reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra oj pij dużo. Oby szybko przeszło.
Dziś Grześ jadl parowke :) my już chyba wszystko mamy wprowadzone, po za selerem i orzeszkami. Gluten już je, jogurty też. Mięcho i ryby sprobowane. Problemem są ilości bo je mało. Generalnie wszystko co jem muszę mu choć przyłożyć do buzi :) pomidor jest pycha.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jejku pamiętam był taki okres w moim życiu, że chyba przez rok na okrągło miałam zapalenie pęcherza, tylko na furaginie leciałam. Przy badaniach na płodność okazało się, że mam E coli - po antybiotykoterapi przeszło i od 8 lat spokój mam.

Chybra Twój mały się chyba z moją zmówili- moja się obudziła o 2.20 a usnęła po 4, padnięta byłam rano, kawa obowiązkowa + ćwiczenia + spacer i dużo wody i jakoś funkcjonuję.:-) :)

My dziś ponad godzinę na spacerze byłyśmy bo potrzebowałam tlenu a Asi się lepiej na dworze oddycha bo tak bardzo Katarek wtedy nie męczy. Poćwiczyłam dziś. Mama z moją córcią posiedziała więc miałam godzinę tylko dla siebie. Próbowałam ćwiczeń na mięśnie brzucha, ale mam tak słabą kondycję że nawet 1 serii nie zrobiłam, może jutro troszkę bardziej pocisnę.

Dziewczyny jakie są ulubione zabawy waszych maluszków? (szukam inspiracji):)

Napolka ciekawy temat z ulubionymi zabawami, podbijam:)

U nas ostatnio "a kuku" i zabawy typu "idzie rak..." gilgotki, buziaczki, muzyczne - szczeniaczek uczniaczek itp.
Polecacie jakies ksiazki z zabawami?

Kuba też nie mógł spać od 2.20 do 4...
Rano miał ostatnie szczepienie i wkoncu chwilą spokoju bedzie. I podpytalam pediatra o meningo i juz rozumiem dlaczego niektóre z was już szczepily. Pojawiła się nowa szczepionka (której 4 lata temu przy córce nie bylo) na szczep b który najbardziej atakuje dzieci w zimie tak do kwietnia. Muszę doczytać coś więcej i zdecydowac bo starsza też podobno warto doszczepic. Masakra ż ta ilością możliwych szczepien.

Przypomnialyscie że mam taką książkę 365 zabaw z niemowlakiem, Muszę tam zajrzeć co ciekawego bedzie. Na ten moment a kuku, jakieś wierszyki, piosenki, przegladamy książeczki, garnuszek klocuszek (ja wkładam do.srodka on wycoaga), buduje jakieś wierzę z klocków on burzy, grające zabawki (szczeniaczek uczniaczek, mis alfi vtech i taka plastikowa książeczka grajaca). Kuba jeszcze nie raczkuje więc łatwo go na macie zająć. Przy drugim to zupełnie inaczej bo corka wymyśla stale coś nowego.

A kuku jeszcze z zarzucaniem pieluszki na głowę u nas rządzi. Ja mu narzucam, on ściąga :)
Piramida z Ikea, przerzuca, rozwala, wyciąga z koszyczka. No i butelka po wodzie, lub z resztka wody. Na dłużej zajmuje go jeszcze chodzik. Po płytkach już się ostro przemieszcza na dywanie jeszcze średnio. Z tym że staram się żeby młody długo nie siedział w nim. No i książeczki uwielbia gryźć, przekłada sobie strony i gryzie. Na macie jeszcze taka piłka co sama się kręci. Dziś go zajęła na 20 minut to myślę że długo.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

A myślałam że tylko u nas taka kiepska noc. Przerwa od 1 do 4:30. Pierwszy raz od dawna aż tak źle. Aż ciężko uwierzyć że to przypadek że tyle maluszków w jednym czasie ma problemy ze spaniem... polecam zabawkę kula hula :) Bartek ją uwielbia, kupiła nam ją kuzynka której maluchy tez za nią przepadły ;)

O tez chętnie poczytam o zabawach bo jedno i to samo tylko robimy ;)

Kasia tez miałam jednego roku cały czas zapalenie pęcherza nawet raz idąc zemdlalam wzięli mnie do szpitala i okazało się zapalenie pęcherza a ja nawet nie wiedziałam o tym...

Misia super, że tak fajnie idzie Wam rozszerzanie. U nas pomału , Iga jednego dnia więcej drugiego dnia mniej je ale cos tam próbujemy :) ostatnio jadła jajecznice a jutro chyba spróbuje jogurt :)

Pola też mamy hule kule i na razie chwilę się nią pobawi ale jak ona ma zachęcać do raczkowania to nie u nas, bo Iga jak widzi, że przesuwa się ta kula to popatrzy i idzie po inną zabawkę :D
Iga znalazła sobie zajęcie i wchodzi pod stół tam jest taka polka nisko no ale wejść umie ale zejść już nie i krzyczy :D

reklama
Napolka pelzanie za butami, kapciami, czytanie książek, pokazanie kontrastów, akuku - gdzie jest bobas, dmuchanie w brzuszek aż tak "pierdzi", całowanie, gryzienie puzzli piankowych

Do góry