reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol, mnie też byłoby przykro. Na końcówce humorki zawsze są większe do tego i częściej chce się płakać i o smutek łatwiej.

Kasia myślałam, że wolisz pl a nie ze do pl po nie się udalas hihi. Juz rozumiem. Ważne, żeby Ci pomagało, jak nie to gaviscon polecam.

Bab kiedyś pisałam o anusolu np, wiem ze w pl tez są takie.

Truskawka czekam na wieści z wizyty i datę cc :)

Aniek teraz mam białe panele, meble tez białe. Myślę że szare, takie aka przybrudzone mocno będą lepsze. Bardzo lubię takie odcienie.
Ano szkoda.. Tu sobie dziewczyny chwała i pamiątka jest :)

Abed tak, lekarka sama zaproponowała w środę na spotkaniu. Widziałam się z mia między jej cc i mówiła, że chwile temu taka cc robiła i babeczka z mężem byli zachwyceni i wzruszeni. Trwa to wszystko trochę dłużej ale warto :)

Tymuniek no co Ty.. Tez juz za nowinami od Ciebie zaglądam. Nie możesz iść do innego szpitala? Twój lekarz w jakimś pracuje by się zająć Wami? Choć wiem, że z tym też miałaś przeboje.. Przykro mi, że takie cuda przechodzisz :(

reklama
Hej za mna tragiczna noc brzuch mnie jakos cmil wstawalam co godzine...teraz tez boli..byle by przetrwac do niedzieli.

Aniek Jezu podziwiam ja bym padla jeszcze cieplo u nas wczoraj bylo...a z kolacja pojechalas mhm krewetki.

Jennu84 rozmawialam z Truskawka prywatnie i jest ok jest w domu juz po szpitalu na pewno jak sie ogarnie da i tu znac:-)

MAziajka - dziękuję za informacje :)

Tymuniek kciuki za Ciebie!!! Daj znac jak znajdziesz chwile czasu.

Aha biedna jestes z tym szpitalem:-( te pobudki i nie wygodne materace .Ja ze szpitala wychodze mega zmeczona.

Maziajka - dziękuję za informacje :)

Hej za mna tragiczna noc brzuch mnie jakos cmil wstawalam co godzine...teraz tez boli..byle by przetrwac do niedzieli.

Aniek Jezu podziwiam ja bym padla jeszcze cieplo u nas wczoraj bylo...a z kolacja pojechalas mhm krewetki.

Jennu84 rozmawialam z Truskawka prywatnie i jest ok jest w domu juz po szpitalu na pewno jak sie ogarnie da i tu znac:-)

Tymuniek kciuki za Ciebie!!! Daj znac jak znajdziesz chwile czasu.

Aha biedna jestes z tym szpitalem:-( te pobudki i nie wygodne materace .Ja ze szpitala wychodze mega zmeczona.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

No to ja zwariowalam. Mam spokowanych 5 koszul... ☺☺☺ do porodu dostanę szpitalną.

Bab miałam poczatkowo w ciąży problemy z hemoroidami i nawet odwiedziłam proktologa ktory mi nie pomógł bo stwierdził że w ciąży nie jest dozwolone stosowanie leków które by pomogły... zaczęłam myć te miejsca żelem procto hemolan i do tego smarowalam żelem prorectal. Sama ten żel wynalazlam i jak dla mnie jest świetny.

Lilith znajomi przyjadą... jeszcze wymyślili że może w inny dzień. Czyli co po porodzie??? Masakra. Wolę już jutro i mieć z bani. Ciastka ze sklepu wystawie na stół zrobię bigos i tyle.

Tymuniek przykro mi co z tymi szpitalami się dzieje. Będę rodzić w szpitalu gdzie mój ginek nie pracuje i aż się boję. Mogłam chodzić na NFZ dodatkowo do lekarza który jest w wybranym szpitalu....

Tymuniek - Jejjj, i ja tu ciągle zaglądam i czekam na info i fotkę Nelci.
Po jaką cholere wobec tego kazali Ci się stawić w szpitalu? żadnego wpisu co do daty cc nie było? Wrrr... Trzymaj się Kochana, i... Może uciekaj do domu na ten tydzień, skoro i tak nie chcą Ci teraz cc zrobić

ale się rozpisałyście cały dzień..

Tymuniek - nie wiem co Ci napisać...tylko tele żebyś się trzymała...

Madziazt - to teraz czeka Ci po przyjedzie do PL szalenstwo wyprawkowe ...wiem, ze pisałas ze zakupy juz porobione ...a teraz pewnie prawnie i prasowanie :)

my dzis zrobilsmy sobie takie luzniejszy dzień ...pojechalismy z córką do jednej z tych krain zabaw ...bylismy przedpołutdniem sami na sali przez godzine ...wiec było super ...pozniej obiad w restauracji ...drobne zakupy...w Top Secret kilka fajnych rzeczy kuionych na przecenie ..tym razem dla mojego M.i na koncu lody ....

W domu drobny remont...kłada sie kafelki na scianie w kuchni...i cegła dekoracyjna ....a ja zapomniałam o tym, ze mielismy wogle te prace zaplanowane ...bo kartony stały i czekały ...na fachowca :) także lekke odswiezenie pomieszczenia bedzie...;)

kupiałam dzis jescze jedno okycie kąpielowe ...i chyba w koncu musze torbe do konca dopakować w weekend ....

ale się rozpisałyście cały dzień..

