reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie,

Tymuniek - pojedz i sprawdź dla własnego spokoju. Wierzę, że wszystko jest w porządku, ale sprawdzić nie zaszkodzi. Pogonic z pewnością Cię nie pogonia - a spokój, który uzyskasz jest bezcenny [emoji5].

Ewciu - współczuję :-(. Strasznie przykra historia :-(.

reklama
Hej dziewczyny witam się i ja przeziębiona. Niestety wczoraj zjazd rodzinny miałam i jestem wykończona, najbardziej to moją kuzynką z jej czteroletnią córką , to dziecko nie je samo, nie woła jeść, pić, mówi o sobie w trzeciej osobie, siadała cały czas na swojej 4,5 letniej kuzynce, pluję jedzeniem, łapię za szklanki, taka dziwna jest. Oczywiście tatusia nie ma, bo go kuzynka wykopała a on chce z nimi być. Nie wiem ale czterolatka powinna już umieć samodzielnie jeść itd.

Przyszła Mamusia ja nie wiem co jakie dziecko potrafi bo moje jest jeszcze w brzuchu [emoji16]

Ewcia ogromnie mi przykro z powodu tego co przeszłas, oczywiście odkąd to przeczytałam nie czuje ruchów. Chyba nigdy już nie będę spokojna.

Dziś zaczynam 24:) za 3 dni wizyta u gina:) dziś zanioslam mocz do badania, trzymamy kciuki za dobrywynik [emoji14]

O i jest kopniaczek. Mała chyba lubi dźwięk pisania na telefonie.

Słońce świeci, moja mama przyniesie mi dziś mielone, jest pięknie! Obudzcie się bo smutno bez Was!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Morela no wlasnie ja tez gestozowa i troche mnie martwi, ze tak szybko zaczełam puchnac, a nawet nie jest ciepło na zewnatrz, co bedzie jak przyjdzie lato :/

Tymuniek mysle, ze faktycznie warto by było podjechac gdzies i sprawdzic te ruchy, bo w sumie teraz powinnas czuc wiecej niz mniej.

Ewcia a sprawdzili jaka była przyczyna, ze serduszko przestało bic? To faktycznie były przepływy?

Hej dziewczyny witam się i ja przeziębiona. Niestety wczoraj zjazd rodzinny miałam i jestem wykończona, najbardziej to moją kuzynką z jej czteroletnią córką , to dziecko nie je samo, nie woła jeść, pić, mówi o sobie w trzeciej osobie, siadała cały czas na swojej 4,5 letniej kuzynce, pluję jedzeniem, łapię za szklanki, taka dziwna jest. Oczywiście tatusia nie ma, bo go kuzynka wykopała a on chce z nimi być. Nie wiem ale czterolatka powinna już umieć samodzielnie jeść itd.
No 4 letnie dziecko już powinno mówić co chce. Opisujesz jakby dziecko nie do końca sprawne umysłowo. Absolutnie nie chce nikogo oceniać bo tego dziecka nie znam ale z tego co piszesz to jest to niepokojące i poszła bym że swoim do lekarza logopedyczne, psychologa być może z takimi przypadlosciami. Dziecko 4 letnie to już dziecko przedszkolne, które już prawie samo się ubiera i samo je widelcem. Po Twoim poście zapytałam przedszkolanki u Leny bo akurat wracam z przedszkola.

Hej dziewczyny
Morela no wlasnie ja tez gestozowa i troche mnie martwi, ze tak szybko zaczełam puchnac, a nawet nie jest ciepło na zewnatrz, co bedzie jak przyjdzie lato :/

Tymuniek mysle, ze faktycznie warto by było podjechac gdzies i sprawdzic te ruchy, bo w sumie teraz powinnas czuc wiecej niz mniej.

Ewcia a sprawdzili jaka była przyczyna, ze serduszko przestało bic? To faktycznie były przepływy?
Wiesz co ja też zauważyłam już po nogach, w sensie skarpetkach, że mam już ślady i łydki mi się zrobiły większe. Woda się zbiera u mnie mocno to na pewno i muszę powiedzieć jutro w szpitalu na genetycznych albo w czwartek u mojego gina. Nie wolno nam tego lekceważyć.

