reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ahhh zadzwoniłam do mojego, bo to po północy, a on mi mówi że będzie ok 3 w nocy. Nie mam na niego po prostu sily. A mówił że jedzie do Poznania i będzie wieczorem. Chyba spróbuję iść spać.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia nie dam sobie głowy obciąć, ale wydaje mi się, że jak 9 lat temu mi robili ktg. to właśnie na plecach leżałam...

Tymuniek biedna, a my tu zaciskamy kciuki i czekamy na zdj. Małej gwiazdeczki. Kurcze chyba bym się wkurzyła. jakieś jaja sobie z pacjentów robią?

Jenny fajnie spędzony dzień. Szybkiego zakończenia remontu.

Liluli nie źle z tymi włosami ha ha ha..
No nie wiem czy to takie oczywiste z tymi rzęsami, bo ja mogłabym sobie zrobić zielone , mój i tak nie zauważy. Jak mu mówię że mi przykro że nic nie widzi, to on mi mówi "bo ty zawsze pięknie wyglądasz" i po temacie.

Misia to odpoczywaj. Oby mężuś szybko wrócił do formy i dla Ciebie zdrówka.

Anita nasz tatuś też nie przepada za chodzeniem do kościoła i wczoraj się zaparł i nie poszedł. No ja też nie uwielbiam, jeszcze tak często, ale co zrobić? Ktoś musi z tym dzieckiem pójść .

Madziazt ja też wyjęłam torbę i jutro muszę ją spakować.

Inka do nas na dzisiaj się też znajomi chcieli wcisnąć(ci sami co zawsze) a że nie ma pogody na grila, to do domu. Niestety! Tak jak postanowiłam, odmówiłam. Powiedziałam, że nie czuję się już na siłach i jak mają ochotę się spotkać, to mają zadzwonić. My możemy na chwilę wpaść, albo się umówimy w mieście w knajpie. I wyobraź sobie nie zadzwonili....
U mnie jutro na obiad też bigos, z młodej kapusty mniam.

Lilith pierwsze słyszę o tabl.z arniką. A na co to to??

Oliweczkaa witaj! Też się tak czuję. Z dnia na dzień jestem słabsza i aż z tej bezsilności płakać mi się chce. Nic nam nie pozostaje, tylko czekać.

Emol może oglądali więcej tych samochodów i dlatego się przedłużyło?

Ja dziś jestem z siebie dumna. Ogarnęłam szafę u małego i komodę w której trzymam pościel, zrobiło się luźniej. Układałam na raty, bo brzuch mi twardł i bolał, ale zrobiłam.
Jutro się wybieramy kupić resztę dzidziowych rzeczy, bo naprawdę nie wiem ile jeszcze będę na chodzie. A mąż widząc mnie dziś jak wrócił, postanowił zrobić sobie jutro wolne(nie do wiary) . Wieczorem mamy zaproszenie na urodziny do kolegi, na chwilę skoczymy, bo długo nie wysiedzę.
Spokojnej nocy mamuśki.

Eh..2 a ja sie obudzilam i nie moge zasnac. Do tego juz 3x bylam siku [emoji52]

U mnie w szpitalu jesli jest wszystko ok to po CC wypisuja po 2 dniach zazwyczaj.

Bigos..tez bym zjadla. [emoji4]

Lilith super w wiekszosci wszystko co przypadkowe okazuje sie najlepsze [emoji3]
I pierwsze slysze o tabletkach z arnika. Na co to?

Aniek o tak a tekst "bo Ty zawsze pieknie wygladasz "moj tez ma i co mu mam na to poradzic.
Dobrze zrobilas ze znajomymi [emoji23][emoji23]

Emol niestety ludzie pomimo ze wiedza jak wyglada sytuacja czesto wykorzystuja ze ktos ma chwile czasu.

A co do obiadu to ja kiedys jak ugotowalam a pozniej musialam wyrzucac,bo T.zjadl u tesciowej to poprostu przez kilka dni nie zrobilam nic do jedzenia i od tamtego czasu nie zdarza mu sie chodzic na obiadki do mamy.

Rownież nie śpię... o 2:20 pobudka siusiu i siedze do teraz..:( 3:15 np. Wyszło słonko w Gdyni...

A wg czemu siedze .. i to gola na lozku (tak mi gorąco) przy otwartym oknie i walczę ze zgagą [emoji16] nie idzie sie położyć.. nie pomaga renie i woda.. mam nadzieje ze do max 4 przejdzie! (Jest 3:32)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Lilith nie kojarzę tych tabletek. Ja pewnie będę jechać na Apapie.

Emol współczuję, wiem, że hormony i emocje biorą górę, a tu facet nierozumie i wszystko pogarsza, norma, mam nadzieję, że znajdziecie czas dla siebie :* Ja się bardzo cieszę, że mój woli z nami spędzać czas niż gdzieś indziej i sam o tym otwarcie mówi.

Oliweczkaa mam to samo, poza zgagą na szczęście, ale u mnie najgorszs jest przekręcanie i to czucie bobasa tak nisko na pęcherzu i ciągnięcie przy dłuższym chodzeniu. Wszystkie jesteśmy nabuzowane już;-) ;)

Ooo już 5 , a ja tak leżę od 4 hymmm. Może jeszcze coś snu uda mi się złapać. Na szczęście dziś skurczy po grilu z przeżarcia nie miałam tak jak poprzednioo:-p
Dziś mamy zaproszenie do znajomych na ognisko, ale w sumie wszystko zależy od pogody. Nie wiem czy syna weźmiemy czy zostawimy u dziadków, zobaczymy. Czeka mnie pewnie odkurzanie, jakieś sprzątanie, mąż ma zrobić zapiekankę makaronową ze szpinakiem, ymmmm uwielbiam :-) :)

Cześć,

Współczuję niedospanym.
Wczoraj dużo leżałam w dzień, ale i tak udało mi się usnac przed 23:00. Wstałam po północy na siku, i dopiero po 5:00 miałam druga pobudke. Sen spoko, tylko pozycję ciężko znaleźć. Brzuch twardy... Wszystko boli przy obracaniu - współczuję ogromnie tym, które muszą leżeć . Ja dzisiaj z pewnością wybywam z domu, co by właśnie nie leżeć i nie siedzieć.

