reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej porannie.

Katanka ja w ciazy w corka mialam zakaz wykonywania zawodu i szydelkowalam i wyszylam pieluszki6i Kocyki z jej imieniem. Mam pelna szafe.teraz tez chce zaczac ale to jak niebede Do pracy chodzic

Maziajka ja wczoraj tez uwazalam na trojke. Najpierw bylo a potem biegali jak szalency

Tea Mi sie przy corce sprawdzil Kalendarz chinski a Teraz w chodzi Mi tez dziewczynka.zobaczymy za tydzien

Bulkassia gratuluje dwoch dziewczynek. To Teraz musisz myslec o imionach. U nas dla dziewczynki ciezko

Integral witaj. Ja tez skonczylam poczatek pazdziernika 30 sci.bylismy na Krecie. Wrocilismy i 11.10 mialam owulke i jest baby pourlopowe i pourodzinowe

Sorki dziewczyny ze sie mniej odzywam ale przygotowania Do naszej imprezy leca pelna para. Wczoraj robilam liste Co za Ciasta i salatki i wogole.niby nieduza impreza a o tylu rzeczach Trzeba myslec. Pare osob odmowilo nam wiec mamy 44 doroslych i 20 dzieci

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
@Maziajka - nooo mega jest. ale ja najbardziej lubię mleczną <3

@curran_twins masakra.. wiesz po dziadkach rozumiem, część z nas nie ma dziadków, ale jego przyjaciel zmarł na raka 3 miesiące przed naszym slubem, to zawsze będzie przykre wspomnienie..
sliczne piesełki! ja mam goldena :) mój mąż przeżywa strasznie, że nasz pieseł będzie zazdrosny o dziecko. to jest jego oczko w głowie :D

@Karo011 ja też mam pourlopowe :D byłam na wakacjach z końcówką ostatniego okresu :p pewnie nie zostało tam poczęte, a szkoda, mielibyśmy powód żeby wracać :D

Tak na szybko (przerwa śniadaniowa) [emoji6]

Katanka - Jagody są fajne, po mojej jeszcze urodziły się 2 u znajomych [emoji3], ale mocno charakterne - w sensie twarde kobietki [emoji6]

Curran_twins - ale slodziuchna ekipa - ale Pasierb jest najsłodszy (jak ma na imię? Bo pasierb to takie twarde słowo, a chłopczyk jest cudny). Nie dziwię się, że nie zapalal miłością do śledzi, to przychodzi z czasem [emoji6].

Ogólnie Wam powiem, że co do nacisku na imiona po rodzinie czy wybór chrzestnych, to..żenada! To jest tylko i wyłącznie Wasza sprawa. I Rodzinie jedynie zostaje to zaakceptować. Imię ma się przede wszystkim dobrze kojarzyć, i wnieść świeżość i radość do Rodziny - imię po tragicznie zmarłej osobie, raczej średnio się do tego odnosi.
Nie dajcie się!

Maziajka - dziękuje [emoji8]

Mamusia Muminka - [emoji110][emoji110]

Inka - ale cudowny prezent macie dla dziadka [emoji5]

Sylver - kochana - dziewczyny posypały już nazwami syropów, Ty już nawet jeden masz kupiony, więc mi tylko zostaje szybkiego powrotu do zdrówka życzyć [emoji8] i...udanej podróży [emoji5]

Aha - jak mąż?

Karo - udanych przygotowań [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Katanka – Ja w sumie na drutach dużo nie robiłam i jak już to podstawowym ściegiem, później przerzuciłam się na szydełko. A w zeszłym roku mąż kupił mi maszynę do szycia, o której od zawsze marzyłam :) Ja nie mam jakiegoś super talentu, ale fajnie jak coś można samemu uszyć, satysfakcja ogromna. Uszyłam już 2 pościele Nince, jakieś maskotki, poduszki na prezent, kocyki, a z bardziej praktycznych to skracanie zasłon ;). Załączam moja pierwszą pościel, kotka i poduszkę chmurkę z szydełkowymi polikami :). Kocyk szydełkowy był bardzo pracochłonny, Ninka wykorzystuje go teraz jako kocyk dla lalek ;) Dlatego wolę jednak coś uszyć. Szybciej widać efekty ;). Ja szydełkowania uszyłam się z YouTuba – skarbnicy wiedzy ;).

Tea80 – U mnie zgodnie z chińskim kalendarzem synek powinien być dziewczynką ;), z córką się zgadza, więc 50/50. A teraz miałaby być dziewczynka, ale płci jeszcze nie znam, więc zobaczymy

Tymuniek – gratulacje dla dumnej Cioci, a jeszcze większe dla dzielnej Mamusi :)

Aha83 – hehe, nam się udało, pierwsze było „robione” na chłopca w dniu owulacji, a drugie na dziewczynkę przed owulacją i się udało ;). Z trzecim to jakoś nie śledziłam, więc zobaczymy, co będzie :)

Olokolo91 – bardzo, bardzo polecam warsztaty bezpiecznego malucha! Ja co prawda nie chodziłam na takie w 2011 (albo nie było wtedy takich albo nie słyszałam), ale dostałam w szpitalu takie karty, co zrobić w razie zakrztuszenia, jak zrobić sztuczne oddychanie itp., gdyby nie to, to nie wiem, czy mój synek by dzisiaj żył.. Mając 3 tygodnie tak mocno nam się zakrztusił, że robił się już siny i wiotki, ale na szczęście położenie na kolanie główką w dół i poklepywanie (dość mocne) pomogło i zaczął płakać tuż przed przyjazdem karetki, ale było blisko… Później okazało się, że synek ma refluks. Nie chcę Was straszyć, ale jeśli macie możliwość wzięcia udziału w takich warsztatach, to bardzo mocno polecam albo chociaż do zapoznania jak udzielić pierwszej pomocy dziecku.

