reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja dziś byłam na wizycie. Mała waży 2400g i raczej będzie średniakiem. Za to lekarka mówi, że mam nadciśnienie ale mam jeszcze monitorować sprawę w domu także od jutra regularne pomiary bo do tej pory to mierzyłam jak mi się przypomniało. No i tutaj pytanie czy ciśnienie 140/90 uznawane jest już jako nadciśnienie czy dopiero jak któraś wartość jest wyższa? Słyszalam różne opinie i trochę zgłupiałam.
No i lekarka mnie nie pocieszyła bo powiedziała, że nie wróży mi porodu przed 40 tyg i wg niej będzie ciąża przenoszona aczkolwiek nie wiem skąd takie wnioski.

Emol co do psa to ja bym się zaopiekowała ale ja mam w mieszkaniu dwa swoje psy i dwa koty pod opieką a do tego działam troszkę w fundacji więc na punkcie zwierząt nie jestem do końca normalna ;) Chociaż chwilowo też się zastanawiam jak ogarnę wózek i dwa psiaki na spacerze :)

reklama
Emol doskonale Cię rozumiem i nie zgodziła bym się w takim gorącym okresie opiekować czyimś psem, nie ma opcji. Myślę że teściowa się cieszy na wnuka, tylko każdy inaczej okazuje swoje uczucia.

Alex dobrze że chociaż się udało zapisać. Może w środę wszystko załatwisz.

Anita no i racja. Jak się bierze psa, trzeba być świadomym obowiązkom i niestety nie można ich zrzucać na kogoś. Są też specjalne hotele dla psów/zwierząt, przynajmniej u mnie.

Bab gdzieś czytałam, że jak jest w trzecim trymestrze wyższe niż 130/ 80, to jest uznawane za nadciśnienie, ale pewności nie mam.

Dziewczyny mam pytanie. Może mi ktoś pomóc? Odebrałam dziś w końcu wyniki i nie wiem co o nich myśleć.
Ft3 norma dla 3 trymestru 2-4,4 u mnie 2,26
Ft4 norma dla 3 trymestru0,93-1,7 u mnie0,77?
I jeszcze jedno pytanie. Skoro teraz mi wyszło TSH podwyższone i biorę Euhyrox, to tak już zostanie, czy jest szansa, że po porodzie wróci do normy?

Aha trzymam kciuki za wypis!!!!!

U mnie niestety skończyło się ponowna operacja. Chciałabym żeby ten koszmar już się skończył:-(

ODESZŁY MI WODY

cholerka pojechałam na ktg i od razu moja położna mówi że mi zbada szyjke no dobra, pogrzebala, mówi że zamknięta i dluga. Jedziemy do domu, po drodze wypilam 0,5l wody i wstapilismy do piekarni na lody - stojąc przy kasie pytam czy moge skorzystać z wc bo czuje że ze mnie leci - zanim doszłam do wc miałam plamę na getracg wielkości dłoni;/ ale sobie myślę to pewnie wydzielina po badaniu. W domu wykapalam sie i założyłam świeżą bieliznę i znowu leci całe majty mokre. Oczywiście w domu nie mam podpaski:/ tylko te bella podkłady no to wzięłam taki podkład i puscilismy serial ale co wstałam to czułam wilgoć ale mniejsza więc się uspokoilam. O 22 zadzwoniłam do położnej żeby się uspokoić, ale nie odebrała więc się położyłam ale zadzwoniła i mówię jej że na tej wkladce to tak trochę na rozowo zalatuje i kazała przyjechać. Jak weszłam po schodach to się po prostu posikalam przy dyzurce - ja tak czułam:/
Teraz mam szyjke długa na 3cm ale rozwarcie jest już na 2 palce więc kazali mi iść spać żeby nabrać sił i jak się nie rozkreci akcja skurczowa to w ciągu 24h mi wywolaja.
Boję sieee:((((

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela biedna, jak ty się czujesz? Już jesteś po drugiej operacji? Co mówią lekarze? Sercem, myślami i modlitwą jestem z Tobą.

Pumelova trzymam kciuki żeby poszło szybko, sprawnie i w miarę bezboleśnie. Odpoczywaj. Pisz jak Ci idzie jak będziesz w stanie.
To może faktycznie rano były już wody??

Karuzela mam nadzieje ze to juz na prawde bedzie koniec i wszystko bedzie sie goic spawnie!

Pumelova kciuki za dobre skurcze. Juz sie nie boj. Niech sie dzieje. Porod to bolesne, ale piekne wydarzenie. Mysl o efekcie koncowym :)

Pumelova extra!!!! Pomysl ze i tak musisz to przejść prędzej czy pózniej!:* ja np leze i mecze sie z kopniakami i taka zgaga ze litr mleka nie pomógł hehe.. i chętnie juz by sie cos mogło dziać!
Trzymam ogromne kciuki!!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aniek możliwe. Obawiam się że w następnej ciąży nie przekonam męża do seksu haha

Kasiulka dziękuję:**

Oliweczkaa dzięki, myślę sobie że będę mieć z głowy dopóki nie przychodzi skurcz i uswiadamiam sobie że to jeszcze nie ten właściwy ból:o

Trzymajcie kciuki!

Korzystając z okazji że nie śpię to poczytam co pisalyscie

Ewella wrzucę zaraz na przepisy
Robiłam dziś drugi raz i pyszne
Ktg w porzo. I ten tekst położnej "przy takiej szyjcr nie ma szans na poród przed terminem. Przez najbliższy tydzień nic się nie wydarzy"
Jakbyś była w szpitalu na konsultacji a ja przetrwam poród to daj znać i wpadnij ;-)

Kasia831zobaczymy co się sprawdzi:D

Linoone ja dałam kartę ciąży GBS i grupę krwi oryginal. GBS sobie skserowali a kartę ciąży pytałam czy mi oddadzą to powiedzieli że przy wypisie

Aniek byłaś na bonifratow na konsultacji? Jak wrazenia?

Paninka ja chodzę prywatnie i mam ktg ale pewnie wskazaniem są straty wcześniejsze

Katja słyszałam że dolarganu się już nie stosuje. Kciuki za wizytę

Karuzela trzymaj się.. :*

reklama
Nie ma to jak pisać o 3.30 w nocy na forum[emoji13]
Byłam u synka,i już nie mogę zasnąć,mąż obok przeraźliwie chrapie i się rozespalam,poza tym dołączam do przeziebionych,chyba mnie załatwiła Klima w aucie bo gardło boli
Bab jakie masz pieski w domu?
Misia to super,w tym tygodniu będziesz tulila już swoje maleństwo
Aha trzymam kciuki za wypis
Karuzela ponowna operacja?To była z ich winy?czy jakieś zakażenie?Biedactwo jesteś,ale się musisz nacierpiec,całym sercem jestem z Tobą,bądź silna psychicznie,wiem że tylko łatwo napisać,ale nie daj się depresji poporodowej,rozmawiaj z psychologiem jak będzie trzeba

Aaa pumelova,to pewnie się coś zacznie,kciuki za szybki poród,który u Ciebie dokładnie tydzień?Też już bym chciała,żeby coś samo się zaczęło,ale oprócz skurczów przepowiadajacych i słabszych ruchów zero innych objawów

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry