reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Mam 35lat, miałam więc robioną krew :( trisomia21 1:60 trisomia18 1:35 ;( mimo że usg wyszło dobrze lekarka radzi mi zrobić aminopunkcje. Nie chce się godzić na igłe ;( boję się strasznie co będzie dalej. To moja pierwsza ciąża. Mąż ma syna i kiedyś stwierdziliśmy że nie chcemy wspólnego. Życie jednak zdecydowało za nas :)
Wiem doskonale co czujesz. Dokładnie to samo przeżywałam. Termin mam na 19 czerwca i wczoraj miałam amniopunkcjie. U mnie ryzyko trisomi 21 wyniosła 1:76. Cały czas zastanawiałam się co zrobić. Chodziłam od lekarza do lekarza i się pytałam. Genetyk mi powiedziała że żadne badanie z krwi nie da mi spokoju. Byłam W takim stanie że jestem obecnie na relanium. Amniopunkcje miałam robiona w 16tygodniu i 5 dni. Po amniopunkcji nie mam żadnych komplikacji. Wody płodowe mi nie cieknie, nie krwawie. Wczoraj tylko brzuszek,ek troszkę bolał. Dzisiaj jest zdecydowanie lepiej. Jeśli masz jakieś pytania to pisz.

reklama
Ajahis jedną już skończyłam, rzezbilam ja od wczoraj, masakra z tymi marszczeniami, strasznie czasochłonne[emoji85] wyśle Ci na priv
IMG_20190109_133811.jpeg

A ja niestety muszę uważać choć póki co przytyłam 1,5 kg. Nie jest źle, ale to jeszcze nie połowa ciąży ;)
Za to dziś pierwszy raz poczułam się w ciąży ładnie [emoji55] niby ubrana na zakupy jak to na zakupy pod miastem- dres i tyle a jednak. Na twarzy jakoś tak inaczej. No i kosmetyczka powiedziała mi, ze mam teraz wspaniałe rzęsy, mam z nimi nic nie robić a tylko laminować, brwi gęste i cera w końcu bez żadnych problemów. No i tu powstaje pytanie, bo podobno to syn dodaje urody w ciąży a nie córka w sumie mi to rybcia, ale dziś niemal zamówiłam różowe śpiochy [emoji23]
Ja w ciąży z synem miałam non stop jakieś wyprawki. Z córcia miałam super buzię więc hehe różowe też bym kupiła:-)

Kiedyś już pisałam o mojej przygodzie z tym testem. Tez wyszedł nam zły wynik. Zrobiono jakieś nieinwazyjne badanie (czekaliśmy na wynik 3 tygodnie w ogromnym stresie). Ostatecznie okazało się ze wszystko ok. W tej ciąży nie udało im się mnie namówić na badanie z krwi, zdecydowałam się na samo USG i jeśli jeszcze kiedyś będzie dane mi być w ciąży to również zrobię samo USG a za statystyki podziękuje.

Ja dlatego pappy nie robiłam.
Znam przypadki przekłamania w obie strony - ZD 1:4 zdrowe dziecko (ile matka się na stresowała to szkoda gadać) i około 400 prawdopodobieństwo, a niestety maluch chory.

Ja już po prenatalnych, przyszły też wyniki sanco. Wszystko jest ok, dziecko rośnie (prawie 7cm), łożysko będzie prawdopodobnie na tylnej ścianie znowu, jeśli się nie przemieści, kość nosowa jest, przezierność w normie, żołądek, serce i pęcherz są i pracują :) Także kamień z serca.
No i będzie dziewczynka. Siostrze powiedziałam już, dziś teściowa ma wpaść to też się dowie, a jutro z tatą się rano widzę, zatem wieść poszła w świat :)

Bardzo fajna :) szkoda że my chrzciny omijam bo tym u ciebie zamówienie złożyła [emoji23]
A jak to? Myslalam ze tam jest nakaz chodzenia do kosciola[emoji6]
My mimo ze bez slubu, to chrzest byl u corci i bedzie i teraz. U nas byly 2 kreacje, pierwsza od tesciowej z satyny [emoji2955]a druga robiona na szydelku przez moja mame. W satynie byla w kosciele tylko. Wtedy pozanalam co znaczy slowo, kompromis [emoji6]

Zabralam sie za golabki i juz mi sie ich robic niechce.

Jesteście dziewczyny niesamowite, idziecie jak burza:D staram się być na bierząco na forum i codziennie tu zaglądam, ale ledwo za wami nadążam, po 20 stron dziennie, super:) powiedzcie czy macie czasem jakieś kłucia w podbrzuszu? bo mnie czasami po prawej stronie tak delikatnie nudzi, kłuje i zastanawiam się czy to mogą być wiązadła czy coś innego? mam nadzieję że to nic złego

Dziękuję Dziewczyny, bardzo mi miło.

O mamo jakbym zjadła gołąbki!!! Głodna jestem jak wilk,ale nie mam z czego zrobić obiadu, mąż po drodze coś upoluje;)

reklama
Wczoraj w Lidlu były takie maleńkie body słodkie ale się powstrzymałam nie kupiłam ahhh jak już chciałabym byc po tych prenatalnych

Do góry