reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja nie farbowałam w pierwszym trymestrze, poszłam gdy zaczęłam drugi.
Co do piersi to czy robilyscie aktualne usg na początku ciąży/zaraz przed ciążą? Ginekolog kazał mi zrobić (poprzednie czerwiec 2017), wiec robiłam na początku grudnia. Osoba od usg powiedziała, że mało kobiet w ciąży decyduje się na to badania, a wielka szkoda, bo w zaawansowanej ciąży czy karmiąc piersią jest ciężko wykryć coś niepokojącego.

Juz to zrobilam. Nie dosc ze krwawi przy szczotkowaniu, to czuje ten smak krwi i w trakcie dnia.

Karolcia.De ja czasami tak mam, ale ja mam powiekszony wezel chlonny pod pacha. Sprawdzany i piersc byla czysta. Z tego ze jestem kompletnym swirem na ten temat i wlasciwie to moja fobia. Nie czekalabym na ginekologa tylko poszla do rodzinnego. W sumie nie wiem jak u Was wyglada sluzba zdrowia, w UK wszystko idzie przez rodzinnego a sama ciaza prowadzona jest przez polozna (ale to na bank juz pisalam). Moze wystarczy zmienic stanik, moze to zmiany hormonalne ale trzeba(!) cyce sprawdzic.
W ubiegłym tygodniu miałam wizytę u lekarka badala mi piersi. Nie chcę panikowac, dlatego dzisiaj nie poszłam do lekarza. U nas równiez najpierw trzeba iść do rodzinnego i to on może skierować dalej. Jedynie do ginki mogę iść no i najlepiej to dopiero w czwartek bo nie uśmiecha mi się czekać dwie godziny w poczekalni po pracy w dodatku.

Dzięki dziewczyny nawet nie wiedziałam że jest taki doradca i jak patrzę to najbliższy dzielnicę obok[emoji4]

Wybiorę się w lutym to już będzie drugi trymestr może i samopoczucie będzie troche lepsze
A pytanko do dziewczyn po usg prenatalmym przez brzuch czy dopochwowo?

reklama
Mój brzuch wieczorny, mam wrażenie, że przed śniadaniem jest połowę mniejszy ;-)

Jeśli chodzi o chusty to rozważam, z synkiem bywało, że nie jadłam do 11, bo płakał jak go zostawiałam. Taką miał porę :-( Wasze wypowiedzi przekonują mnie żeby spróbować :-)

Załączniki

• 20190114_222555.jpg
    20190114_222555.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 108
Do góry