reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Przekonam się w piątek już nie mogę się doczekać stres się już pojawił mój M ma jeszcze w piątek egzamin na kursie nie będzie go ze mną biedny mówi że jak na szpilkach będzie siedział

U mnie też przez brzuch tylko. To zależy i od sprzętu i od ułożenia dziecka i od ilości tkanki tłuszczowej u mamy. Czasem po pomiarach przez brzuch jeszcze coś tam lekarz chce sprawdzić dopochwowo.

Ja zrobilan sobie Dziś zdjęcie i moj brzuch wygląda na nim na dwa razy wiekszy niż jest rzeczywiście ;p
Snapchat-1733401427-1.jpeg

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wieczorem tez już mam brzuch widoczny. Wczoraj nawet w sklepie ktoś mi mówił, żebym wyprzedziła kolejkę hehe. Ale to pewnie dlatego, ze spodnie ciążowe trzymałam:)

Ja chciałam jeszcze powiedzieć nt. weryfikacji różnych przekonań, ze... Zawsze byłam strasznie oburzona, jak kobiety w ciąży brały L4 już na początku. Po swoim pierwszym trymestrze, który i tak był dosyć łagodny, już nigdy nic w tym sensie nie powiem!!! Sama poszłabym na L4 na cały okres ciąży, jak bym mogła.

Wydaje mi się, ze chusta to świetna sprawa. Ja na pewno kupię sobie jakieś spotkanie ze specjalista, żeby się nauczyć.

A co do wyprawki - mi się powoli robi komplet - dostaje dużo od znajomych. Również pieluch, wiec spróbuje jednak na wielorazowych. Mam pralkosuszarke, wiec odpada problem suszenia. I jakoś tak czuje, ze w nich będzie dziecku lepiej. Ale oczywiście - życie zweryfikuje:D

I jeszcze jedna rzecz - pochwale się! W końcu dzisiaj poszłam na basen. Co prawda dopiero 12+5 ale tak jak by już naprawdę drugi trymestr:)

Zaraz zapiekanki wkładam do piekarnika... ;)

Do góry