reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tymuniek ja to bym już im dała popalić. Weszlabym do gabinetu ordynatora i zapewnilabym że nie wyjdę dopuki Nie dadzą dokladej daty cc i nie wpisza w grafik operacji. I ochrzanilabym ich za to że wiedzą że kobieta w ciąży ma się nie denerwować, a zachowują się jak ćwierćinteligenci a nie jak profesjonaliści w swoim fachu.

Trochę trzeba po ambicji pojeździć to zaczną normalnie traktować. Znam z własnego doświadczenia, na szczęście rzadko muszę wkraczac na tą ścieżkę aby coś osiągnąć :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tymuniek przykro mi bardzo, że tak to wygląda. Chyba musisz dopaść jakiegoś lekarza i go przycisnąć. Niech Ci powiedzą ci i jak. Już myślałam że jesteś po.
Dziś Wam powiem że się trochę zmęczyłam, jeszcze trochę muszę mężowi pomóc np. Skarpetki czy spodnie założyć. Podać, jeść zrobić itp. A do tego katar mnie dopadł i kicham jak opętana. Wyszło to moje wietrzenie całą noc i lód do każdego picia. Zaraz psikne tantum i do łóżka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dlugo mnie nie bylo-jakos nie mialam weny do pisania i czytania:oops:

Tymuniek współczuję przeżyć- jakby malo bylo stresu z porodem to jeszcze dokładają:mad:

Misia to zdrowka zycze-oby szybko udalo Ci się go pozbyć;)

Madziat pociesze Cie-z torbą nie jestes sama-zaczelam sie pakowac ale jakos skonczyc nie moge. I tez co chwilę jakies pranie (niby wyprane wszystko a po tygodniu kolejne maleńkie ciuszki dochodzą:o) i prasowanie-ktorego nie znosze:(

Wczoraj procesja na Boże Ciało i powiedziałam mojemu (nienawidzi chodzic do kościoła) ze bedzie krocej tak z pol godz. A ksiądz jak na zlosc gledzil chyba z 15 min i msza trwała godz:o Gdyby corka nie byla u komuni to zadna sila by go do pójścia nie zmusiła, a tak torby z kwiatami nosil i przy okazji mnie pilnował żebym gdzies nie padla tym bardziej że byl upał:). A i przy okazji tej procesji to sie opalilam troche przypadkowo:p

Spokojnej przespanej nocy życzę:)

Mojego K. Nadal nie ma. Tak jak mówiłam całe dnie nie ma, jak ma wolne to zawsze ktoś się znajdzie co mi go zabiera, albo kursanci dzwonią to w sumie tak jakby nadal był w pracy. Obiadu przed 24 raczej jeść też nie będzie. Eh jestem na niego zła.

Inka bigosik to bym pochłonęła mmm. Ze Ci się chce robić. Szkoda, że tacy niemyslacy Ci znajomi.. Życzę by szybko zlecialy ich odwiedziny cobys wypocząć mogła. Nie rób za dużo.. Może sami coś z grzeczności przywioza??

Liluli masz rację, z ułożeniem to tez psikus. Wiem, że można pokombinować trochę z ułożeniem no ale nie zawsze się to sprawdza.
Tak, imię w końcu wybrane i to przypadkowo. Za to szukane żadne dobre nie było. Wybraliśmy Irene ( ajrin się czyta). Widać nic na siłę :p
Z mężem i włosami to ci dopiero historia haha.

Abed ja po 24h teraz tak samo mam zaplanowane z lekarka, wiec oby nie było niespodzianek.

Misia zdrówka :)

Emol a mówiłaś mu o tym?? To tak zawsze? Może się denerwuje, że to już tuż tuż i stad takie zachowanie? Faceci tak dziwnie reagują na stresy czy nerwy..
Może boi się o finanse i chce trochę więcej zarobić?
Dobrze jakby pobyl teraz z Tobą więcej, bo to juz ostatnie chwile..
Ciężko pocieszyć i powiedzieć byś się nie smucila bo tak to nie działa,, masz jakieś zajęcie??

Mam wqzne pytanie.
Laski tu polecają sobie, wręcz każda o tym wie, żeby do porodu/ po porodzie, czy to SN czy cc, brać tabletki z Arnika. Mają to notowane wręcz jako rzecz obowiązkowa do szpitala.
Czy któraś z Was to stosowała, lub może potwierdzić, że faktycznie szybciej po tym można się pozbierać???