Tymuniek - nie wiem co Ci napisać...tylko tele żebyś się trzymała...

Madziazt - to teraz czeka Ci po przyjedzie do PL szalenstwo wyprawkowe ...wiem, ze pisałas ze zakupy juz porobione ...a teraz pewnie prawnie i prasowanie :)

my dzis zrobilsmy sobie takie luzniejszy dzień ...pojechalismy z córką do jednej z tych krain zabaw ...bylismy przedpołutdniem sami na sali przez godzine ...wiec było super ...pozniej obiad w restauracji ...drobne zakupy...w Top Secret kilka fajnych rzeczy kuionych na przecenie ..tym razem dla mojego M.i na koncu lody ....

W domu drobny remont...kłada sie kafelki na scianie w kuchni...i cegła dekoracyjna ....a ja zapomniałam o tym, ze mielismy wogle te prace zaplanowane ...bo kartony stały i czekały ...na fachowca :) także lekke odswiezenie pomieszczenia bedzie...;)

kupiałam dzis jescze jedno okycie kąpielowe ...i chyba w koncu musze torbe do konca dopakować w weekend ....

To i u Was remont? Oby szybko skończyli, bo pewnie z kuchni nie można za bardzo korzystać?
Tak, teraz pranie i prasowanie mnie czeka i spakowanie torby. Pare rzeczy mam przygotowanych po corce jeszcze, w razie gdybym po drodze zaczęła rodzic. Muszę jeszcze kosmetyki kupic do pielęgnacji, ale to chyba po drodze załatwię w jakimś rossmanie, żeby męża wykorzystać w noszeniu toreb, sama pózniej nie będę miała siły. I jeszcze zamówię pare rzeczy z gemini.
Zazdroszczę dziewczynom które torby już maja spakowane. Najgorzej sie boje ze za dużo zapakuje, bo ja mam tendencje do zabierania zbędnych rzeczy[emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aga, Patuszka ja też uwielbiam szarosci,czern i biel i w domku tez mamy wiele rzeczy szarych :)

Co do włosów..na początku mojej znajomości z T.przefarbowałam włosy z blondu na brąz,wracałam ze sklepu jak przyjechał,minął mnie i poszedł do mieszkania bo mnie nie poznał :D:D

Aniek brwi to moj zawsze zauwaza,bo akurat rzesy i brwi to mam bardzo jasne i jak wracam to wie gdzie byłam ;)

Kasia,Aniek moja tesciowa tez probowała przeciagac T.na swoja strone i ustawiac go "pod siebie" ale jej sie nie udało. Teraz probowała sie ze mna "zaprzyjazniac" ale jak juz raz mnie do siebie zraziła to nic z tego.

Lilith Kochana nic nie poradze na to czy porod bedzie przez CC czy SN. Chciec moge a co ma byc to bedzie.
Gratuluje domku :)
Ty juz zaraz tez bedziesz tuliła malutka :)
wybraliście imie ? bo chyba przegapiłam.

Mumusia w koncu zasłuzony urlop,odpoczywaj ;)

Aga k_m ja tez zaczynam sie stresowac czy uda mi sie KP..

Co do motocyklu to po długich rozmowach udało mi sie namowic T.do sprzedazy i poki co zaprzestania jazdy,przynajmniej na jakis czas.

Linoone ja mam ktg co wizyte,juz mialam 2. Mam miec jeszcze 2 przed CC. Moj gin uwaza ze skoro nfz za to placi to nalezy korzystac.

A ja jakos nigdy nie przepadałam za zadnym alkoholem, a piwa to tylko warki radler :D

U nas to tylko rodzice i rodzenstwo wie na kiedy termin mamy dokladny,reszta ze na lipiec :p

Ola W.ja biore 3 a do CC to mi dadza pewnie jakas szpitalna. A jak bedzie trzeba wiecej to mi dowiozą.

Aim rozumiem Cie,bo ja mimo ze nasza ciaza taka wyczekana i wystarana to jakos zle sie czuje teraz na koncowce juz. Zawsze w ruchu a tu od poczatku musiałam sie oszczedzac. I nawet założenie skarpetek sprawia ze jestem zdyszana...

Truskawka fajnie ze sie odezwałas i u Was wszystko ok :)

Aniek mi na ktg polozna kazała sie na bok ulozyc czy jak mi wygodnie.

Tymuniek ja za zdjeciami Nelci zagladam a Ty jeszcze przed. Biedna sie jeszcze stresujesz dodatkowo.

reklama
Tymuniek przykro mi ze tak to wyglada :-( trzymaj sie
Truskawka moja lekarka tam pracuje i sa dwie obcje albo dzien wczesniej i masz rano cc. A druga to ze w dniu zjawiasz sie do 8 i masz cc ok14. Ja powiedzialam ze jest mi obojetne, a padlo na ten sam dzien, i dobrze bo pewnie cala noc bym nie spala a tak to zawsze w domu :-) tak sie zastanawiam to gdzie te 23 laski lezaly? Pooperacyjna mala..
Maziajka tez bym tak chciala :-) w UK wyszlam po 48 od cc

Do góry