reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Na zaparcia trzeba przede wszystkim więcej pić. Dużo więcej. Do tego świeże pomarańcze-nie soki, bo błonnik jest w tych białych częściach, suszone figi, ograniczenie słodkości, pełnoziarniste pieczywo. Świeże jabłka. Ogólnie dużo surowizny i płynów.

reklama
No i zaczęłam lekko plamić dziś. Ehhh.. miałam nadzieję, że chociaż w tej ciąży mnie takie atrakcje ominą.. póki co dość słabo i na brązowo, zobaczymy jak rozwinie się sytuacja. Wizyta dopiero 12.12.

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę[emoji109][emoji109][emoji109] Daj koniecznie znać jak się maluszek ma [emoji173] Szybkiego powrotu do zdrowia [emoji173] Co do zęba też niestety czeka mnie wizyta i wyrwanie szóstki, wyczerpały się możliwości jej uratowania [emoji29]. Wszystkie zdążyłam wyleczyć poza tym jednym i panicznie się boję teraz wyrywać...
Dziękuję! Niestety rozkłada mnie totalnie. Już mam katar, ból zatok i ból gardła. Byłam rano u dentysty. Wróciłam z niczym. Ząb do wyrwania a dwa do leczenia kanałowego. Muszę mieć zgodę od ginekologa żeby to zrobić w pierwszym trymestrze. Bez tego muszę czekać przynajmniej do połowy stycznia. Domyślam się że tej zgody nie dostanę. Wyrywala któraś z Was albo leczyla zęby w pierwszym trymestrze? Najgorsze ze boli. Na razie ten ból jest do wytrzymania ale nie wiem co będzie dalej :(

Dziękuję! Niestety rozkłada mnie totalnie. Już mam katar, ból zatok i ból gardła. Byłam rano u dentysty. Wróciłam z niczym. Ząb do wyrwania a dwa do leczenia kanałowego. Muszę mieć zgodę od ginekologa żeby to zrobić w pierwszym trymestrze. Bez tego muszę czekać przynajmniej do połowy stycznia. Domyślam się że tej zgody nie dostanę. Wyrywala któraś z Was albo leczyla zęby w pierwszym trymestrze? Najgorsze ze boli. Na razie ten ból jest do wytrzymania ale nie wiem co będzie dalej :(
Strasznie współczuje ci z tymi zębami. Ja miałam mieć dziś przegląd stomatologiczny, ale wysiadł prąd... ale mnie nie ominie i modlę się o mało ubytków. Ostatnia raz u dentysty byłam 1,5 roku temu i dopiero w ciąży sobie to uświadomiłam :/

Hej dziewczyny. Ja po wizycie jest ciałko żółte i pęcherzyk ciążowy ale zarodka nie ma. Dziś mam 6t2d więc lekarz powiedział że wszystko na granicy widoczności kolejna wizyta w pon za tydzień. Teraz jeszcze czekam na zrobienie bety dziś i kolejna we czwartek rano. I bd wiedzieć co i jak wtedy

Hej dziewczyny. Ja po wizycie jest ciałko żółte i pęcherzyk ciążowy ale zarodka nie ma. Dziś mam 6t2d więc lekarz powiedział że wszystko na granicy widoczności kolejna wizyta w pon za tydzień. Teraz jeszcze czekam na zrobienie bety dziś i kolejna we czwartek rano. I bd wiedzieć co i jak wtedy
Trzymam kciuki żeby za tydzień już był zarodek ja mam wizytę w środę to będzie 5t6d chyba trochę za szybko tak uważam ale położna tak mi ustaliła z ostatniej @ zobaczymy

Z ta widocznością zarodka to różnie bywa - szczególnie na przełomie 5/6/7 tc. I sprzęt tu ma znaczenie i umiejetnosci lekarza, a przede wszystkim czas owulacji. U mnie było widać serce w 6 t 0 d, ale ja wiem, ze miałam szybko owulację, bo robiłam testy. Moją znajomą lekarz nastraszył pod koniec siódmego tygodnia, że nic nie widać, i nic z tego nie będzie. I to „nic nie widać” ma dziś 7 miesięcy. Po prostu miała późno owulację.

Ja dziś mam trochę więcej mocy ;-). Jakoś się zmobilizowałam do życia. Ja mam wizytę u mojej pani doktor w czwartek. Zrobi mi usg, ciekawe jak Bąbel urośnie. W czwartek, jak byłam na awaryjnym usg ze względu na ból, miał 4 mm :-) [emoji173]️.

reklama
Ja mam wizytę dopiero 13.12. To czekanie mnie dobija. Mam już przez to koszmary. Wczoraj śniło mi się że zamiast bliźniaków na usg było 4 serca. Po czym lekarz mówi że jednak jest tylko jedno dziecko bo trójka zmarła.

Do góry