reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra oj pij dużo. Oby szybko przeszło.
Dziś Grześ jadl parowke :) my już chyba wszystko mamy wprowadzone, po za selerem i orzeszkami. Gluten już je, jogurty też. Mięcho i ryby sprobowane. Problemem są ilości bo je mało. Generalnie wszystko co jem muszę mu choć przyłożyć do buzi :) pomidor jest pycha.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jejku pamiętam był taki okres w moim życiu, że chyba przez rok na okrągło miałam zapalenie pęcherza, tylko na furaginie leciałam. Przy badaniach na płodność okazało się, że mam E coli - po antybiotykoterapi przeszło i od 8 lat spokój mam.

Chybra Twój mały się chyba z moją zmówili- moja się obudziła o 2.20 a usnęła po 4, padnięta byłam rano, kawa obowiązkowa + ćwiczenia + spacer i dużo wody i jakoś funkcjonuję.:-) :)

My dziś ponad godzinę na spacerze byłyśmy bo potrzebowałam tlenu a Asi się lepiej na dworze oddycha bo tak bardzo Katarek wtedy nie męczy. Poćwiczyłam dziś. Mama z moją córcią posiedziała więc miałam godzinę tylko dla siebie. Próbowałam ćwiczeń na mięśnie brzucha, ale mam tak słabą kondycję że nawet 1 serii nie zrobiłam, może jutro troszkę bardziej pocisnę.

Dziewczyny jakie są ulubione zabawy waszych maluszków? (szukam inspiracji):)

Napolka ciekawy temat z ulubionymi zabawami, podbijam:)

U nas ostatnio "a kuku" i zabawy typu "idzie rak..." gilgotki, buziaczki, muzyczne - szczeniaczek uczniaczek itp.
Polecacie jakies ksiazki z zabawami?

Kuba też nie mógł spać od 2.20 do 4...
Rano miał ostatnie szczepienie i wkoncu chwilą spokoju bedzie. I podpytalam pediatra o meningo i juz rozumiem dlaczego niektóre z was już szczepily. Pojawiła się nowa szczepionka (której 4 lata temu przy córce nie bylo) na szczep b który najbardziej atakuje dzieci w zimie tak do kwietnia. Muszę doczytać coś więcej i zdecydowac bo starsza też podobno warto doszczepic. Masakra ż ta ilością możliwych szczepien.

Przypomnialyscie że mam taką książkę 365 zabaw z niemowlakiem, Muszę tam zajrzeć co ciekawego bedzie. Na ten moment a kuku, jakieś wierszyki, piosenki, przegladamy książeczki, garnuszek klocuszek (ja wkładam do.srodka on wycoaga), buduje jakieś wierzę z klocków on burzy, grające zabawki (szczeniaczek uczniaczek, mis alfi vtech i taka plastikowa książeczka grajaca). Kuba jeszcze nie raczkuje więc łatwo go na macie zająć. Przy drugim to zupełnie inaczej bo corka wymyśla stale coś nowego.

A kuku jeszcze z zarzucaniem pieluszki na głowę u nas rządzi. Ja mu narzucam, on ściąga :)
Piramida z Ikea, przerzuca, rozwala, wyciąga z koszyczka. No i butelka po wodzie, lub z resztka wody. Na dłużej zajmuje go jeszcze chodzik. Po płytkach już się ostro przemieszcza na dywanie jeszcze średnio. Z tym że staram się żeby młody długo nie siedział w nim. No i książeczki uwielbia gryźć, przekłada sobie strony i gryzie. Na macie jeszcze taka piłka co sama się kręci. Dziś go zajęła na 20 minut to myślę że długo.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

A myślałam że tylko u nas taka kiepska noc. Przerwa od 1 do 4:30. Pierwszy raz od dawna aż tak źle. Aż ciężko uwierzyć że to przypadek że tyle maluszków w jednym czasie ma problemy ze spaniem... polecam zabawkę kula hula :) Bartek ją uwielbia, kupiła nam ją kuzynka której maluchy tez za nią przepadły ;)

O tez chętnie poczytam o zabawach bo jedno i to samo tylko robimy ;)

Kasia tez miałam jednego roku cały czas zapalenie pęcherza nawet raz idąc zemdlalam wzięli mnie do szpitala i okazało się zapalenie pęcherza a ja nawet nie wiedziałam o tym...

Misia super, że tak fajnie idzie Wam rozszerzanie. U nas pomału , Iga jednego dnia więcej drugiego dnia mniej je ale cos tam próbujemy :) ostatnio jadła jajecznice a jutro chyba spróbuje jogurt :)

Pola też mamy hule kule i na razie chwilę się nią pobawi ale jak ona ma zachęcać do raczkowania to nie u nas, bo Iga jak widzi, że przesuwa się ta kula to popatrzy i idzie po inną zabawkę :D
Iga znalazła sobie zajęcie i wchodzi pod stół tam jest taka polka nisko no ale wejść umie ale zejść już nie i krzyczy :D

reklama
Napolka pelzanie za butami, kapciami, czytanie książek, pokazanie kontrastów, akuku - gdzie jest bobas, dmuchanie w brzuszek aż tak "pierdzi", całowanie, gryzienie puzzli piankowych

Do góry