mojej miejscowości odpada całkiem [emoji849]

Ostatnia edycja:
Do góry