reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Luzik Dziewczyny u mnie rozbieżności były do 4-5 tygodni, ale co ja zrobię, że jakie małe kluseczki rodzę;)

reklama
@Si.Kat ja z podobna w sumie bolaczka siedze od jakis kilku godzin.Wczoraj bylam na usg i maly wg terminu z usg 32.4 t.c.wazy ok 1759, ale wg terminu z om wiek juz 33.2 wazy za malo troche.Jednak wczoraj lekarz powiedzial ze taka jego uroda.Dzisiaj jednak rozmawialam z nim przy okazji interpretacji posiewu moczu i powiedzial mi ze trzeba go jednak monitorowac czesciej i bede chodzic co tydzien na usg i dodatkowo na ktg.Dodam ze przeplywy ksiazkowe i lozysko w tej pierwszej kategorii czyli najlepsze i ilosc wod w normie.Nie wiem co myslec, staram sie byc dobrej mysli ty tez badz.Takiej urody mamy dzieci;)
O jej, no widzisz... ja już tak na spokojnie po paru godzinach do tego podchodzę, musi byś dobrze, rozbieżności są zawsze. U nas pozostałe parametry i przepływy także książkowe, wujek mojego T który jest lekarzem i właśnie ma dyżur u siebie w szpitalu, poszedł do ginekologa skonsultować te nasze badania, ginekolog uważa ze parametry Małej są w granicach normy i nic tylko czekać na poród, jedynie mamy zwrócić uwagę na to łożysko i ewentualna infekcja, ale to jest do skontrolowania, ponadto czasami to nie musi być infekcja, bywa tak ze łożysko jest grubsze i tyle. Różna jest uroda kobiet, również od wewnątrz :) Także jestem dobrej myśli, aczkolwiek czasami trochę trwa żeby do takowych dojść :) A co do wyobraźni, to ja dzisiaj popłynęłam po tych badaniach, 2 godz spędziłam na płaczu i lamentowaniu, a przecież nie pomagam tym mojej Kruszynie (od dzisiaj jej nowa ksywa) z drugiej strony co się dziwić, to nasze pierwsze dziecko. Dziewczyny będzie dobrze! Innej opcji nie ma!

O jej, no widzisz... ja już tak na spokojnie po paru godzinach do tego podchodzę, musi byś dobrze, rozbieżności są zawsze. U nas pozostałe parametry i przepływy także książkowe, wujek mojego T który jest lekarzem i właśnie ma dyżur u siebie w szpitalu, poszedł do ginekologa skonsultować te nasze badania, ginekolog uważa ze parametry Małej są w granicach normy i nic tylko czekać na poród, jedynie mamy zwrócić uwagę na to łożysko i ewentualna infekcja, ale to jest do skontrolowania, ponadto czasami to nie musi być infekcja, bywa tak ze łożysko jest grubsze i tyle. Różna jest uroda kobiet, również od wewnątrz :) Także jestem dobrej myśli, aczkolwiek czasami trochę trwa żeby do takowych dojść :) A co do wyobraźni, to ja dzisiaj popłynęłam po tych badaniach, 2 godz spędziłam na płaczu i lamentowaniu, a przecież nie pomagam tym mojej Kruszynie (od dzisiaj jej nowa ksywa) z drugiej strony co się dziwić, to nasze pierwsze dziecko. Dziewczyny będzie dobrze! Innej opcji nie ma!
Tak musimy być dobrej mysli.A o jakiej ewentualnej infekcji mowisz?tak pytam aby byc rowniez wyczulona;)Trzeba byc czujnym, ale zachować zdrowy rozsadek i starać sie nie przekopywac internetu:yes:

Tak musimy być dobrej mysli.A o jakiej ewentualnej infekcji mowisz?tak pytam aby byc rowniez wyczulona;)Trzeba byc czujnym, ale zachować zdrowy rozsadek i starać sie nie przekopywac internetu:yes:

Coś pani dr wspominała o drobnoustrojach dostających się do krwiobiegu, może być to związane z kiła, różyczka, toksoplazmoza.. ale nie wnikałam w temat, bo już miałam łeb jak sklep po tych badaniach i polowe inf i tak nie przyswoiłam. Pamietam ze na początku ciąży robiłam badania na toksoplazmozę i wyszedł wynik dodatni, przez miesiąc byłam pod kontrola lekarza od chorób wewnętrznych, ale okazało się ze ten wynik dodatni byl w granicach normy i wyglądało to tak, jakbym lata temu tą chorobę przebyła. Może stąd ta ewentualna infekcja łożyska, póki co łudzę się, ze taki urok mojego łożyska, ze po prostu jest grube a niekoniecznie chore...

Coś pani dr wspominała o drobnoustrojach dostających się do krwiobiegu, może być to związane z kiła, różyczka, toksoplazmoza.. ale nie wnikałam w temat, bo już miałam łeb jak sklep po tych badaniach i polowe inf i tak nie przyswoiłam. Pamietam ze na początku ciąży robiłam badania na toksoplazmozę i wyszedł wynik dodatni, przez miesiąc byłam pod kontrola lekarza od chorób wewnętrznych, ale okazało się ze ten wynik dodatni byl w granicach normy i wyglądało to tak, jakbym lata temu tą chorobę przebyła. Może stąd ta ewentualna infekcja łożyska, póki co łudzę się, ze taki urok mojego łożyska, ze po prostu jest grube a niekoniecznie chore...
A o tych dziadach mowisz...w tych toxo itd to sa dwa rodzaje tych przeciwcial z tego co pamietam igg i igm, jedno swiadczy o starej infekcji i kiedys nabytych przeciwcialach, a drugie o swiezym.Ale nawet te swieze moga byc tylko w granicach pewnej normy.Ja jeszcze nie slyszalam o okresleniu ze lozysko jest grube hmm, niewydolne to tak, stare itd.Milej nocy i dobrych mysli:)

A o tych dziadach mowisz...w tych toxo itd to sa dwa rodzaje tych przeciwcial z tego co pamietam igg i igm, jedno swiadczy o starej infekcji i kiedys nabytych przeciwcialach, a drugie o swiezym.Ale nawet te swieze moga byc tylko w granicach pewnej normy.Ja jeszcze nie slyszalam o okresleniu ze lozysko jest grube hmm, niewydolne to tak, stare itd.Milej nocy i dobrych mysli:)

Ja się dowiedziałam dzisiaj o takim łożysku, a co do rzekomej infekcji narazie to jest gdybanie. Nie nakręcam się. Za tydzień kolejne pomiary i wtedy wszystkiego się wyjaśni.
Dobrej nocki :)

Cześć Dziewczyny :)
Wiem że ten temat był już poruszany, ale mogłybyście powiedzieć na jaki laktator ostatecznie się zdecydowałyście? Znajome polecają mi najbardziej dwa: Lovi Expert Elektryczny lub Medela Swing, oba podobnie wychodzą cenowo. Macie jakieś doświadczenie który lepiej kupić? :)

Miłego dnia!

Hej, ja mam Medele Swing ale dlatego ze pożyczony od koleżanki. Jak bym miała kupować to nie wiem jaki. :) Ale ta Medela wyglada dobrze.

reklama
Mam Lovi Prolactis, dwufazowy - jestem zadowolona z niego. Wcześniej miałam Medele Mini - głośna jak traktor, ale poręczna.

Do góry