reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny ja tak szybko jeszcze wieczorem do tych co znają płeć,sprawdzicie czy zgadza wam się z kalendarzem chińskim?interesuje mnie to bo mi za każdym razem się sprawdziło,wg niego też synka planowalismy,już o tym kiedyś pisałam ale teraz sporo z was już zna płeć więc jestem straszni ciekawa.to tak na marginesie,jak będziecie miały czas.dobrej nocki życzę.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tea niestety u mnie się nie sprawdziło i nie tylko zresztą kalendarz, ale "robienie "[emoji6] dziewczynki przed owulacja tez nie. ..wiec z mojego planowania dziewczyny nici i będzie drugi synek jak nic [emoji38]

reklama
Juz nie nadrobie.. Jestem wykończona..
Megan gratki, pierwsza stronę tylko przeczytałam..

Chybryda ale malutko. Ja mam 600mg nie licząc ponad 125mg w witaminach. Z tym, że nie nadej juz rady i zeszlam jakiś czas temu na Wit plus tylko 200. Jestem jeszcze na aspirynie, wiec mi fo nie pomaga..

Do juterka :)

Witam,

Bulkaasia, gratuluję dziewczynek!

Megan i Tobie decyzji o ślubie :-)
Coś fajnego :-) we wrześniu brałam kościelny po 6 latach od cywilnego ;-)

Aga_k i u mnie lody w zamrażarce są ;-)

hej dziewczyny :)
tak jak wcześniej pisałam zaczęłam aktywność sportową, chodzę na fitness dla mam w ciąży i na aqua aerobic, wreszcie czuję, że żyje. Jak bym miała całą ciąże leżeć w łóżku przez tego krwiaka to bym chyba zwariowała i mój synek w gratisie do narodzin dostał by matkę wariatkę ^^
chciałam Wam powiedzieć, że jesteście ogromną skarbnicą wiedzy! ja kompletnie nie mam się czym podzielić, bo o ciąży niewiele wiem, niewiele się dokształcam i do lekarza też za często nie chodzę (jak piszecie o źle ułożonym łożysku to ja nawet nie wiem jakie mam, nikt mi nie powiedział). Ale własnie zapisałam się na te warsztaty bezpiecznego malucha, o których pisałyście - nie mam w rodzinie małych dzieci, więc nie wiem jak się z takim szkrabem kompletnie obchodzić, mój narzeczony tym bardziej - oboje mamy dwie lewe ręce do dzieci...
Co do lodów to jem codziennie. Dzień bez loda dzień stracony. Jestem ciągle wagowo na minusie przez długie wymioty, więc na razie mogę sobie na takie rarytasy pozwolić. Za to mięsa praktycznie w ogóle nie tykam, więc jak piszecie o bigosach to szybko przewijam strony :)
bardzo się cieszę dziewczyny, że trafiłam na to forum, bo fajne laski jesteście. Mam tylko wyrzuty sumienia, że tak rzadko piszę - zazwyczaj przed snem sobie czytam na telefonie i nie chce mi się na tej małej klawiaturce pisać ;p
w ten weekend się wyprowadzam do zastępczego mieszkania a u nas zaczyna się wielki generalny remont na 2 miesiące. Jesteśmy przyzwyczajeni do 3 pokoi na nas 2. A teraz będziemy się kisić w kawalerce. W połączeniu z moimi ciążowymi humorami mogą iskry lecieć, jakoś damy radę. Widzę, że nie ja jedna mam plany remontowe.
kończąc chciałabym Wam życzyć kolejnych dobrych dni bez nieprzyjemnych niespodzianek :)

