reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja do szpitala pampersy, a później będziemy próbować. Jest dziewczyna która tworzy pudła z pampersami na insta znajdziesz ja pod nickiem mama.ernestore, chyba zamówię takie pudło aby wypróbować pieluszki i nie kupować przy tym całych opakowań :)

reklama
U córki za to sprawdziły się pieluszki Dada i babydream z Rossmanna. Jeszcze Lupilu ale to już później kupowałam.

Cześć Dziewczyny :)
Wiem że ten temat był już poruszany, ale mogłybyście powiedzieć na jaki laktator ostatecznie się zdecydowałyście? Znajome polecają mi najbardziej dwa: Lovi Expert Elektryczny lub Medela Swing, oba podobnie wychodzą cenowo. Macie jakieś doświadczenie który lepiej kupić? :)

Miłego dnia!

Ja wybrała Lovi Expert bo ma wbudowany akumulator i jest podobno cichszy. :)

Co do pampersów to kupię Pampersy Premium Care, ale pamiętam że u mnie w szpitalu przy wyjściu po porodzie dostałam paczkę Pampersów Premium Care i mnóstwo próbek pampersów Dada.

Poza tym melduję się chora... wczoraj byłam u lekarza z moją niespełna 3-latką bo ma zapalenie gardła i początki anginy, a w nocy rozłożyło mnie... Byłam u lekarza i na razie mam zalecone leczenie bez antybiotyku, ale jakby się pogarszało to w piątek muszę się zgłosić po to ustrojstwo... [emoji57]
Bakterie dostałyśmy chyba w prezencie w niedzielę od mojej chrześnicy, która chodzi do przedszkola - nie pierwszy raz taka sytuacja. ‍♀️

...ale czasu nie marnuję, więc siedzę i składam zamówienia [emoji16] Miło się patrzy jak ubywa rzeczy do kupienia na liście wyprawkowej. [emoji4]

Co do pampersów to kupię Pampersy Premium Care, ale pamiętam że u mnie w szpitalu przy wyjściu po porodzie dostałam paczkę Pampersów Premium Care i mnóstwo próbek pampersów Dada.

Poza tym melduję się chora... wczoraj byłam u lekarza z moją niespełna 3-latką bo ma zapalenie gardła i początki anginy, a w nocy rozłożyło mnie... Byłam u lekarza i na razie mam zalecone leczenie bez antybiotyku, ale jakby się pogarszało to w piątek muszę się zgłosić po to ustrojstwo... [emoji57]
Bakterie dostałyśmy chyba w prezencie w niedzielę od mojej chrześnicy, która chodzi do przedszkola - nie pierwszy raz taka sytuacja. ‍[emoji3601]

...ale czasu nie marnuję, więc siedzę i składam zamówienia [emoji16] Miło się patrzy jak ubywa rzeczy do kupienia na liście wyprawkowej. [emoji4]
Dużo dużo zdrówka dla Ciebie i córci [emoji847]

Bakterie dostałyśmy chyba w prezencie w niedzielę od mojej chrześnicy, która chodzi do przedszkola - nie pierwszy raz taka sytuacja. ‍♀

@Betty93 szybko zdrowiej i oby udalo sie bez antybiotyku.
Teraz przynajmniej w W- wie jest taka obledna pogoda ze nie trudno zlapac przeziebienie.Co godzine na zmiane wychodzi palace slonce i znowu czarne chmury i leje:confused:
Ja kupie pewnie Pampersy i zobacze czy ok, te zielone.One lepiej pasowsly moim synkom niz te biale premium.Zobaczymy jak bedzie teraz.Lubilam juz poźniej te pants, takie zakladane , nie te na rzepki.Ale to troche trzeba bedzie poczekac;)

reklama
Dziękuję dziewczyny za tyle dobroci. [emoji8][emoji175]

Oby jutro było lepiej. :) Dzisiaj od rana mamy dzień raczej złych wiadomości, a do tego mam takie bóle jak chodzę, że wrzuciłam na szybko do prania i suszenia szlafrok oraz pokazałam mojemu M. gdzie w razie czego mam rzeczy do szpitala dla mnie i małego.
Swoją drogą jak dalej tak będzie to jutro chyba pojadę to skontrolować do szpitala, bo wszystko przypomina mi dokładnie moje samopoczucie przed pierwszym porodem (od rana miałam takie bóle, a o 23:30 zaczęły się skurcze porodowe).

Mam nadzieję, że to wszystko przez chorobę i stres dzisiejszego dnia...

Do góry