reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mnie w 1 szej ciazy bardzo puchły stopy i dłonie, tylko nie pamietam od którego tygodnia ciazy, nawet nie chce wiedzieć co bedzie jak sie zrobi ciepło.

Kasiulka ja mam halluksa na jeden stopie i tez nie każde buty sie nadają, napewno musi to być mięciutka skóra bo taka nie uwiera, nie mogę tez na codzień obcasów nosić.

Mnie lekarz tylko raz badał szyjkę na usg a tak tylko na fotelu, ale w 1 szej ciazy tak samo tylko fotel.

Aga ja juz sie tez nie mogę doczekać sezonu grilowego, myśle ze tak za miesiąc juz bedzie można coś na ruszt wrzucić i posiedzieć na tarasie
Dobrze pamiętam , że miałaś gestoze? Ja miałam i puchłam jak głupia.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Cześć wszystkim:)
Pola zdrowka-oby Ci to całkiem przeszło a jak bez antybiotyku to i lepiej-po nich organizm jest osłabiony-łatwiej coś nowego złapać....

Bulkaasia Linoone gratuluję kolejnego miesiaca, tygodnia, dnia-są tak ważne dla rozwoju dzidziusiow:)

Pumelova ja mam badanie na fotelu potem usg dopochwowo i normalne (tak juz na 2 wizytach). Na pierwszej troche dziwne miny moj robil ale teraz juz wiedział co i jak to ok. Tylko ze moj gin to kobieta- a tak nie wiem czy by wszedł ze mna-bo jak by zobaczył że jakiś facet mnie"maca" to mógłby się rzucić na niego:D Pierwszy raz usłyszał bicie serduszka to mina znaczyła cholera a co to ma być?! A ja musiałam się powstrzymać od smiechu gdy to widzialam:D

Alex i aga fajnie miałyscie że już grilowaliscie- ja mam niedosyt na ogniska i pieczone kiełbaski, ziemniaki, pianki mniammm-na koniec sierpnia takie robiliśmy z bratem-ale dzieciaki miały zabawe:)
A co do spania to poprzednia noc taka mialam-co godz co pół się budziłam nie mogłam spać bo już mnie wszystko boli od tego lezenia no i spacerki do wc:(

Tea to pysznej glukozy Ci zycze;) oby badania wyszły dobrze. I Ewella ma racje-weź książkę no chyba że masz neta w tel to już co wolisz. Ja pewnie za 3 tyg dostane skierowanie bo już mnie uprzedziła że mnie to czeka.:baffled:

Anet to trzymam kciuki za wizyte a jak nic nie powie to mu tam pocisnij-przecież nie jesteś wróżka i nie umiesz czytać w myślach to niech mówi co widzi-w końcu za to dostaje kasę czy prywatnie czy państwo :tak:
Miłego wieczoru

PS oglądam nasz nowy dom-też bym chciała taka ekipę na darmowy remont-mamy dach do wymiany a jak już będzie robiony to ze 3 pokoje powstana i łazienka na górze do tego przerobienie pokoju na kuchnię(oby powstała zanim urodze bo nie chce do tesciow latać) i wymiana okien bo tylko w łazience na razie nowe(chociaż do kuchni już w garażu stoi i czeka na wymiane)tak więc koszt to min 100 tyso_O

Anita dziękuję, właśnie robię inhalacje i wizualizuje sobie, że jestem już zdrowa;)
Jak wyglądają pianki z ogniska? Bardzo jestem ciekawa, bo ja tak naprawdę jestem dużo większa fanką ognisk (i kiełbasek z ogniska, pieczonek mniam mniam:)) niż grilla i nie mogę już się doczekać otwarcia sezonu ogniskowego (grillowego zresztą też);)

Ps. To faktycznie czeka was bardzo duży remont.

Ostatnia edycja:
Ewcia3004 aaa to mi robi wszystko w jednej pozycji :D więc miałabym gorzej :D a jeszcze drzwi się otwierają centralnie na moje krocze haha ale tam nikt nie wchodzi, to jest prywatny gabinet bez żadnej recepcjonistki:D

Anita super:) mojemu musi wystarczyć prenatalne :D też bym chciała taka ekipę:D ale jak sobie pomyśle o remoncie to jestem szczęśliwa z tym co mam :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka też miałam echo serduszka robione ponoć przez jednego z najlepszych od USG serca fakt że 3dni jeździłam do niego bo mała była zawsze tak ułożona że same plecy i pupa i za 3 razem się udało:)
Alex ja mam tą poduszkę typ c Super Mami śpię z nią codziennie mój m mówi że to jest poduszka która wygania męża z łóżka bo fakt zabiera trochę miejsca:)

Dziewczyny jutro zaczynam 25 tydzień i czuję jak by młoda mniej kopała i jest zdecydowanie mniej aktywna szczerze to trochę dziwne... Wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca...
Też tak odczuwacie?

Ok Anita będę cisneła ;) może jutro ja też się w końcu pochwalę czy chłopiec czy dziewczynka :D

U mnie najpierw ginekolog robić usg przez brzuch przy mężu, coś tam pogadamy a potem mąż wychodzi i badanie szyjki już bez świadków :p

Mam do Was pytanie dziewczyny!! Może któraś ma taki sam problem jak ja i będzie umiała mi coś podpowiedzieć...
Chodzi o moje nogi i ich wygląd po depilacji lub goleniu, zresztą nie ważne jaką metodą pozbywam się włosków i tak zawsze mi one wrastają i powstają brzydki krostki które długo się goją :( znalazłam świetny preparat który mi pomagał Folisan Depileve.
Ale od kiedy jestem w ciąży przestałam go używać bo nie wiem czy mogę i moje nogi są w strasznym stanie a lato się zbliża :szok:
A może któraś może mi polecić coś innego równie skutecznego czego mogę używać w ciąży???

Tymuniek ja dziś kończę 23 i nie zauważyłam roznicy. Ale są takie dni że mniej kopie. Może już jest za duża Twoja? Albo się tak odwróciła, u mnie np 3 dni kopie mało a potem znów dużo, wydaje mi się że zależy jak się ulozy.

Anet kciuki:) niestety nie mam tego problemu więc nie pomoge. :* mamy tu tyle specjalistek że na pewno któraś wie :D

Spadły nam morale z powodu ciszy lilith, nikt się nie odzywa :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Anita, lubię oglądać ten program :-)
Ostatnio oglądaliśmy mieszkanie do zamiany, fajne, duże, ale co z tego jak remont wyszedlby jakieś 50 tysięcy...
Także wolimy nasze ciasne :p

Pumelova, ciekawe ustawienie fotela :p

Tymuniek, może nie jestem najlepszym doradcą po moich przejściach, ale jeżeli jutro przez dzień też będzie mniej aktywna jedź na wieczór sprawdź na izbę... Nawet jeżeli mieliby Cię zostawić nie daj się odesłać. Niech sprawdzą przede wszystkim przepływy, bo samo przyłożenie usg do brzucha nic nie da...

reklama
Tymuniek tak jak radzi Ewcia , choc sproboj ja rozruszac czekolada , polz sie na prawy bok i zobacz co sie bedzie dzialo.

Anita wspolczuje przechodzilismy przez taki remont w 2012 z tym ze to rodzice byli inwestorami.

Anet moze po prostu Oliwka? Albo jakis balsam nawilzajacy dobry.

Tez czekam na grilla, albo ognicho takie prazoki z ognia mniam!! Szkoda tylko ze piwa do tego nie bedzie!:D

010igov35ye70zfx.png

Do góry