reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja nawet się nie wazę u położnej. Codziennie sprawdzam wagę o tej samej porze dnia (na czczo, bo to jest miarodajny wynik wagi), a nie w ciuchach i po całym dniu jedzenia. Dla mnie takie ważenie to jakieś nieporozumienie. Moja waga w 15 tygodniu +2,5kg. Niby nie ma tragedii ale poprzednio miałam tyle w 20 tygodniu wiec zadowolona tez nie jestem. W czerwcu czeka mnie tez wesele i chciałabym jakoś w miarę się dobrze czuć ze swoją waga...
Mnie też w czerwcu czeka wesele ;) Nigdy nie miałam jakiegoś wielkiego problemu z tyciem w ciąży więc też mam nadzieję, że nie będę wyglądała jak wieloryb. I zmieszczę w coś brzuch ;)

Ja dziś od rana dręczyłam przechodnie i dali mi numer telefonu i mam w Piątek 18 Stycznia Scan ;) tylko powiedziałam przyszłyśmy babciom i teraz gadają ze one tez jadą nawet jak by miały tylko na korytarzu poczekać :D dziewczyny z UK braliście więcej niż jedna osoba na scan?

A ja niestety muszę uważać choć póki co przytyłam 1,5 kg. Nie jest źle, ale to jeszcze nie połowa ciąży ;)
Za to dziś pierwszy raz poczułam się w ciąży ładnie [emoji55] niby ubrana na zakupy jak to na zakupy pod miastem- dres i tyle a jednak. Na twarzy jakoś tak inaczej. No i kosmetyczka powiedziała mi, ze mam teraz wspaniałe rzęsy, mam z nimi nic nie robić a tylko laminować, brwi gęste i cera w końcu bez żadnych problemów. No i tu powstaje pytanie, bo podobno to syn dodaje urody w ciąży a nie córka w sumie mi to rybcia, ale dziś niemal zamówiłam różowe śpiochy [emoji23]

Ja dziś od rana dręczyłam przechodnie i dali mi numer telefonu i mam w Piątek 18 Stycznia Scan ;) tylko powiedziałam przyszłyśmy babciom i teraz gadają ze one tez jadą nawet jak by miały tylko na korytarzu poczekać :D dziewczyny z UK braliście więcej niż jedna osoba na scan?
Ze mną był tylko chłop. U nas w szpitalu można tylko jedna osobę, wisi kartka. Zawsze możesz zadzwonić i dopytać.
Trzymam kciuki za scan [emoji3590][emoji3590]

A ja niestety muszę uważać choć póki co przytyłam 1,5 kg. Nie jest źle, ale to jeszcze nie połowa ciąży ;)
Za to dziś pierwszy raz poczułam się w ciąży ładnie [emoji55] niby ubrana na zakupy jak to na zakupy pod miastem- dres i tyle a jednak. Na twarzy jakoś tak inaczej. No i kosmetyczka powiedziała mi, ze mam teraz wspaniałe rzęsy, mam z nimi nic nie robić a tylko laminować, brwi gęste i cera w końcu bez żadnych problemów. No i tu powstaje pytanie, bo podobno to syn dodaje urody w ciąży a nie córka w sumie mi to rybcia, ale dziś niemal zamówiłam różowe śpiochy [emoji23]
Nie wierz w zabobony. Ja i z synem i z corką wyglądałam super. Wlosy mialam lepsze z corką. Teraz mam super wlosy, paznokcie a cera no... Ujdzie. Nie jest najgorzej :)

No dokładnie nie ma co wierzyć w zabobony. Ja z synem mega pięknie, cera, włosy super. Teraz teź z "synem" i co gorzej niż kupa. W życiu tak źle się nie czułam ze swoją twarzą. Serio :(

reklama
Witaj. A to ryzyko to wyszło Ci takie już skorygowane czy tylko z samej krwi? Ja mam 38 lat i ryzyko skorygowane trisomi 21 1:496. Lekarz również skierował mnie na aminopunkcje ale biorę pod uwagę nifty lecz nim podejmę decyzję mam umówione spotkanie z genetykiem. Zobaczę co on mi powie.Moze Ty też jeszcze możesz skonsultować te wyniki i coś więcej dopytać. Trzymam kciuki!!!
Muszę pomyśleć nad takim spotkaniem. Podobno kierują gdy jest wyższe niż 300 więc dziwi mnie dlaczego Ciebie kierują...

Do góry