reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja nie farbowałam w pierwszym trymestrze, poszłam gdy zaczęłam drugi.
Co do piersi to czy robilyscie aktualne usg na początku ciąży/zaraz przed ciążą? Ginekolog kazał mi zrobić (poprzednie czerwiec 2017), wiec robiłam na początku grudnia. Osoba od usg powiedziała, że mało kobiet w ciąży decyduje się na to badania, a wielka szkoda, bo w zaawansowanej ciąży czy karmiąc piersią jest ciężko wykryć coś niepokojącego.

Juz to zrobilam. Nie dosc ze krwawi przy szczotkowaniu, to czuje ten smak krwi i w trakcie dnia.

Karolcia.De ja czasami tak mam, ale ja mam powiekszony wezel chlonny pod pacha. Sprawdzany i piersc byla czysta. Z tego ze jestem kompletnym swirem na ten temat i wlasciwie to moja fobia. Nie czekalabym na ginekologa tylko poszla do rodzinnego. W sumie nie wiem jak u Was wyglada sluzba zdrowia, w UK wszystko idzie przez rodzinnego a sama ciaza prowadzona jest przez polozna (ale to na bank juz pisalam). Moze wystarczy zmienic stanik, moze to zmiany hormonalne ale trzeba(!) cyce sprawdzic.
W ubiegłym tygodniu miałam wizytę u lekarka badala mi piersi. Nie chcę panikowac, dlatego dzisiaj nie poszłam do lekarza. U nas równiez najpierw trzeba iść do rodzinnego i to on może skierować dalej. Jedynie do ginki mogę iść no i najlepiej to dopiero w czwartek bo nie uśmiecha mi się czekać dwie godziny w poczekalni po pracy w dodatku.

Dzięki dziewczyny nawet nie wiedziałam że jest taki doradca i jak patrzę to najbliższy dzielnicę obok[emoji4]

Wybiorę się w lutym to już będzie drugi trymestr może i samopoczucie będzie troche lepsze
A pytanko do dziewczyn po usg prenatalmym przez brzuch czy dopochwowo?

reklama
Mój brzuch wieczorny, mam wrażenie, że przed śniadaniem jest połowę mniejszy ;-)

Jeśli chodzi o chusty to rozważam, z synkiem bywało, że nie jadłam do 11, bo płakał jak go zostawiałam. Taką miał porę :-( Wasze wypowiedzi przekonują mnie żeby spróbować :-)

Załączniki

• 20190114_222555.jpg
    20190114_222555.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 105
Do góry