Lilith - nie słyszałam nic o tych tabletkach.

Oliweczkaa - a jak z nóżkami? Opuchniecia już Ci nie dokuczaja? kiedy mąż wraca? Pewnie tuż tuż [emoji3]

Emol - a może Twój Kuba wyrabia teraz grafik do przodu? Nie mam na myśli wczorajszego wyjazdu do Poznania, bo jednak fatygowac faceta, któremu żona zaraz może wylądować na porodówce to egoistyczny pomysł.. Ale co do reszty zalatania, to nie zdziwilabym się gdyby starał się robić teraz wszystko na maxa, aby po porodzie moc z Wami spędzić więcej czasu.

Chybra - zapiekanka szpinakowa [emoji39].

Co do zmiany fryzury, to mój mąż zawsze wie o wizycie, i przygląda się późniejszym efektom - najczęściej rzuca jednak tekstem "i co niby tyle kosztowało? Przecież nie widać różnicy [emoji1]".
No ale ja najczęściej robię odrosty, więc dla chłopa, to jedno i to samo.
Generalnie zawsze był za tym aby poszalec kolorystycznie. Był czas, że sam mi kiedyś kupował farby do włosów - oczywiście wszystkie w odcieniach ognistej czerwieni [emoji1]

Aniek - brawo [emoji122]. Dobrze zrobiłaś z tymi znajomymi, noszz kurcze... To już przegięcie tak się pakować komuś na chatę, i to w czasie, kiedy "bomba" zaczyna tykac [emoji6].

Inka - miłego biesiadowania dzisiaj [emoji3]. W razie czego, wiesz jak masz ukrocic wizytę [emoji6]

Madziazt - tymbardziej cieszę się, że przyjeżdżacie z córa do Pl. Rozlaka jest przykra, ale w Szwecji też nie wiele miałabyś męża obok siebie, tu przynajmniej masz wsparcie ze strony Rodziny i Przyjaciół [emoji3].
Co do torby i pakowania - to i ja lubię przesadzić z dodatkowymi rzeczami. A, że ostala mi się taka big torba, to co chwile coś dorzucam [emoji1]. Już mówiłam mojemu, że chyba jednak dokupimy jakąś średnia torbę, bo z tą to wstyd będzie do szpitala jechać (jakbym na 2 tyg się szykowala).
Z drugiej strony, córa zabierze tez sporo walizek, bo na 2 tyg wyjeżdża (licząc od 1.07), także..innym opcji poza zakupem nie mam [emoji6]

Jenny - chwal się tymi dekorami i płytkami [emoji3].
Świetnie spędzony czas - córa pewnie przeszczesliwa.

Tymuniek współczuję Ci bardzo tego czekania, teraz jest taka tendencja do robienia CC po skończonym 38 tyg. (39+...). Oczywiście pewnie zależy to od wskazań, tylko jak chcą później robic to po co kazali Ci stawić się już w szpitalu? No ręce opadają....może jak Aga pisała mogliby Cię wypuścić na tydzień w takim razie?

Lilith czy to chodzi o arnica Montana na stłuczenia? Są bo takie granulki homeopatyczne i żele do smarowania muszę podczytac bo pierwsze słyszę.

Emol chyba musisz porozmawiać ze swoją drugą połówka jak coś Ci nie odpowiada. Bo są takie rzeczy, które trzeba robic typu praca, ale co do spędzania czasu wolnego powinniście się jakoś dogadać, bo to już inna bajka. Lepiej od razu powiedzieć jasno co Ci przeszkadza niż to dusić w sobie, a potem wybuchnąć że zdwojoną siła:)
Ja po urodzeniu dziecka pamiętam taki okres, że czułam się bardzo samotna, bo miałam wrażenie, że cały świat idzie do pracy, a ja zostaję sama z dzieckiem i tak cały dzień. Mojego męża nie ma tak po 11-12 godzin (5 dni w tyg) i jak będzie mała na świecie, to coś czuję że będzie mnie to wkurzać, no ale to praca:)

Ostatnia edycja:
Witajcie.

W nocy sikalam 7 razy. Masakra. Już nie piję pokrzywy wieczorem.

Dziąslo dziwnie mi spuchlo między 2 a 3 nie wiem co to...

Mąż dzwoni co chwilę bo robi zakupy a napisałam mu listę... bez nas te chłopy giną

Aga u nas dni miasta. Pzelece tylko rynek bo muszę kupić w pepco 2 koszyczki plastikowe.

Buziaki.

reklama
Inka - chyba "dni seniora i kultury bałkańskiej" [emoji1]. Nie lubię tego "święta" - i żeby nie było... Tyle razy co roku przekładają te dni B-ca, to i tak wstrzela się z terminem, w którym zawsze pada [emoji23][emoji23][emoji23].
Moje dziecko jedynie ma radoche z wesołego miasteczka, ale na szczęście wyjechało, więc nawet mnie nie interesuje co w tym roku zaprezentuje nasza władza [emoji6]. Czekam na święto ceramiki [emoji3]

Pokrzywy już od miesiąca nie pije z wieczora. Do 17:00 max [emoji6]

Do góry