Lilith jak sezon motocyklowy się zaczyna to pracuje po 11 godzin dziennie. Pon-pt i do tego 2lub3 soboty w miesiącu. Teraz ma 4 dni wolnego, to tyle co wczoraj byliśmy na ognisku ale wróciliśmy późno wiec poszliśmy spać. Z rana ogarnal motocykl, pojechał do ojca po 11 i tylko o 15 przyjechał na chwilkę się przebrać, nie zjadł obiadu bo szwagier czekał na dole w samochodzie aby pojechać kupić samochód do Poznania. Mam nadzieję że jutro znajdzie trochę czasu dla mnie.
Nie często mamy czas dla siebie, ale po prostu czuję jak we mnie hormony buzuja, po takich niby drobnostkach. A to nie zauważył ze ściskam włosy, a to nie chciał obiadu, a robiłam dla niego bo ja na niego nie miałam ochoty, a to myślałam że pojadę aby trochę spędzić czasu i aby mu smutno nie było wracać samemu samochodem z poznania.

Ps. Do tego kazdy wie że to końcówka ciąży, że mogę rodzić w każdej chwili to szwagier pyta Kubę czy z nim pojedzie a przecież też jest drugi brat (rozumiem że z Kuba lepiej się dogaduje, ale jakbym zaczęła teraz rodzić to nic mi po Kubie bo go nie ma, a do tego ja nie mam samochodu aby pojechać jakby coś mnie zaczęło boleć czy coś) ah nie chce się nakrecac.

Chciałabym ostatnie chwile we dwoje spędzić razem, nawet mu to przed wyjściem (jego) powiedziałam. A ja już wszystko ogarniete, torby spakowane, wszystko kupione wiec nie mam co robić. Siedzę w tych 4 ścianach albo spotykam się z mama, no ale ileż można. Do mamy to mogę pójść jak on jest w pracy a nie jak ma wolne, tylko ze gdzieś on zawsze jest.

Na pewno się denerwuje bo widzę to po nim ale ja też się denerwuje, chce mieć to z głowy, a z drugiej strony boję się ze go to przerosnie i jak będzie Artur to sama całe dnie będę z nim a on będzie starał się przyjeżdżać tylko na noc (spaczony obraz z dzieciństwa) bardzo bym chciała aby miał kontakt z dzieckiem, a nie go unikał. Ah szkoda gadać

Ostatnia edycja:
Mojego K. Nadal nie ma. Tak jak mówiłam całe dnie nie ma, jak ma wolne to zawsze ktoś się znajdzie co mi go zabiera, albo kursanci dzwonią to w sumie tak jakby nadal był w pracy. Obiadu przed 24 raczej jeść też nie będzie. Eh jestem na niego zła.

Dobrze ze nie pojechałaś, bo tylko byś sie namęczyła w tej podróży. Rozumiem Cie doskonale z tym byciem samej. My małżeństwem jesteśmy od prawie 13 lat, a dopiero od 4 tak w zasadzie żyjemy razem. Na początku ciężko mi było sie przyzwyczaić, ze mąż ciagle w domu, a teraz jak już sie przyzwyczaiłam, to znowu mi gdzies ucieka, bo milion spraw na głowie i każdy potrzebuje pomocy.
Emol najlepiej idź spać i sie nie martw. Chyba ze nie zaśniesz zanim wróci? W każdym razie połóż sie odpocznij

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazt nie da rady zasnąć, leżę w łóżku i czekam. Do poznania jedzie się trochę ponad 3h autostrada, a wyjechali przed 16, wiec już 8h go nie ma. Nie mam pojęcia czy pojechali oglądać 1 samochód czy 50 -.-

Dziewczyny.. moze to co napisze bedzie głupie ale tak sie ciesze ze moge tu was poczytać i sie dosłownie POCIESZYĆ!

Mam tak samo jak wy..
-Zaczynam panikować
-Mam zgagę jak nigdy w zyciu
-w nocy przekręcam sie z boku na bok bo biodra mnie wręcz palą!
-po całodziennym chodzeniu przy sikaniu wręcz czuje główkę i ciezko usiąść mi na toaletę !:)
-ciezko ubrać buty bo przytyka oddech..

..dzis byłam na mojej ostatniej wizycie (37tc)
W poniedziałek zaczynam 38..szok
Mała wazy 2970, wszystko extra..
Moge rodzic w każdym momencie! Powinnam sie cieszyć do tego dążę przeciez a jednak.. umieram ze strachu ;(

Powiedział ze wszystkie moje dolegliwości sa typowymi oznakami zbliżającego sie porodu.. wiec co? Zostało nam juz tylko najgorsze - CZEKANIE! :)

Ja dalej wychodzę ,spaceruje, zyje mega aktywnie bo chce miec to jak najszybciej z głowy zeby nie zwariować juz do konca!!!

Za duzo emocji chyba dzis.. probuje zasnąć i poukładać w głowie ze to zaraz Koniec.. dobrej nocki :) heheheheheh mało sikania!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Oliweczka jak miło Cię zobaczyć :) widzę, że podejście masz takie samo jak ja. Jak najszybciej mieć to z głowy

Do góry