reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Też mam wizyte tego dnia. Usg 12tygodnia i wizytę u diabetologa i konsultacje Tak jak dziewczyny piszą. U mnie serce było w 7t3d Trzymam kciuki żeby przestało.

Miałam dziś wizytę u GP w ROI, takie typowe ważenie itp. Ciśnienie w normie, wszystkie wyniki wnormie. Powiedziała mi że wizytę w szpitalu to dopiero 20 tydzień jak nie później. To ja chyba wolę te cotygodniowe wizyty 80km od domu w UK [emoji23][emoji23]

A jak się pochwalilam że mdłości mnie opuściły tak teraz siedzę w autobusie do domu i staram się nie rzucić pawiem[emoji2961][emoji2961][emoji2961]

No właśnie wizytujące dziewczyny, opowiadajcie co pięknego widziałyście na USG :)

Jak ja nie lubię poranków i wieczorów, nie wiem z czego to wynika ale wtedy biorą mnie największe mdłości i potem człowiek męczy się z tym do końca dnia :(

.....Ennis.......hej no ja niestety też na wyspach ... byłam u GP tak jak ty podstawowe badania i ciśnienie i czekać na list ze szpitala 1 usg 12-14 tydz. wiec jeszcze troszkę ja wybrałam się prywatnie do Dublina do polskiej przychodni dokładnie tydz. temu dzidzia jest serduszko biło (wizyta 80) euro ale dla spokojnego sumienia jestem w stanie nawet zapłacić dwa razy tyle....mdli mnie całymi dniami wybłagałam zwolnienie na tydz. może jutro uda mi się jeszcze tydz wyskamlać bo nie widzę się w pracy na 8 godz. zmianie pracuje w sklepie ... szał zakupów na całego i jak mnie zemdli to gdzie tu pawia puścić.... ale zapewne więcej już nie mam szans więc za tydzień do pracy może przejdzie...to trzecia ciąza w dodatku ....za zaskoczenia więc mentalnie też muszę to wszystko ogarnąć a łatwo nie jest

.....Ennis.......hej no ja niestety też na wyspach ... byłam u GP tak jak ty podstawowe badania i ciśnienie i czekać na list ze szpitala 1 usg 12-14 tydz. wiec jeszcze troszkę ja wybrałam się prywatnie do Dublina do polskiej przychodni dokładnie tydz. temu dzidzia jest serduszko biło (wizyta 80) euro ale dla spokojnego sumienia jestem w stanie nawet zapłacić dwa razy tyle....mdli mnie całymi dniami wybłagałam zwolnienie na tydz. może jutro uda mi się jeszcze tydz wyskamlać bo nie widzę się w pracy na 8 godz. zmianie pracuje w sklepie ... szał zakupów na całego i jak mnie zemdli to gdzie tu pawia puścić.... ale zapewne więcej już nie mam szans więc za tydzień do pracy może przejdzie...to trzecia ciąza w dodatku ....za zaskoczenia więc mentalnie też muszę to wszystko ogarnąć a łatwo nie jest
Ja już miałam czy usg właśnie w UK i do diabetologa scpeilajnie chodzę już a to dopiero 11 tydzień. Także jeśli chodzi o opiekę to Irlandia Północna jest zdecydowanie lepsza niż republika. Nie mam zamiaru czekać do 20 tygodnia na jakąkolwiek wizytę z moimi problemami zdrowotnymi [emoji23][emoji23][emoji23]

Hej dziewczyny, ja dziś miałam wizytę u bardzo niefajnego lekarza na NFZ - chciałam zaoszczędzić na badaniach, ale ten gość to totalna masakra.

Najważniejsze jednak że maluch dobrze rośnie, ma już 17 mm czyli idealnie 8+0 tak jak powinno byc, serduszko bije. Zastanawiam się czy tylko nie za mało, bo 140/min. Nie wiem dokładnie nawet bo lekarz nie powiedział, odburknął, że ok. Czytałam, ze powinno być trochę więcej, ale gdzieś też pisało, że w normie i już sama nie wiem. A Wy jakie miałyście tętna dzieciaczków na takim etapie?

Moja córka urodziła się z czarnymi włosami. Dziś jest blondynką :)
Nasza córeczka też urodziła się z czarną czuprynką, potem miała nawet etap rudości a dzis jest jasną blondyneczką z niebieskimi oczkami :)

Ja też już po. Na szczęście jest wszystko dobrze. Mamy serduszko [emoji3590] Dzidzia ma 0.81 cm. Następna wizyta za 2 tygodnie. Przyplątała mi się infekcja. Dostałam nystatyne. Do tego duphaston. Jestem szczęśliwa. Dostałam też zgodę na wyrwanie zęba i podanie antybiotyku więc jutro rano idę do dentysty. Mam nadzieję że mnie przyjmie i zrobi co należy.

reklama
Hej dziewczyny, ja dziś miałam wizytę u bardzo niefajnego lekarza na NFZ - chciałam zaoszczędzić na badaniach, ale ten gość to totalna masakra.

Najważniejsze jednak że maluch dobrze rośnie, ma już 17 mm czyli idealnie 8+0 tak jak powinno byc, serduszko bije. Zastanawiam się czy tylko nie za mało, bo 140/min. Nie wiem dokładnie nawet bo lekarz nie powiedział, odburknął, że ok. Czytałam, ze powinno być trochę więcej, ale gdzieś też pisało, że w normie i już sama nie wiem. A Wy jakie miałyście tętna dzieciaczków na takim etapie?

Nasza córeczka też urodziła się z czarną czuprynką, potem miała nawet etap rudości a dzis jest jasną blondyneczką z niebieskimi oczkami :)
A wiesz ze nawet nie wiem bo nigdy mi nie powiedzieli? Tylko że bije i ze biję w normie I nigdy nie pytałam. Ja nawet nigdy nie słyszałam bicia. Teraz za tydzień poproszę żeby puścili to i mój usłyszy

Do góry