Ja mam zamiar przykrywać malucha kocykiem i na płaskiej podusi, tak z Kacprem robiłam, chociaż podejrzewam, że w takie gorące miesiące i tak nie unikniemy potówek.
Mi też wszyscy mówią, że pewnie się źle czuję i jest mi ciężko i , że z dwójką to się zamorduję No pojebani, a i oczywiście się dziwią, że tyle chodzę na spacery i autem jeżdżę. A ja cieszę się tym stanem, tym bardziej dlatego, że mam nadzieję, że to już ostatnia.
Pogoda słoneczna, rano byliśmy z synem na spacerze i w przychodni, skończyliśmy do dziadka i rodziców i teraz Kacper śpi, a ja chyba poćw. Później pewnie też gdzieś pójdziemy z mężem.
Chybra [emoji23][emoji23][emoji23] "No pojebani" [emoji23] dokładnie to samo mysle!
Nic mnie nie doprowadza do takiej furii jak "zebys sie nie męczyła/ o ile dasz rade / jesli sie dobrze czujesz".... nie wiem... traktowanie jak kaleki. Jesli bede sie złe czula, to powiem. Przeciez nie przeszłam wczoraj tych km na sile albo zeby komuś cos udowadniać.
O albo "to lepiej podjedz metrem, bo to daleko" ;(
Naprawde nie trzeba byc Lewandowska, zeby czuc sie po prostu DOBRZE w ciazy. Jasne, moge grzesZyc narzekając na ciaze i wymyślać sobie dolegliwości albo roic dramat z tego, ze raz złapał mnie w łydce mega skurcz... ale to naprawde byłby grzech każdemu życzę, zeby tak przechodził ciaze, jak ja (pomijajac kwestie psychiczne związane ze stresem o wymiary dziecka, o jego rozwoj i moja nieakceptacje ciała, ale to mam od zawsze wzgledem siebie)
Ostatnio nasz kolega zaproponował spacer, ale uznał, ze to głupie, bo nie przejdę 10km. Sam przeszedł 15 z 3 przystankami i marudził.
Ja wczoraj przeszłam prawie 10 z przystankiem na jedzenie i toaletę. Kolega uznał, ze lekarze by sie za głowę złapali co ja robie. Ci starej daty pewnie tak. Ale ci, którzy maja najnowsze dane wręcz przeciwnie
Najgorsze, ze za chwile te ich mądrości i wiedza dot ciazy przerodzi sie w REWELACYJNE rady dot wychowania, pielęgnacji itp... kupuje body "moja mama nie potrzebuje twoich rad" na kazdy wiek [emoji23] albo wydrukuje to i bede pokazywac, zeby nie strzępić głosu
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom