Dziewczyny, moze to, co napisałam złe brzmiało, złe to ujęłam.
Ja NIKOGO nie atakuje, nie oceniam, nie krytykuje. Wiadomo, ze sie różnimy podejściem, sytuacja rodzinna itd i sama o tym napisałam
potem rozwinęła tylko jak ja do tego podchodzę.
A pisAc o demonizowaniu ciazy zaznaczyłam ogólne podejscie ludzi (rownież tych nie będących w ciazy), co opisałam na przykładzie pytań mi zadawanych, chociaz nigdy na nic sie nie uskarżałam.
Zdane sobie sprawe, ze mam mega szczescie, bo fizycznie ciaza jest dla mbie lajtowa
Chodzi po prostu o to, ze mam kilka kolezanek w ciazy. I KAŻDA z nich na cos narzeka. Każda tylko leży. A żadna z nich nie ma ciazy zagrożonej i żadna jej złe nie znosi. Wiecie, jedna np znam bdb i ona całe zycie była leniwa. A teraz ma do tego swietne usprawiedliwienie
i wiem, ze duO kobiet tak robi "jestem w ciazy, to moge: jesc, marudzić, nic nie robic" i takie podejscie mnie drażni.
Natomiast nie porównuje ich do żadnej z Was, bo Was nie znam.
Aniek jesli poczułaś sie jakos przeze mnie oceniona, to przepraszam. Nie chodziło mi o to. Chciałam wyrazić swoje podejscie i swoja opinie, ale moze faktycznie brzmiało to jak krytyka Twojego podejścia. Natomiast ja go nie neguje, bo ani nie wiem jak znosisz ciaze ani jakie masz preferencje co do spotkań.
Po prostu uwazam, ze ze wsYstkim mozna sie dogadac-np wlasnie w kwestii sprzątania i przygotowywania jedzenia. Co nie znaczy, ze uwazam, ze nalezy to robic. Podałam to jako przykładowe rozwiazanie i tyle.
Dla mnie w takiej syt uciążliwe jest jedynie siedzenie kilka h na krześle, bo mały mi wbija wtedy stopę/kolano czy cokolwiek w żebro. Wiec musze zmieniac pozycje. A przygotowywanie czy sprzatanie mnie nie meczy.
Takze dziewczyny- wyluzujmy troche, bo u każdej hormony zaczynaja buzować, bo czasu coraz mniej i stres większy.
Jedna sie złe wyrazi, tka jak widocznie ja to zrobiłam, druga zbyt emocjonalnie odbierze to do siebie. A tak to wlasnie jest, jak to jest pisane, a nie mówione
Zatem jeszcze raz przepraszam wszystkie urażone/ktore wzięły to do siebie. Moje zle, bo tez na szybko wyrażone zdanie
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom