reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Hej dziewczyny, dzisiaj u mnie 12 dzień po transferze i beta 1218, to moja trzecia beta i już więcej chyba nie robię, za tydzień w poniedziałek wizyta u ginekologa w klinice. Dzisiaj się czuję bardzo zmęczona, bolą mnie plecy, podobne uczucie jak na zbliżający się okres. Według daty transferu i ostatniej miesiączki wychodzi dziś 4+3 :)

Hejka przyszły mi dzisiaj wyniki badań i wszystko mieści się w normie prócz MCV tutaj mam wyżej niż norma. Któraś z was miała podobnie? Coś zalecił lekarz? :)

Hej dziewczyny, dzisiaj u mnie 12 dzień po transferze i beta 1218, to moja trzecia beta i już więcej chyba nie robię, za tydzień w poniedziałek wizyta u ginekologa w klinice. Dzisiaj się czuję bardzo zmęczona, bolą mnie plecy, podobne uczucie jak na zbliżający się okres. Według daty transferu i ostatniej miesiączki wychodzi dziś 4+3 :)
ja tym razem robiłam tylko dwie bety, wizytę mam pierwsza za tydzień ( to będzie 7+4) założyłam, że tym razem musi być wszystko dobrze

Hejka przyszły mi dzisiaj wyniki badań i wszystko mieści się w normie prócz MCV tutaj mam wyżej niż norma. Któraś z was miała podobnie? Coś zalecił lekarz? :)
nie interpretuje się poszczegolnych punktów morfologii tylko wszystkie razem, ja miałam podwyzszone mcv przy anemi, ale też hg miałam niska i coś jeszcze nie pamiętam. Pozniej dodatkowo miałam zalecone badanie zelaza i dopłacałem za ferrytyne i wyszła anemia. Dostałam zelazo na receptę.

Właśnie miałam pytać jak liczysz sobie tydzień ciąży? Z daty OM? Czy z tych dziwnych wzorów co są na necie, że od potencjalnej daty owulacji odejmuje się 14 dni?

Właśnie miałam pytać jak liczysz sobie tydzień ciąży? Z daty OM? Czy z tych dziwnych wzorów co są na necie, że od potencjalnej daty owulacji odejmuje się 14 dni?
Ja miałam owulację akurat w 14 dniu i transfer w 19 więc mi się zgadza z tym co aplikacja mi wyliczyła, plus ten kalkulator Malinowski co wstawiła @Devin

reklama
Sam pęcherzyk ciążowy? Ja miałam na pierwszej wizycie ciążowy + żółtkowy a na drugiej już wszystko było i też się teraz martwię 😓 ale serduszko już mamy …
Tutaj bardziej chodzi o to że ktoś jest no w 6+5 a na usg jest sam pęcherzyk co odpowiada 4+5 i lekarz mówi że może ciąża jest młodsza. Jak u ciebie był pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy a później zarodek z serduszkiem to jest ok :)

Do góry