reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja nawet się nie wazę u położnej. Codziennie sprawdzam wagę o tej samej porze dnia (na czczo, bo to jest miarodajny wynik wagi), a nie w ciuchach i po całym dniu jedzenia. Dla mnie takie ważenie to jakieś nieporozumienie. Moja waga w 15 tygodniu +2,5kg. Niby nie ma tragedii ale poprzednio miałam tyle w 20 tygodniu wiec zadowolona tez nie jestem. W czerwcu czeka mnie tez wesele i chciałabym jakoś w miarę się dobrze czuć ze swoją waga...
Mnie też w czerwcu czeka wesele ;) Nigdy nie miałam jakiegoś wielkiego problemu z tyciem w ciąży więc też mam nadzieję, że nie będę wyglądała jak wieloryb. I zmieszczę w coś brzuch ;)

Ja dziś od rana dręczyłam przechodnie i dali mi numer telefonu i mam w Piątek 18 Stycznia Scan ;) tylko powiedziałam przyszłyśmy babciom i teraz gadają ze one tez jadą nawet jak by miały tylko na korytarzu poczekać :D dziewczyny z UK braliście więcej niż jedna osoba na scan?

A ja niestety muszę uważać choć póki co przytyłam 1,5 kg. Nie jest źle, ale to jeszcze nie połowa ciąży ;)
Za to dziś pierwszy raz poczułam się w ciąży ładnie [emoji55] niby ubrana na zakupy jak to na zakupy pod miastem- dres i tyle a jednak. Na twarzy jakoś tak inaczej. No i kosmetyczka powiedziała mi, ze mam teraz wspaniałe rzęsy, mam z nimi nic nie robić a tylko laminować, brwi gęste i cera w końcu bez żadnych problemów. No i tu powstaje pytanie, bo podobno to syn dodaje urody w ciąży a nie córka w sumie mi to rybcia, ale dziś niemal zamówiłam różowe śpiochy [emoji23]

Ja dziś od rana dręczyłam przechodnie i dali mi numer telefonu i mam w Piątek 18 Stycznia Scan ;) tylko powiedziałam przyszłyśmy babciom i teraz gadają ze one tez jadą nawet jak by miały tylko na korytarzu poczekać :D dziewczyny z UK braliście więcej niż jedna osoba na scan?
Ze mną był tylko chłop. U nas w szpitalu można tylko jedna osobę, wisi kartka. Zawsze możesz zadzwonić i dopytać.
Trzymam kciuki za scan [emoji3590][emoji3590]

A ja niestety muszę uważać choć póki co przytyłam 1,5 kg. Nie jest źle, ale to jeszcze nie połowa ciąży ;)
Za to dziś pierwszy raz poczułam się w ciąży ładnie [emoji55] niby ubrana na zakupy jak to na zakupy pod miastem- dres i tyle a jednak. Na twarzy jakoś tak inaczej. No i kosmetyczka powiedziała mi, ze mam teraz wspaniałe rzęsy, mam z nimi nic nie robić a tylko laminować, brwi gęste i cera w końcu bez żadnych problemów. No i tu powstaje pytanie, bo podobno to syn dodaje urody w ciąży a nie córka w sumie mi to rybcia, ale dziś niemal zamówiłam różowe śpiochy [emoji23]
Nie wierz w zabobony. Ja i z synem i z corką wyglądałam super. Wlosy mialam lepsze z corką. Teraz mam super wlosy, paznokcie a cera no... Ujdzie. Nie jest najgorzej :)

No dokładnie nie ma co wierzyć w zabobony. Ja z synem mega pięknie, cera, włosy super. Teraz teź z "synem" i co gorzej niż kupa. W życiu tak źle się nie czułam ze swoją twarzą. Serio :(

reklama
Witaj. A to ryzyko to wyszło Ci takie już skorygowane czy tylko z samej krwi? Ja mam 38 lat i ryzyko skorygowane trisomi 21 1:496. Lekarz również skierował mnie na aminopunkcje ale biorę pod uwagę nifty lecz nim podejmę decyzję mam umówione spotkanie z genetykiem. Zobaczę co on mi powie.Moze Ty też jeszcze możesz skonsultować te wyniki i coś więcej dopytać. Trzymam kciuki!!!
Muszę pomyśleć nad takim spotkaniem. Podobno kierują gdy jest wyższe niż 300 więc dziwi mnie dlaczego Ciebie kierują...

Do góry