reklama
Tylko przez brzuch [emoji846]Wybiorę się w lutym to już będzie drugi trymestr może i samopoczucie będzie troche lepsze
A pytanko do dziewczyn po usg prenatalmym przez brzuch czy dopochwowo?
U
użytkownik 902
Gość
Zapytaj czy można wziąć płytę albo pendrive i nagrac dla meza USGPrzekonam się w piątek już nie mogę się doczekać stres się już pojawił mój M ma jeszcze w piątek egzamin na kursie nie będzie go ze mną biedny mówi że jak na szpilkach będzie siedział
wszystkozajete
Moderatorka
U mnie też przez brzuch tylko. To zależy i od sprzętu i od ułożenia dziecka i od ilości tkanki tłuszczowej u mamy. Czasem po pomiarach przez brzuch jeszcze coś tam lekarz chce sprawdzić dopochwowo.
Martkaaa5
Fanka BB :)
Z tym pendrivem dobry pomysł bo myślałam żeby tel nagrywać jak się zgodzi doktorZapytaj czy można wziąć płytę albo pendrive i nagrac dla meza USG
Myslniczek
Ja zrobilan sobie Dziś zdjęcie i moj brzuch wygląda na nim na dwa razy wiekszy niż jest rzeczywiście ;p
Ostatnia edycja:
Zwlaszcza jak ma sie dziecko z jesieni i nie ma gdzie suszyc [emoji58]A gdzie mieszkasz Althea?Dziewczyny farbuja, ja nie [emoji6] ale nie dalabym rady z farba wysiedziec.
W Niemczech mieszkam. Przetestowałam pieluszki z rosmanna i dm i nie byłam zadowolona. Biedronki niestety nie mamy
reklama
HaTo
Ja wieczorem tez już mam brzuch widoczny. Wczoraj nawet w sklepie ktoś mi mówił, żebym wyprzedziła kolejkę hehe. Ale to pewnie dlatego, ze spodnie ciążowe trzymałam
Ja chciałam jeszcze powiedzieć nt. weryfikacji różnych przekonań, ze... Zawsze byłam strasznie oburzona, jak kobiety w ciąży brały L4 już na początku. Po swoim pierwszym trymestrze, który i tak był dosyć łagodny, już nigdy nic w tym sensie nie powiem!!! Sama poszłabym na L4 na cały okres ciąży, jak bym mogła.
Wydaje mi się, ze chusta to świetna sprawa. Ja na pewno kupię sobie jakieś spotkanie ze specjalista, żeby się nauczyć.
A co do wyprawki - mi się powoli robi komplet - dostaje dużo od znajomych. Również pieluch, wiec spróbuje jednak na wielorazowych. Mam pralkosuszarke, wiec odpada problem suszenia. I jakoś tak czuje, ze w nich będzie dziecku lepiej. Ale oczywiście - życie zweryfikuje
I jeszcze jedna rzecz - pochwale się! W końcu dzisiaj poszłam na basen. Co prawda dopiero 12+5 ale tak jak by już naprawdę drugi trymestr
Zaraz zapiekanki wkładam do piekarnika...
Ja chciałam jeszcze powiedzieć nt. weryfikacji różnych przekonań, ze... Zawsze byłam strasznie oburzona, jak kobiety w ciąży brały L4 już na początku. Po swoim pierwszym trymestrze, który i tak był dosyć łagodny, już nigdy nic w tym sensie nie powiem!!! Sama poszłabym na L4 na cały okres ciąży, jak bym mogła.
Wydaje mi się, ze chusta to świetna sprawa. Ja na pewno kupię sobie jakieś spotkanie ze specjalista, żeby się nauczyć.
A co do wyprawki - mi się powoli robi komplet - dostaje dużo od znajomych. Również pieluch, wiec spróbuje jednak na wielorazowych. Mam pralkosuszarke, wiec odpada problem suszenia. I jakoś tak czuje, ze w nich będzie dziecku lepiej. Ale oczywiście - życie zweryfikuje
I jeszcze jedna rzecz - pochwale się! W końcu dzisiaj poszłam na basen. Co prawda dopiero 12+5 ale tak jak by już naprawdę drugi trymestr
Zaraz zapiekanki wkładam do piekarnika...