reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Katanka ja pisalam o Jagodzie:-) Agi corka tak tez sie nazywa.

Pumelowa lubie czekolade oreo milki mhmm

010igov35ye70zfx.png

Dziewczynki, help! Za 2,5 godz jadę na lotnisko, a wstałam z tak paskudnym suchym kaszlem, że zaraz płuca wypluję... Wiem, że pisałyście sporo o syropkach, ale mnie wtedy nie dotyczyło i nie zapamiętałem nazw. Kupię coś dla ciężarnych bez recepty? Przecież u tych Żabojadów to w ogóle już nic nie dostanę... :(

Sylver są w aptece bez recepty specjalne syropy i tabletki do ssania dla kobiet w ciąży. Nazywają się *spam*

Jest syrop *spam*, pastylki tez do ssania, to seria dla ciezarnych, tylko nie wiem czy zadzialana suchy kaszel? Ten syrop pastylki oprocz apteki widzialam tez np w rossmanie.

Na suchy kaszel swietnie dziala (lagodzi) syrop prawoslazowy (to trzeba doczytac czy mozna w ciazy, bo nie jestem pewna). I do ssania mozna tez lagodzaco isla moos pastylki.
Sylver udanego wyjazdu mimo kaszlu! Oby szybko minal.

Tak na szybko:
sylver80 - Ja na taki suchy kaszel, gdzie myślałam, że płuca i dzidźkę wypluję, który nieraz kończył się wymiotami dostałam syrop Supremin (wg mojej lekarki bezpieczny w ciąży), który miał mi go trochę wyciszyć i faktycznie pomógł. A dla złagodzenia bólu podrażnionego gardła mogłam ssać pastylki Fiorda.

Sylver doczytuje ze prawoslazowy chyba mozna, dopytaj jeszcze w aptece. Kup sobie moze prewencyjne jeszcze tantum verde w sprayu, jakby od kaszlu gardlo zaczelo Cie bolec-to mozna. Moze w aptece cos jeszcze doradza?
Acha jeszcze swietnie na kaszel dziala imbir. W warzywniaku trzeba kupic korzen imbiru, pare plasterkow zalac goraca woda/herbata i wypic, tez mozna ssac taki plasterek imbiru (dziala przeciwkaszlowo).

@pumelova znam Twój ból. U mnie w rodzinie każdy chce żebym wybrała jego imię :D
Bo przecież po dziadku, babci, cioci, bracie... itd itp. Więc posypały się propozycje Bronków, Bożen, Krystyn Eugeniuszy.... Chyba pójdę na kompromis i powiem, że drugie imię takie może być :)

dzisiaj miałam dość udany początek dnia haha, otworzyłam oczy i ujrzałam mojego pasierba nade mną, jakieś 4 cm... patrzył jak śpię... czekał aż się obudzę żeby spytać czy może dostać tablet...
dziewczyny, urwanie głowy z tym tabletem. chłopak ma 4 lata i już kwadratowe oczy od tygodnia. u mojej kuzynki siedzi pol dnia na xboxie, meczy króliki i koty... na szczęście już jutro wracamy do domu i elektronika się skończy i zacznie się szkoła i malowanie, budowanie z klocków etc.
ale wracając do mojego początku dnia.
Wstałam, zrobiłam śniadanie dla wszystkich... dla siebie oczywiście śledzie w śmietanie z lodówki wygrzebałam bo moje chłopaki nie jedzą takich rarytasów...
Ale mój m stwierdził, że może by małemu dać spróbować bo przecież on lubi ryby....
No i dałam... Nigdy w życiu nie widziałam serii takich min... zrobił się blady, zaczęło go szarpać i prawie puścił pawia na stół. niestety śledzie nie dla niego haha. ubaw miałam po pachy bo kilka tygodni temu dałam mu spróbować śledzie i się zajadał, nie wiem co się stało tym razem.:D:D

A to moja cała banda :)
Ale ju niedługo będziemy mieć przewagę w ludziach :D

13765927_996178233829111_5553522712376376968_o.jpg

reklama
Dziękuję Mamusie za szybką reakcję :) Wysłałam rano mojego K do apteki, farmaceutka dała mu Stodal, bo honeopatyczny... A nie słyszałam, żeby którejkolwiek z Was lekarz go zalecił :\

Do góry