Ps. Ja też chora, gardło boli i katar brzydki

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Cześć Dziewczyny,

Witam się i ja w ten pochmurny dzień. Ja od rana w pracy, a ze jacyś ważni klienci maja przyjechać do nas do firmy to od rana jakiś kucharz coś przyrządza w kuchni. Tak śmierdzi (ogólnie szwedzkie żarcie jest śmierdzące i ohydne) ze nie mam pojęcia jak wytrzymam do 16.
Wczoraj słoneczko w końcu wyszło i jakby wiosnę można było wyczuć, dziś znów rano -8. Do dupy ta pogoda.
Przyszła_Mamusiaa to rzeczywiście jakieś dziwne dziecko. Moja Córka w wieku 1,5 roku umiała sama jeść, zreszta dzieci chcą być samodzielne (tylko teraz w wieku 11lat gorzej np. z ogarnięciem własnego pokoju). Ale to wszystko wina rodziców, jak wyręczasz dziecko to w końcu malec dochodzi do wniosku ze po co ma się wysilać jak mamusia wszystko zrobi. A i mówienie w trzeciej osobie to tez jak rodzice tak mówią do dziecka, to ono powtarza.

Miłego dnia dziewczyny![emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie zachowanie tej 4latki to zaburzenia autystyczne. Oczywiscie trzebaby to sprawdzić, bo moze byc jakies opóznienie rozwojowe, ale nie sygnalizowanie potrzeb, mowienie o sobie w 3 osobie to dosc klasyczne dla zaburzeń ze spektrum.
PracowalM z takimi dziećmi, wiec mam o tym jakies pojęcie ;) niestety przez to mam tez obawy dotyczące mojego nienarodzonego... paranoje level hard.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ewcia współczuję straty dziecka,okropna historia.
Anet ja ten problem mam odkąd pamiętam,mi nigdy nic nie pomagało,robiłam domowy folisan,wyobraź sobie że ja nigdy nie nosiłam krótkich spódnic,sukienek,spodenek,to mój ogromny kompleks,tak bym chciała kiedyś założyć latem krótkie spodenki ale to niemożliwe,ja owłosione mam całe nogi,jak chłop,na udach straszne blizny,jedyne co może by mnie uratowało to laser ale blizny i tak zostają.Teraz w tej ciąży włosy jakby rosną wolniej,ja codziennie rano szczotkuje nogi na sucho,depiluje depilatorem raz na 3 tygodnie.najgorsze że córka też ma takie owłosienie ale jej jak będzie nastolatką od razu zafundujemy laser.
Siedzę na glukozie,miałam pobierana krew przed,po godzinie i jeszcze czekam po 2.mała w brzuchu szaleje.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Morela a jak u Ciebie z cisnieniem? Mnie mimo puchnięcia sie nie podwyższa jak na razie, w sumie wczoraj tez mi spuchły dłonie i stopy na wieczór, ale polezałam w łożku na filmie 2 h i jakos opuchlizna zeszła. Podobno w rossmanie mozna kupic jakis zel chłodzacy do stop na opuchnięcia ciązowe, ale to tylko doraznie, bo wiadomo, ze w naszym przypadku jest to skutek choroby.

Kurcze mój syn tez mowi o sobie w 3 osobie, ale ma 3 lata, oprócz tego jest w miare samodzielny, tzn je sam, korzysta z wc sam, zrobił naprawde duzo postepy w mowie, ale pełnymi zdaniami dalej nie mowi.

reklama
Witam,

Truskawka, niestety przyczyny nie poznaliśmy...
Mogły to być faktycznie przepływy, ponieważ na polowkowym waga Miłosza wychodziła 390g, a 4 tygodnie później była zaledwie o 75g wieksza...
Tak naprawdę co było przyczyną nie dowiemy się już nigdy....

Pumelova, przepraszam....
Ja wiem, że nie powinnam o tym pisać, tymbardziej, że dużo z nas jest w tym czasie ciąży, a takie historie tylko niepokoją dodatkowo... Nie chciałam... Ale jak przeczytałam post Tymuniek, to to wszystko wróciło....

Mój Mikołaj do 4,5 roku mówił o sobie w 3 osobie. Co do ubierania, jedzenia potrafił sam, ale jak mnie nie było :p
W przedszkolu wszystko super, przyszedł do domu i dwóch lewych rąk dostawał...

Do góry