Ons
Fanka BB :)
Ja dostałam płytkę po prenatalnych od lekarzaZ tym pendrivem dobry pomysł bo myślałam żeby tel nagrywać jak się zgodzi doktor
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja dostałam płytkę po prenatalnych od lekarzaZ tym pendrivem dobry pomysł bo myślałam żeby tel nagrywać jak się zgodzi doktor
Nawet nie zapytałam wsumie to są darmowe na NFZ więc różnie może byćJa dostałam płytkę po prenatalnych od lekarza
Witaj ja też mam 38 lat i trochę się dziwię że wyszło Ci takie ryzyko ZD bo wszystkie inne parametry wydają się być w normie. Ja miałam wyniki podobne do twoich a nawet wyższe beta- Hcg 2.5 MoM a ryzyko wyszło mi 1:496. Sama nie wiem od czego to zależy może dlatego że to Twoja pierwsza ciąża..hmm. Ja na aminopunkcje się nie zdecydowałam zrobiłam płatne testy z krwi i czekam na wynik. Wszystko będzie dobrze głowa do góryWitajcie Dziewczny.
Mam 38 lat i jestem w pierwszej ciąży. Termin mam na 6 lipca 2019r. Nieco ponad tydzień temu miałam robione USG genetyczne oraz pobraną krew na test Pappa. USG wyszło dobrze:
13 tydzień i 6 dzień
CRL 78,9 mm
NT 1,83 mm
NB widoczna
BPD 23,5 mm
HR 139 / min.
Wczoraj odebraliśmy wyniki testu Pappa i załamka.
beta-HCG 1,5 MoM
Pappa 0,347 Mom
w moim wieku ryzyko zespołu Downa 1:114, a skorygowane ryzyko zespołu Downa 1:87. Lekarz genetyk sugerował aminiopunkcję, ale boję się amniopunkcji, bo nie chcę zrobić krzywdy dziecku.
Czy któraś z Was miała też takie kiepskie wyniki biochemiczne krwi?
Wybiorę się w lutym to już będzie drugi trymestr może i samopoczucie będzie troche lepsze
A pytanko do dziewczyn po usg prenatalmym przez brzuch czy dopochwowo?
Daj znać jaki wynik z krwi będziesz miała, chciałam też dodać że pierwsza ciąża niestety ma znaczenie. Ryzyko się zwiększa , pozdrawiamWitaj ja też mam 38 lat i trochę się dziwię że wyszło Ci takie ryzyko ZD bo wszystkie inne parametry wydają się być w normie. Ja miałam wyniki podobne do twoich a nawet wyższe beta- Hcg 2.5 MoM a ryzyko wyszło mi 1:496. Sama nie wiem od czego to zależy może dlatego że to Twoja pierwsza ciąża..hmm. Ja na aminopunkcje się nie zdecydowałam zrobiłam płatne testy z krwi i czekam na wynik. Wszystko będzie dobrze głowa do góry
Cześć za kogo dziś trzymamy kciuki? Kto wizytuje?
na jaki kolor farbujesz? Mnie też to niedługo czeka, ale ostatnio moim fryzjerem jest mój mążZa mnie żeby mi farba dobrze siwe włosy pokryła bo właśnie się do fryzjera wybieram
A tak serio to również trzymam kciuki za wizytujace i miłego dnia życzę
na jaki kolor farbujesz? Mnie też to niedługo czeka, ale ostatnio moim fryzjerem jest mój mąż
To powodzenia. Żeby wyszło wszystko po Twojej myśli. Ja bardzo długo farbowalam na czarny, a od paru miesięcy mam ciemny brąz. Swoje mam blondNaturalny brąz , chodzi mi tylko o przykrycie siwizny A żeby odrostu nie było za szybko. Do tej pory farbowałam normalnymi farbami A teraz bez amoniaku i ciekawa jestem jak to wyjdzie.