reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Nie można reklamować żadnych preparatów dlatego wyskakuje spam.
Ja zrobiłam Papp-a ale w sumie nie wiem po co. Pani dr powiedziała że dobrze by było zrobić więc bezmyślnie zrobiłam. USG wyszło w porządku a Papp-a tylko to potwierdziła.
Ja pracuję w przedszkolu i w ciągu roku chorowałam z 10 razy. Odkąd jestem w ciąży i od razu poszlam na zwolnienie, nawet katar mnie nie dopadł. A wszyscy dookoła chorują. Chyba dzidziol mnie chroni.

reklama
Mam 35lat, miałam więc robioną krew :( trisomia21 1:60 trisomia18 1:35 ;( mimo że usg wyszło dobrze lekarka radzi mi zrobić aminopunkcje. Nie chce się godzić na igłe ;( boję się strasznie co będzie dalej. To moja pierwsza ciąża. Mąż ma syna i kiedyś stwierdziliśmy że nie chcemy wspólnego. Życie jednak zdecydowało za nas :)
Witaj. A to ryzyko to wyszło Ci takie już skorygowane czy tylko z samej krwi? Ja mam 38 lat i ryzyko skorygowane trisomi 21 1:496. Lekarz również skierował mnie na aminopunkcje ale biorę pod uwagę nifty lecz nim podejmę decyzję mam umówione spotkanie z genetykiem. Zobaczę co on mi powie.Moze Ty też jeszcze możesz skonsultować te wyniki i coś więcej dopytać. Trzymam kciuki!!!

Tez brałam furagine na pęcherz- tak mnie wypłukalo, ze mam kilka razy dziennie i w nocy potworne skurcze łydek.... Czytałam ze to częsty skutek uboczny przyjmowania tego leku :(
A ja wlasnie sie zastanawialam czemu od kilku dni mecza mnie codziennie skurcze łydek. Nie wiedziałam ze to skutek przyjmowania furaginy.

A ja się dziś zważyłam i według mojej aplikacji od 5 tygodnia przytyłam 1.8kg a według karty ciąży nic [emoji85] jestem z siebie jakoś tak głupio dumna bo to już 17 tydzień leci a tu prawie zero na plusie [emoji85]

A ja się dziś zważyłam i według mojej aplikacji od 5 tygodnia przytyłam 1.8kg a według karty ciąży nic [emoji85] jestem z siebie jakoś tak głupio dumna bo to już 17 tydzień leci a tu prawie zero na plusie [emoji85]
Ennis ja według karty ciąży przytyłam 2 kg a według wagi sprzed ciąży jestem na 0. Też rozpiera mnie duma [emoji23]
U mnie 16 tydzień w toku .

Ale chece na początku ciąży zero wymiotów i tym podobnych rzeczy. A tu niespodzianka. Dzisiaj już trzy razy miałam odruch wymiotny. Boję się wymiotować.To jest okropne ale wydaje mi się że to przez katar i wydzielinę która spływa mi gardłem.

Według karty ciąży mam plus 2. Wedlug mojej wagi domowej 0,5kg. W sumie u położnej byłam zdziwiona. Ale nie biorę jej wagi pod uwagę, bo cały czas ważę się na swojej, zawsze w tym samym miejscu. Zobaczymy co też jej waga pokaże kolejnym razem (ważyła mnie tylko raz, więc nie mam porównania przyrostu). I też uważam, że jest ok jak na 15 tydzień. Nie pozwalam sobie na wszystko, staram się jeść zdrowo ale przede wszystkim dla dziecka, nie dla wagi.

Ennis ja według karty ciąży przytyłam 2 kg a według wagi sprzed ciąży jestem na 0. Też rozpiera mnie duma [emoji23]
U mnie 16 tydzień w toku .
No i pięknie [emoji1696][emoji1696]

@slodkatrojeczka ja też jem dla dziecka i wagę mam w nosie ale jednak lekka duma mnie rozpiera że tylko tyle bo mam spora otyłość I tendencje do tycia "z powietrza"

reklama
Ale chece na początku ciąży zero wymiotów i tym podobnych rzeczy. A tu niespodzianka. Dzisiaj już trzy razy miałam odruch wymiotny. Boję się wymiotować.To jest okropne ale wydaje mi się że to przez katar i wydzielinę która spływa mi gardłem.
To na pewno potęguje odczucie. Ja dziś miałam odruch wymiotny w drodze z przystanku do domu. Ale napilam sie wody w domu i przeszło.

Do góry