reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie no. Nie popadajmy w paranoję [emoji5] ja myślałam że nie będę mieć Mleka.... pierwsze dwa dni udawało mi się ściągnąć 2ml 5ml. A 3 dnia 20 ml. Potem wieczorem 30 ml. A wróciłam do domu po 4 dniach i dałam radę 80ml. Jak odwiedzam dzieci to ściągam w szpitalu po 120 ml 130 ml zależy. Mimo przedwczesnej cesarki mleko się pojawiło szybko. Ważne żeby człowiek był zrelaksowany no i myśl o dziecku, zdjęcia, zapach, bardzo pomaga [emoji4]

Sent from my SM-J320FN using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Aga_k_m mąż pojechał na siłkę, a ja do niego żeby telefonu pilnował, jakby co. Chyba też już mi pada na mózg.
Curran_twins to pocieszające co piszesz, a ty jeszcze musisz na dwa brzuszki nasciagac :)
Aim ja chyba posłucham w tym temacie położnej lub lekarza bo nawet pół godziny Google przy placzacym z głodu dzidziu może być za dużo :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Na lactator? ?? Dziwne [emoji4] tutaj w irlandzkim szpitalu najpierw ręcznie każą masować i ściągać oczywiście tak było w moim przypadku bo dzieci były w inkubatorkach jeszcze. Potem na 3 dzień przyniosły mi lactator i położna mi wytłumaczyła co i jak i ściągam od tamtego czasu [emoji5] mogę w domu swoim a w szpitalu szpitalnym za każdym razem jak odwiedzam dzieci. Mam swój zestaw I tylko podłączam się do pompy [emoji16]

Sent from my SM-J320FN using Forum BabyBoom mobile app

Kasiulka wiem, że w moim szpitalu są takie hmm.. przemysłowe laktatory. Takie specjalne szpitalne. Nawet ostatnio kupione nowe zostały. Chyba mama ginekolog zbierała na nie.
Ja swój wyparze i najwyżej mi ktoś dowiezie jak będzie cycowa porażka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka laseczki wybaczcie ze nie nadrobie ale wiecie jak to jest:D no moze nie wszystkie ale szybko sie dowiecie.

Jestesmy juz od wczoraj w domku wyszlysmy w 2 dobie u nas taki zwyczaj w szpitalu z czego bardzo sie ciesze..

Mloda jest cuuuudna co tutaj duzo pisac.Karmimy sie piersia dzis piersi sa megaaa twarde i juz podczas karmienia jedna z drugiej leci wiec jest bardzooooo dobrze.

2 razy w szpitalu musialam podac mm ale po 5h przystawianiu w zasadzie bez przerwy sutki mialam przeorane ale efekt jest.

Ja akurat laktatora nie uzylam wcale ale jesli ktos czuje potrzebe czemu nie ! Kazda z nas ma taki sam cel a jaka droga do niego dojdzie jest malo wazne.

A co do mleka na zas u nas w szpitalu dawali takie male buteleczki jesli ktos mial potrzebe.
1498408556-aaaaaa.jpeg

Aaa i mam takie gastro ze konia z kopytami bym zjadla#![emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76] [emoji76]

Aha , Karuzela czy wy juz w domku???

Aniek jakbys chciala cos wiedziec o szpitalu to pisz smialo priv.

Wybaczcie ze tak o sobie ale mam zbyt duzo nadrabiania i nie da rady!

Buziaki trzyamam za wszystkie z Was kciuki!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie!
Ja dziś cały dzień poza domem. Najpierw castorama i leroy merlin, a potem rynek w moim mieście i lody pod parasolami :D

Udało mi się nadrobić czytanie i w związku z tym mam małe pytanko. Czy warto kupić laktator przed porodem, czy może poczekać? Bo póki co nie myślałam, że może mi się wogóle przydać. :/

Poza tym... Czy lewatywa przed porodem jest konieczna?

No i dziś mogę dołączyć do klubu "śniło mi się, że urodziłam" :D

Tak poza tym, też miałam dziś schizy, że mi wody odchodzą. [emoji14]

0d1yskjonm4opwwc.png

Lewatywa-nie jest konieczna ale bardzo warto, zwłaszcza jak się nad tym zastanowić ;) a jeżeli lewatywa cię przerasta, to choćby czopek w domowym zakresie.

Laktator-tak naprawdę z rozmów tutaj wynikało że spokojnie można kupić wedle potrzeby później.

reklama
Joanna24 - podpisuje się pod słowami aim [emoji3].
We wszystkich szpitalach z pewnością są laktatory, ale np.personel w moim słabo do tego urządzenia podchodził. Dopiero jak kazałam mężowi przywieźć mój własny, to nagle okazało się, że oni też mają.. Bardziej byli za tym aby na siłę karmic piersią, a gdy dziecko płakało bo się nie najadalo to wciskali butle. Także zdążysz kupić "po", ew. Zrób rozeznanie w asortymencie rynkowym, co byś miała swój typ - i w razie potrzeby mąż może Ci kupić.

A lewatywa... Kochana tu chodzi o komfort psychiczny i aspekt higieniczny (razem z dzieckiem idzie to co masz w jelitach). Dla mnie to mega ważne, ale wiem, że niektóre kobiety "sraja" na to [emoji6].
Ze mną przy porodzie będzie Mąż, i pomimo iż jesteśmy z sobą 16 lat, pewnych widoków wolałabym mu oszczędzić.
Czopki też są ponoć skuteczne. Zawsze warto przed szpitalem spróbować w domu się przeczyscic.

Ostatnia edycja:
Do góry