reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
U nas jeszcze „gdzie jest mama?” Przykrywam sie czyms, chowam sie.

Emol jak mu czytasz książki? Tzn leży obok Ciebie? Bo Kuba mi je wyrywa i gryzie... wiec nie wiem jK mu je pokazywac...

Czy wasze dzieciaki (poza Emol, bo u Ciebie wiem, ze tak ;) ) trzymaja butelki? Moj nie chce. Miał moment daaawno temu ze trzymał a tera zupełnie...

8 lutego idziemy do fizjo. Bo chłopak wstaje i stoi przy nas, przy fotelu, a do siadania mu daleko. Wiec zupełnie nie po kolei :) No i mi to utrudnia karmienie i opóźnia dawanie mu do ręki. Ciekawa jestem jak to wypadnie.

No i pisałam na wątku warszawskim, ze szukam miejsca z zajęciami ogólnorozwojowymi/muzycznymi. Mam wrazenie, ze w domu sie nudzi, mi brak pomysłów, a przy okazji bedzie dobre przygotowanie do zlobka - inne dzieci, duzo ludzi itd

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w moja trzyma butelkę. Czasami życzy by jej trzymać ale raczej łapie się za nią. Czasem mi wyrywa. Doszło do tego że czasami dostaje butle w łapkę na macie i samoobsługa [emoji12] moja jeszcze nie siedzi.

Ola w leżę obok, oczywiście chce je do ręki, a potem do buzi. Staram się czytać na siedząco a on leży.
Co do butelki. Jak jest len i nie chce trzymać to ja kładę mu na na klatce, a smoka ma w buzi i niestety jak chce aby mu lepiej leciało sam podnosi butelkę. Mój to ostatnio chce leżeć na brzuchu i pić mleko. I weź tłumacz ze tak się nie da, że grawitacja. I go obkrecasz, to jest niezadowolony.

No to z ksiazka u mnie nie przejdzie - musiałabym stac [emoji23] bo tak to Kuba sie wspina na mbie, wstaje itd.

A z jedzeniem mam teraz problem, bo wiecie „nie jem, bo misze ODKRYWAĆ” ‍♀️

Hej Mamuśki :)

Nie było mnie kilka dni i już nie dam rady Was nadrobić:/

U nas w sumie wszystko dobrze. Natka oprocz ciągłego raczkowania, namiętnie wstaje :/ Nie da się jej powstrzymać bo nawet jak z nią na podłodze siedzę to wstaje trzymając się mnie albo idzie do łóżka krzesła i ma mnie w nosie :/ Mam nadzieję że nie będzie miała krzywego kręgosłupa od tak wczesnego wstawania...
Średnia dzisiaj została w domu BO wczoraj wymiotowala w przedszkolu :/

Boję się iść na spacer co by mi Noe zaczęła wymiotować I chyba ponudzimy się dzisiaj w domu ...

Wybaczcie że tylko o nas ale tak jak już wcześniej pisałam nie uda mi się cofnąć więc się nie odniosę :(

Czy Wasze maluszki też warczą moja się nauczyła i kojarzy mi się z małym lwiatkiem

Ola W moja też nie trzyma butli, czasami rączki położy ale jak ja puszczę to butla spada. Chyba jej tak wygodnie, albo pomału się przymierza do trzymania.
Zuzia też uwielbia odgłosy zwierząt i jak ją zakrywam pieluchą i się pytam "gdzie jest Zuzia?".
Poza tym nie siedzi, nie pełza. Z pozycji półleżacej trochę się rwie do siadania ale moim zdaniem to za wcześnie bo dopiero skończyła pół roku.

L warczy i dziwne kwiczące odgłosy wydaje takie mega głośne, a i butlę też sobie trzyma:blink:

Kurde taki miałam mega ból w pęcherzu ok 23, że myślałam, że umrę:frown:A na papierze była krew, jasna cholera, zaczęłam tabsy jakieś z furaginą i dziś już krwi nie ma, coś podejrzewam, że to zapalenie to od nowych tabletek anty:oo2: Dziś w ogóle skończyłam pierwsze opakowanie więc jeszcze jutro lub pojutrze powinnam @ dostać. Wszystko przeciwko mnie przed tym jutrzejszym tatuowaniem:-p

Umyłam głowę i L, teraz śpi, zaraz kawka i kaszka K, później golonko wszystkiego, paznokcie, na obiad gołąbki:laugh2:

No i tak to się żyje.

reklama
Beatka - rozmawialam z nasza rehabilitantka NTD - Bobath na temat pelzania. Powiedziala, ze nie kazde dziecko pelza. Dazy sie do raczkowania. Wspominala, ze rehabilitanii Vojty daza do pelzania i maja jakies cwiczenia na to. Moj syn nie pelza klasycznie, a potrafi sie przedostac do zabawek swoimi sposobami.

Ostatnia edycja:
Do góry