reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Saba już doczytałam, że synuś.

Tymuniek to coś nie tak z tą babą. Też bym się zdenerwowała. Zgłoś się może do kogoś innego?

Emol gratuluję zakupów. Ja nie potrafię w pepco spodenek upolować. Pochwal się na zakupowym.

Saba bez spinki :) pisz kiedy chcesz i co ci ślina na język przyniesie, my tu grupą wsparcia jesteśmy i takie koleżanki :D po prostu bądż sobą :)
Dzięki lubię was czytać i po tylu latach przerwy w opiece nad małymi dziećmi wiele się zmieniło i tu właśnie dużo się dowiedziałam.
Również na temat cukrzycy ciążowej której prawdopodobnie w poprzednich ciążach nie miałam ( nie byłam badana pod tym kątem)

Cześć Dziewczynki! Dziś piękny dzień bo wolne od pracy i jutro tez!
Aniek42 i Karuzela mi ostatnio zwrócono uwagę przy pobieraniu krwi, ze w szczególności jak sie jest w ciazy należy wypic szklankę wody na 30 min. przed. Mi wogole krew nie chciała lecieć, a ta co leciała od razu zastygała.
Ola W. fajnie ze masz sile na spotkania, ale ja np. tez mam już dość. I wydaje nie sie ze jak sie ma już starsze dzieci, to tez inaczej, bo trzeba ogarniać wszystko jeszcze wokół starszaków i czasem nie ma sie ani siły ani ochoty na spotkania towarzyskie, zwłaszcza jak to działa na zasadzie wypraszania sie do nas ze tak powiem "na gotowe", a często tez goście nie wiedza ze pora już na nich. Zwłaszcza ze ja np. nie mam pózniej nawet kiedy tego odespać, czy poleżeć- za dużo obowiązków. Także masz racje korzystaj póki jesteście jeszcze we dwójkę[emoji6] zazdroszczę kawki, ja niestety z powodu skoków ciśnienia już nie mogę sobie pozwolic[emoji20]
Lilith [emoji173][emoji8]
Kasia_831 ja tez mam takie bóle okresowe, z tym ze u mnie chyba Mała jeszcze sie przekręca, bo raz czkawka w okolicach pępka, a raz ze tak powie w tylku[emoji6]
Pumelova ja także nie dałabym rady z moja mamą, a co dopiero z teściowa. Teraz mi już działa na nerwy przez skype'a, a mam 2 miesiące mieszkać z rodzicami teraz jak będę w Polsce[emoji33]Także Paninka szacunek i podziwiam[emoji5] Pumelova ja dam Mai na drugie Julia- po starszej córce. Była taka dumna jak jej powiedziałam ze po starszej siostrze dostanie imię. A moja Julka ma po mnie[emoji6]powodzenia na wizycie!
Witaj saba17[emoji4]
Tymuniek współczuje. Nie potrafię tego zrozumieć, dlaczego ludzie tak traktują innych. Nie wyobrażam sobie tak traktować klientów/ pacjentów. Jak sie pracuje z ludźmi to należałoby ich szanować, jak ktoś nie umie, niech pracuje w samotności.
Miłego dnie Kobietki!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Saba 17 witaj. Mamy ten sam termin, u mnie też 3 bobo ale płci nie znam . Też mam już 2 corki :) teraz przydałby się kompan dla taty i przylepus dla mamy.
My nie dajemy drugich imion.
Blanka miała być Rozalka po babci mojego M i jak się urodziła to była tak podobna do niej ale mi to imię nie odpowiadało wtedy.
Kochane mi też działa na nerwy ale co mam zrobić... :p są plusy i minusy wiadomo tych drugich więcej :D
Dziś pierwszy raz odczuwalam czkawke... :)
miałam pisać jaki numer mi malz wywinal... nie zapłacił 2 rachunków za prąd i przyjechał pan odłączyć... w domu wszystko na prąd więc nawet nie miałam jak obiadu podgrzać... wnerw na całego, znów nawalil na całej linii ale nie robię awantury bo po co :p dość już mam stresów a prąd odzyskany :p
Jutro dentysta, w środę też ale z dzieciakami na kontrolę, w czwartek wizyta u lekarza, w piątek kino :) jak zwykle tydzień rozplanowany :)

Moja gin ogolnie nie zaleca kawy. Ale ja mam tak niskie ciśnienie (nawrt po kawie) teraz, ze nie dam rady bez :) zwłaszcza, ze ostatnio działa na mnie lepiej niz błonnik, którego staram sie spożywać sporo...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola wydaje mi się, że zaden ginekolog nie zaleca kawy, zresztą wszędzie pisze, żeby zredukować kofeinę do minimum. Ale większość z nas tutaj popija sobie kawusię, wiele razy się nad tym zastanawiałam czy nie szkodzę dziecku ale chyba już tak się będę zawsze zastanawiać :) Lubię latte, 1,2 razy w tyg ot tak na smaka. Aczkolwiek ze 3, 4 razy podczas ciąży tak mi spadło cisnienie, że palcem nie miałam siły ruszyć i wtedy robiłam sobie troszkę kawy w małej filiżance ale mocniejszej i stawiało mnie to na nogi.

reklama
Tymuniek jeśli czujesz że źle cię potraktowała to zgłoś to, jak się nie walczy o swoje czasmi to każdy mówi co innego.

Saba17 witaj :)

Kylesa mi się podoba Szymon :) mój strasz ma tak na imię :) teraz mamy niby trzy Karol, Piotr, Franek, ale też z decyzją trudno

paninka87 ale ja nie zapłacił ? zapomniał ? przecież upomnienia chyba przychodzą zanim Pan się pojawi... nie zła przygoda, ja też mam wszytsko w domu na prąd i ciężko jest jak go nie ma

Do góry