reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej
Gratuluje udanych wizyt i pieknych wag dzidziolkow!
Mamusia w piatek na wizycie bylo nieprzyjemnie i troszke bolalo ale do tego chyba nie ma reguły, a wspiac mi sie udalo bo sa "schodki" na fotel gorzej z zejsciem(ciężko mi się podniesc z plecow-na boku jak leze to ok.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

Mamusie mam nadzieję że szybko wrocicie do zdrowia i do domu z dziecmi- tego wam zycze!

A ja dzisiaj juz smarkam i gardło mnie boli- najpierw corka potem T. i mnie tez zlapalo :(
Ale mam nadzieje że szybko się tego pozbede. Jutro odbieramy wozek z pralni-mialam prac recznie(gondole i budki) i w pralce ale szlsk mnie trafil i kazalam T. Sprzedac wózek i kupic nowy ale skończyło sie na tym ze w pralni okolo 100 zaplace za calosc 3w1 razy 2 wiec jest ok.

Miłego wieczoru życzę

Ostatnia edycja:
reklama
Olisiaa na kiedy dokładnie termin bo nie ma Cię na liście??
A mi lekarz nic nie wspomniał o ktg może jak chodzę prywatnie to nie ma tylko ostatnio miałam hmm ja nie pytałam bo w sumie ciężko mi już z dojazdem a angażować kogoś bez sensu.
Dziś mamy dzień lenia, ja zasypiam na stojąco :)
Mój mąż wrócił przed 20 :/ oczywiście wziął starsza na rower a jak mu wspomniałam o skreceniu komody to kręcił nosem.
Mi opuchniecie zeszło dzisiaj ale było chłodno, od jutra upały znów więc pewnie urosne w dłoniach i stopach :/

Miałam jeszcze komuś pisać na temat łazienki, nie wiem komu a to było ze 100 postów temu :D
Więc tak to jest małe wc dla gości, wprowadziliśmy się rok temu na Wielkanoc, kosztów nie liczymy :D ale wiadomo kuchnia i łazienka trochę pochłania.
Brakuje mi jeszcze szafka z umywalką w górnej łazience ale chce na wymiar.

Ja jeśli będę mogła to z chęcią skorzystam z zzo:blink:

Siknąć zdarzyło mi się tylko raz na spacerze gdy dychnęłam hehe:-p

Ale a propos wilgoci tam to dziś gdy z synem wracałam ze spaceru tak na momencie poczułam jakby mnie coś zalało, a to po prostu wydzielina.

Ja też słyszałam, że gr krwi trzeba mieć nową, aktualną.

Co do bólu przy badaniu to źle to wspominam z poprzedniej ciąży, ale w tej odziwo jakiegoś większego bólu czy dyskomfortu nie odczuwam. Podchodzę do tego po prostu jako coś nieprzyjemnego do odbębnienia. Chyba do porodu też tak podejdę, będzie mi łatwiej:-p

Dziś 2 spacery i pół godz ćw i żadnego ciągnięcia, bólu, nic. Już nawet nie liczę, że coś wcześniej się uda. W końcu mam termin na 19.07 i jakieś kobietki jeszcze mają po mnie:-pCzasem tak jest, że mnie mega pachwiny bolą, a z innych dolegliwości to krew z nosa( poprzednio też tak było, dziś2 razy) i ból w biodrze lub łopatce tak jak teraz od kilku dni.

Spać jakoś śpię, czasem tylko obudzę się na 2 godz heh, ale ogólnie nie narzekam, bo wiem, że po porodzie będzie milion razy gorzej:-p

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedzi [emoji4]

A jak jest z usg? Czy mogą być kopie? No i czy zdjęcia też są im potrzebne? Czy oni to wszystko zabierają czy to tylko do wglądu? Bo jak zabierają to muszę sobie porobić kopie, bo chcę sobie zachować.. [emoji4]

Anita, mam nadzieję że to przeziębienie szybko Ci minie.

Paninka, ja mam się zgłosić na ktg do szpitala w terminie porodu, albo wcześniej jak nie będę czuła ruchów dziecka. Też chodzę prywatnie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do zzo
W pierwszym porodzie nie wzielam i teraz tez nie planuje. Mimo ze letko to bylo :)
Mialam za to na sali gaz , wciagalam ile sie da i pilke :) mialam tez wanne ale z niej nie skorzystalam. Wolalam prysznic raz.
Mialam tez dolargan.

Ja jutro cisne do poludnia na wizyte :) musi mi pobrac gbsa. Jutro mam 37+5. Synka o tej porze juz urodzilam :) tj w 38 tygodniu :) mial 3560, wiec jakbym przenosila do 42 tc to ale by byl kloc ... :o

Jesli chodzi o badania to wlasnie ja zalowalam ze nie zrobilam sobie kopi karty ciazy, zabrali mi przecie :(

Grupe krwi kazal mi doktor wziac z poprzedniej ciazy, ja mialam dwukrotnie oznaczna bo po porodzie na drugi dzien mi przetaczali trzy wory krwi wiec proby krzyzowe i inne porzadne porobione wiec przebadana krew mialam na prawo i lewo.

Sorki ze tak wpadam i nie odpisuje kazdej ale nie nadazam, ale czytam was czytam laski!!
Moj 3,5 latek wlasnie usnal. Trzeba by isc sie chociaz poobgalac do tego gina... z lustereczkiem :)

Sciskam

reklama
Anita zdrówka ci życzę.

Ja do porodu nie robię nowego badania na grupę. Przecież to się nie zmienia. Mam książeczki krwiodawcy i tyle.

Wydzielina też mnie zalewa raz bardziej, a raz mniej, ale raczej dużo.
Spacerów mi brakuje bardzo, ale nie ma szans. Mąż przed chwilą wrócił ze spaceru z młodym, bo ja nie jestem w stanie mu już żadnych atrakcji ruchowych zapewnić i żal mi go. Ja w tym czasie ogarnęłam łazienkę na raty i pomopowałam mieszkanie. Jak dam radę to jutro trochę w kuchni powalczę.

Kciuki za wszystkie wizytujące jutro.

Do góry