reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
U nas jeszcze „gdzie jest mama?” Przykrywam sie czyms, chowam sie.

Emol jak mu czytasz książki? Tzn leży obok Ciebie? Bo Kuba mi je wyrywa i gryzie... wiec nie wiem jK mu je pokazywac...

Czy wasze dzieciaki (poza Emol, bo u Ciebie wiem, ze tak ;) ) trzymaja butelki? Moj nie chce. Miał moment daaawno temu ze trzymał a tera zupełnie...

8 lutego idziemy do fizjo. Bo chłopak wstaje i stoi przy nas, przy fotelu, a do siadania mu daleko. Wiec zupełnie nie po kolei :) No i mi to utrudnia karmienie i opóźnia dawanie mu do ręki. Ciekawa jestem jak to wypadnie.

No i pisałam na wątku warszawskim, ze szukam miejsca z zajęciami ogólnorozwojowymi/muzycznymi. Mam wrazenie, ze w domu sie nudzi, mi brak pomysłów, a przy okazji bedzie dobre przygotowanie do zlobka - inne dzieci, duzo ludzi itd

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w moja trzyma butelkę. Czasami życzy by jej trzymać ale raczej łapie się za nią. Czasem mi wyrywa. Doszło do tego że czasami dostaje butle w łapkę na macie i samoobsługa [emoji12] moja jeszcze nie siedzi.

Ola w leżę obok, oczywiście chce je do ręki, a potem do buzi. Staram się czytać na siedząco a on leży.
Co do butelki. Jak jest len i nie chce trzymać to ja kładę mu na na klatce, a smoka ma w buzi i niestety jak chce aby mu lepiej leciało sam podnosi butelkę. Mój to ostatnio chce leżeć na brzuchu i pić mleko. I weź tłumacz ze tak się nie da, że grawitacja. I go obkrecasz, to jest niezadowolony.

No to z ksiazka u mnie nie przejdzie - musiałabym stac [emoji23] bo tak to Kuba sie wspina na mbie, wstaje itd.

A z jedzeniem mam teraz problem, bo wiecie „nie jem, bo misze ODKRYWAĆ” ‍♀️

Hej Mamuśki :)

Nie było mnie kilka dni i już nie dam rady Was nadrobić:/

U nas w sumie wszystko dobrze. Natka oprocz ciągłego raczkowania, namiętnie wstaje :/ Nie da się jej powstrzymać bo nawet jak z nią na podłodze siedzę to wstaje trzymając się mnie albo idzie do łóżka krzesła i ma mnie w nosie :/ Mam nadzieję że nie będzie miała krzywego kręgosłupa od tak wczesnego wstawania...
Średnia dzisiaj została w domu BO wczoraj wymiotowala w przedszkolu :/

Boję się iść na spacer co by mi Noe zaczęła wymiotować I chyba ponudzimy się dzisiaj w domu ...

Wybaczcie że tylko o nas ale tak jak już wcześniej pisałam nie uda mi się cofnąć więc się nie odniosę :(

Czy Wasze maluszki też warczą moja się nauczyła i kojarzy mi się z małym lwiatkiem

Ola W moja też nie trzyma butli, czasami rączki położy ale jak ja puszczę to butla spada. Chyba jej tak wygodnie, albo pomału się przymierza do trzymania.
Zuzia też uwielbia odgłosy zwierząt i jak ją zakrywam pieluchą i się pytam "gdzie jest Zuzia?".
Poza tym nie siedzi, nie pełza. Z pozycji półleżacej trochę się rwie do siadania ale moim zdaniem to za wcześnie bo dopiero skończyła pół roku.

L warczy i dziwne kwiczące odgłosy wydaje takie mega głośne, a i butlę też sobie trzyma:blink:

Kurde taki miałam mega ból w pęcherzu ok 23, że myślałam, że umrę:frown:A na papierze była krew, jasna cholera, zaczęłam tabsy jakieś z furaginą i dziś już krwi nie ma, coś podejrzewam, że to zapalenie to od nowych tabletek anty:oo2: Dziś w ogóle skończyłam pierwsze opakowanie więc jeszcze jutro lub pojutrze powinnam @ dostać. Wszystko przeciwko mnie przed tym jutrzejszym tatuowaniem:-p

Umyłam głowę i L, teraz śpi, zaraz kawka i kaszka K, później golonko wszystkiego, paznokcie, na obiad gołąbki:laugh2:

No i tak to się żyje.

reklama
Beatka - rozmawialam z nasza rehabilitantka NTD - Bobath na temat pelzania. Powiedziala, ze nie kazde dziecko pelza. Dazy sie do raczkowania. Wspominala, ze rehabilitanii Vojty daza do pelzania i maja jakies cwiczenia na to. Moj syn nie pelza klasycznie, a potrafi sie przedostac do zabawek swoimi sposobami.

Ostatnia edycja:
Do góry