reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Też mam wizyte tego dnia. Usg 12tygodnia i wizytę u diabetologa i konsultacje Tak jak dziewczyny piszą. U mnie serce było w 7t3d Trzymam kciuki żeby przestało.

Miałam dziś wizytę u GP w ROI, takie typowe ważenie itp. Ciśnienie w normie, wszystkie wyniki wnormie. Powiedziała mi że wizytę w szpitalu to dopiero 20 tydzień jak nie później. To ja chyba wolę te cotygodniowe wizyty 80km od domu w UK [emoji23][emoji23]

A jak się pochwalilam że mdłości mnie opuściły tak teraz siedzę w autobusie do domu i staram się nie rzucić pawiem[emoji2961][emoji2961][emoji2961]

No właśnie wizytujące dziewczyny, opowiadajcie co pięknego widziałyście na USG :)

Jak ja nie lubię poranków i wieczorów, nie wiem z czego to wynika ale wtedy biorą mnie największe mdłości i potem człowiek męczy się z tym do końca dnia :(

.....Ennis.......hej no ja niestety też na wyspach ... byłam u GP tak jak ty podstawowe badania i ciśnienie i czekać na list ze szpitala 1 usg 12-14 tydz. wiec jeszcze troszkę ja wybrałam się prywatnie do Dublina do polskiej przychodni dokładnie tydz. temu dzidzia jest serduszko biło (wizyta 80) euro ale dla spokojnego sumienia jestem w stanie nawet zapłacić dwa razy tyle....mdli mnie całymi dniami wybłagałam zwolnienie na tydz. może jutro uda mi się jeszcze tydz wyskamlać bo nie widzę się w pracy na 8 godz. zmianie pracuje w sklepie ... szał zakupów na całego i jak mnie zemdli to gdzie tu pawia puścić.... ale zapewne więcej już nie mam szans więc za tydzień do pracy może przejdzie...to trzecia ciąza w dodatku ....za zaskoczenia więc mentalnie też muszę to wszystko ogarnąć a łatwo nie jest

.....Ennis.......hej no ja niestety też na wyspach ... byłam u GP tak jak ty podstawowe badania i ciśnienie i czekać na list ze szpitala 1 usg 12-14 tydz. wiec jeszcze troszkę ja wybrałam się prywatnie do Dublina do polskiej przychodni dokładnie tydz. temu dzidzia jest serduszko biło (wizyta 80) euro ale dla spokojnego sumienia jestem w stanie nawet zapłacić dwa razy tyle....mdli mnie całymi dniami wybłagałam zwolnienie na tydz. może jutro uda mi się jeszcze tydz wyskamlać bo nie widzę się w pracy na 8 godz. zmianie pracuje w sklepie ... szał zakupów na całego i jak mnie zemdli to gdzie tu pawia puścić.... ale zapewne więcej już nie mam szans więc za tydzień do pracy może przejdzie...to trzecia ciąza w dodatku ....za zaskoczenia więc mentalnie też muszę to wszystko ogarnąć a łatwo nie jest
Ja już miałam czy usg właśnie w UK i do diabetologa scpeilajnie chodzę już a to dopiero 11 tydzień. Także jeśli chodzi o opiekę to Irlandia Północna jest zdecydowanie lepsza niż republika. Nie mam zamiaru czekać do 20 tygodnia na jakąkolwiek wizytę z moimi problemami zdrowotnymi [emoji23][emoji23][emoji23]

Hej dziewczyny, ja dziś miałam wizytę u bardzo niefajnego lekarza na NFZ - chciałam zaoszczędzić na badaniach, ale ten gość to totalna masakra.

Najważniejsze jednak że maluch dobrze rośnie, ma już 17 mm czyli idealnie 8+0 tak jak powinno byc, serduszko bije. Zastanawiam się czy tylko nie za mało, bo 140/min. Nie wiem dokładnie nawet bo lekarz nie powiedział, odburknął, że ok. Czytałam, ze powinno być trochę więcej, ale gdzieś też pisało, że w normie i już sama nie wiem. A Wy jakie miałyście tętna dzieciaczków na takim etapie?

Moja córka urodziła się z czarnymi włosami. Dziś jest blondynką :)
Nasza córeczka też urodziła się z czarną czuprynką, potem miała nawet etap rudości a dzis jest jasną blondyneczką z niebieskimi oczkami :)

Ja też już po. Na szczęście jest wszystko dobrze. Mamy serduszko [emoji3590] Dzidzia ma 0.81 cm. Następna wizyta za 2 tygodnie. Przyplątała mi się infekcja. Dostałam nystatyne. Do tego duphaston. Jestem szczęśliwa. Dostałam też zgodę na wyrwanie zęba i podanie antybiotyku więc jutro rano idę do dentysty. Mam nadzieję że mnie przyjmie i zrobi co należy.

reklama
Hej dziewczyny, ja dziś miałam wizytę u bardzo niefajnego lekarza na NFZ - chciałam zaoszczędzić na badaniach, ale ten gość to totalna masakra.

Najważniejsze jednak że maluch dobrze rośnie, ma już 17 mm czyli idealnie 8+0 tak jak powinno byc, serduszko bije. Zastanawiam się czy tylko nie za mało, bo 140/min. Nie wiem dokładnie nawet bo lekarz nie powiedział, odburknął, że ok. Czytałam, ze powinno być trochę więcej, ale gdzieś też pisało, że w normie i już sama nie wiem. A Wy jakie miałyście tętna dzieciaczków na takim etapie?

Nasza córeczka też urodziła się z czarną czuprynką, potem miała nawet etap rudości a dzis jest jasną blondyneczką z niebieskimi oczkami :)
A wiesz ze nawet nie wiem bo nigdy mi nie powiedzieli? Tylko że bije i ze biję w normie I nigdy nie pytałam. Ja nawet nigdy nie słyszałam bicia. Teraz za tydzień poproszę żeby puścili to i mój usłyszy

Do góry