reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek powoli i Maja sie przestawi i bedzie zasypiala wczesniej.

U nas tez koleda dzis ale ja nie przyjmuje. Jade sie z bratem pozegnac bo juz wyjezdzaja.
My w zeszlym roku dalismy 50zl choc ksiadz powiedzial ze to za malo..

reklama
Kylesa może bym nie zauważyła ile zjadła gdyby na okrągło nie gadali tylko "no Amelka jedz, co Amelka jeszcze chcesz jeść" itp.
Brzuch ma już bardzo duży jak na takie male dziecko to moim zdaniem nie zdrowo jest tak karmic na siłę. Poza tym nic nie robi tylko caly dzien siedzi z dziadkami w tygodniu przed tv...

Aniek rozgniatam jej tylko ziemniaka.
A ona jakis czas temu jeszcze mówiła, że już nie chce a teraz widzę, że zjada chętniej wszysto.

Tez nie mam jeszcze @ i nie przeszkadza mi to ;)

Aniek w sprawie zauroczenia nie mam pojęcia. W życiu o tym nie myślałam na poważnie. Raczej zawsze traktowałam to jak zabobon, taki jak np że w ciąży nie można być chrzestną :p ale jeśli przyjąć że ta energia z ludzi po śmieci działa też za życia to może... W końcu są przecież wampiry energetyczne, które całkiem realnie "wysysają" energię z człowieka. Hmmmm

Ewella biedna ta Amelka....

Uff to całe szczęście że nie tylko ja nie mam miesiączki. [emoji16]

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Niby mam dobre stosunki, uwielbiają się nawzajem, spokojnie dzieci Im mogę zostawić, ale w ciągu dnia, wieczór i noc odpada z pewnych względów, które mnie i brata mega wku*wiają, ale jakoś niechętnie o tym mówię...
Wiecie, każda rodzina ma swoje demony, które najczęściej wychodzą właśnie w Święta.

No nic. Już wracamy do normalności, pogoda piękna, rodzice wezmą K pewnie nad zalew na karmienie kaczek, a ja może z L się wytoczę na spacer. No i w sumie byle do pt.

Ostatnia edycja:
Aaaa Misia przypomniało mi się że moja była niedoszła teściowa za każdym razem gdy mnie widziała, to przy swoim synu mowila "Aga, ty chyba przytyłaś" [emoji23]
Oczywiście myślę że w przypadku Twojego teścia, nie chodziło mu o to żeby Cię mężowi obrzydzić. Ale tej babie ewidentnie na tym zależało...grrrrr

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Nie pamiętam która z was pytała o sernik z oreo. Wyszedł bardzo dobry nieskromnie mówiąc :) ale w przepisie było pięć 1h a ja musiałam 2,5 bo mi ciągle się nie wziazal. :)

Liluli ja bym może też nie przyjmowała, ale wiesz, pierwszy raz w nowym domu...no i na wsi to wszyscy widzą i obgadują. Nie żartuj że powiedział że mało. Ja więcej też nie dam, bo to dla mnie i tak dużo. Jak by mi powiedział, to więcej bym go nie wpuściła

Ewella biedne dziecko, bo teraz to dziadków cieszy, a w przyszłości ona będzie miała problem. Opiekowałam się taką dziewczynką, która ciągle była głodna i jak mój młody miał 8 lat i ważył 20kg.(chudziak) to ona w wieku 5 lat ważyła 33kg. Biedna.
Moja Majcia sobie nie za bardzo radzi z połykaniem jedzenia, a słoiczki to w ogóle jej nie pasują, ale daję po łyżeczce na zmianę żeby się przyzwyczaiła.

Kylesa o to to. Właśnie tak to widzę.
O to też milutka ta niedoszła teściowa, dobrze że niedoszła.

Emol myślę że każdy daje ile uważa. Ja raz ksidzu nic nie dałam, bo naprawdę byłam wtedy bardzo biedna i sama wychowywałam syna. Nic nie powiedział.
Proszę o przepis na sernik.

Jadę po świeczki i kopertę, bo się okazało że jeszcze tu nie mam.

hej Dziewczyny:) i ja melduje sie po Swietach, spedzilismy u nas i u tesciow. Z ciekawostek zywieniowych tesciowa chciala dac polizac czekolade malej;) moja starsza corka jej wtorowala, ale na szczescie bylam przy calej akcji i je powstrzymalam:laugh2:

Aniek udanej koledy!:)

Ewella ciesze sie ze z malutka juz lepiej. Czyli to byla 3-dniowka?

Emol ten serniczek brzmi bardzo smacznie:)

Kylesa jak mbie biora jakies smuteczki tez mysle sobie: byle do wiosny!:)

reklama
Aniek rozumiem wczesniej tez przyjmowalismy a w tym roku powiedzialam ze nie i tyle. Chyba ze T.bedzie chcial to niech bierze a ja wychodze :D
W zeszlym roku zadzwonil do T.ze przyjdzie z koleda i mu poprostu powiedzial ze koleda podrozala. Dostal 50zl co zapisal w zeszycie i powiedzial zeby mu choc 100zl dac,bo nas przeciez stac. cham z niego i tyle.
Z kolei u rodzicow bardzo czesto ksieza zwracaja koperty bo Mama po udarze i mowia ze rodzicom sie bardziej przyda.

Emol zgadzam sie ale prawda jest taka ze to starsi ludzie przyzwyczaili ksiezy do tego. Ja sie dzis dowiedzialam ze moja Babcia daje na kolede..200zl [emoji35][emoji35]

Do góry