Integral – Ja miałam w poprzednich ciążach taką poduszkę i bardzo polecam, w tej też będę musiała sobie jakoś niedługo zakupić (no chyba, że sobie uszyję :)). Co do spania to ja z kolei mam zakorzenione mocno w głowie, żeby spać na lewym boku (ewentualnie na prawym dla odpoczynku lewej strony ;)), ale tak mnie biodra bolą, ze nie wiem, jak wytrzymam do końca ciąży..

Pola@ - wiesz co, w moim przypadku to nie są jakieś super umiejętności, tylko bardzo duże chęci, żeby coś zrobić własnoręcznie do domku :). Ja już mam różne rzeczy za sobą i w większości przypadków dla mnie skarbnicą wiedzy są przeróżne blogi, YouTube i tak już „popełniłam” cotton ballsy, dream catchery dla dzieci itp.. ;)

Ups, chyba jednak nie wiem, jak zamieścić zdjęcie.. ;)

Zbieram się na wizytę. Miłego dnia!

Ewella, inka 100 lat dla Waszych mężów

Katanka niespodzianki mówisz? U mnie jak chłopaki to na 100% chłopaki było od razu na USG, teraz tez było od razu widać ze dziewczynka i wargi
O ja zaczęłam w drugiej ciąży szydełkowac bardzo mnie to relaksowało. Teraz nie mam czasu, a moze bardziej "fazy"

Pera starszy syn będzie miał ostatniego lutego 5 lat, a młodszy 2l 4mce. Zdrowka dla Ciebie

Tea u mnie sie nie zgadza

Tymuniek jakie miałaś cukry?

Cześć Integral :)

Olokolo super, ze możesz żyć aktywnie a nie byc uziemiona. Ja jescze jutro skonsultuje sie z ginka i zapytam czy mogę ćwiczyć. U mnie wyglądało ze będę miała łożysko centralnie przodujące, ale na szczęście hopnelo do góry :D

Ania ❤ zawsze super

Pera zazdroszcze umiejętnosci. Ja mam dwie lewe ręce jakkiedys chcialam coś wyszydełkowac to z serwetki pod kubek wyszła mi tuba. . .
Moj syn ma imię po pradziatku a ja po babci. Taka rodzinna tradycja dla pierworodnych. Teraz moge sobie zaszalec z imieniem. Tylko nie wiem co to bedzie. . . Dziewczynka mi sie śni :-)

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Bulkasia gratuluje coreczek, dopiero nadrobilam hihi. Nie martw się imionami, same się znajdą z czasem.

Karoo ale masz roboty.. Odetchniesz po. I niedługo polowkowe.

Curran, piękne psiaki i chłopczyk tez :p

Sylver ja z tych bezsyropowych, tylko plukanki jak co i inne wynalazki do picia a przede wszystkim inhalacja.

Lodowo się zrobiło..

Mało napisze.. Uwaga..jest mi niedobrze jeju.. I samopoczucie kiepskie.. Zaraz wychodzę a zebrać się nie mogę.. Ech.

Aaa i synek był z poduchy zadowolony. Do niej jest jeszcze drugi wkład kuleczek. I jak uloze dla malutkiej to jest twarde i płaskie, trzeba zrobić wneke by się zagielo.

A to ja myślę że imię po zmarłym przyjacielu jest spoko-przecież śmierć to nie jedyne chyba wspomnienie związane z tą osobą. Oprócz tego przecież przez x lat nazbierało się chyba trochę dobrych wspomnień? A bliskość emocjonalna jest nierozerwalna śmiercią, w moim odczuciu. Moje dziecko też będzie mieć imię po zmarłej osobie. Ba i to zmarłej w wyniku ciężkiej choroby! ;)

U nas nikt nic nie ma do imion, chrzestnych, niczego. Lata temu wyrobiłam sobie opinię że mi się do życia nie wchodzi bez zaproszenia i o ile myśleć i mówić każdy może co chce o tyle naciski wszelkiego rodzaju są bezcelowe bo i tak ja robię to co chce i po mnie spływa co kto mi radzi czy każe. Więc już od dawna otoczenie sobie daruje przekonywanie mnie do swoich racji. Ale opinii zawsze słucham, a nóż ktoś powie jednak coś sensownego.

Ja też mam zamiar zabrać się za jakieś rękodzieło dla bobasa :-) myślałam o uszyciu kocyków minky oraz o jakichś zabawkach czarno-białych, bo są strasznie drogie w stosunku do kolorowych :-)

Mam wrażenie że zaczynam wracać do swojego stanu sprzed ciąży :-) już nie mogę wysiedzieć w domu i zastanawiam się nad jakimiś zajęciami :-) muszę popatrzeć co proponują pobliskie domy kultury :-) mąż mówi że się cieszy, ale w sumie nie było mu źle jak byłam taka spokojna, a teraz znów będzie wulkan i tysiące pomysłów;-) już mam plan na wiosnę, robić rozsady roślin do naszego przyszłego ogrodu, będę choć wreszcie miała czas dopilnować :-)

reklama
Do góry