Popo, mamy dokładnie takie same plany. Jestem w pierwszej ciąży, szybko planuję drugą (o ile poród lub córcia nie dadzą mi się za bardzo we znaki) a czwartek wybieram się do Lidla po pierwsze elementy wyprawki :)
My od początku mieliśmy wybrane imię dla dziewczynki - Aniela i na szczęście będzie córcia, bo imienia dla chłopca nie mamy :D
Fajnie na tym forum. Na razie jestem w trakcie remontu i przeprowadzki i nie mam za bardzo czasu na pisanie...
My też prawdopodobnie będziemy mieć Aniele :D
Wszystkie z Was juz zakupy dzidziusiowe robia? To tylko ja tak czekam i czekam?!
Ja wczoraj kupiłam pierwszą rzecz z wyprzedaży, jest unisex więc nawet chwili się nie zastanawiałam skoro mi się spodobała :) ale z większymi rzeczami czekam jeszcze i to czytam w necie.
Dziewczyny ja tak szybko jeszcze wieczorem do tych co znają płeć,sprawdzicie czy zgadza wam się z kalendarzem chińskim?interesuje mnie to bo mi za każdym razem się sprawdziło,wg niego też synka planowalismy,już o tym kiedyś pisałam ale teraz sporo z was już zna płeć więc jestem straszni ciekawa.to tak na marginesie,jak będziecie miały czas.dobrej nocki życzę.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Prawdopodobnie się nie zgadza.
Za to w stosunku do terminu owulacji i terminu współżycia-już owszem.

Witam się szybciutko,

Katanka - ja troszkę szydelkowalam (czapeczki dla Jagi). Ale z 3 lata niczego nie popełniłam. Niedługo pewnie się nawróce [emoji6]. Druty natomiast zawsze sprawiały mi problem, więc już dawno je sobie odpuścilam [emoji5]

Megann22 - ja normalnie wstaje o 5:00 (bo przed 7:00 wszyscy wychodzimy do pracy i szkoły). Ale ostatnio padam przed kąpielą (na szczęście zazwyczaj po pracy w dresy się pakuje), więc teraz od 2 dni mam pobudki o 4:30 (przed 6:00 wpadam jeszcze na chwilkę do łóżka).

Olokolo91 - fajnie, ze korzystasz z aktywności (ja jednak póki co nie mam na nią siły). Z remontem dacie radę, jak i z tym małym mieszkankiem [emoji6]
A jak sytuacja z tą pracą? Dalej zdalnie możesz realizować zadania?

Ewella i Inka - najlepszego dla Waszych polowek [emoji3]

Tea - przy J mi się ten kalendarz nie sprawdził. Zobaczymy tym razem.

Tymuniek - Ojjj... Cukrzyca się zaostrzyla? Gratulacje dla Siostry, i Ciebie dumna Ciociu [emoji3]. Wszystkiego co najlepsze dla Jasia [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Integral - witaj wśród nas [emoji3]. Świetny prezent sobie sprawiłas [emoji6].

Lilith - dużo zdrówka i sił, a przede wszystkim wyhamuj troszkę [emoji6]

Ewcia - lody w domu muszą być [emoji6].

Pera - świetnie Wam się udało z tą różnicą wieku pomiędzy dziećmi. Pannice bywają mocno charakterne [emoji6]

Dobra.. Wracam do papierów. Muszę dzisiaj skończyć ofertę, a moja J dzisiaj wstała zmulona. Liczę się z tym, że będę musiała podjechać po nią do szkoły.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Witam się szybciutko,

Katanka - ja troszkę szydelkowalam (czapeczki dla Jagi). Ale z 3 lata niczego nie popełniłam. Niedługo pewnie się nawróce [emoji6]. Druty natomiast zawsze sprawiały mi problem, więc już dawno je sobie odpuścilam [emoji5]

Megann22 - ja normalnie wstaje o 5:00 (bo przed 7:00 wszyscy wychodzimy do pracy i szkoły). Ale ostatnio padam przed kąpielą (na szczęście zazwyczaj po pracy w dresy się pakuje), więc teraz od 2 dni mam pobudki o 4:30 (przed 6:00 wpadam jeszcze na chwilkę do łóżka).

Olokolo91 - fajnie, ze korzystasz z aktywności (ja jednak póki co nie mam na nią siły). Z remontem dacie radę, jak i z tym małym mieszkankiem [emoji6]
A jak sytuacja z tą pracą? Dalej zdalnie możesz realizować zadania?

Ewella i Inka - najlepszego dla Waszych polowek [emoji3]

Tea - przy J mi się ten kalendarz nie sprawdził. Zobaczymy tym razem.

Tymuniek - Ojjj... Cukrzyca się zaostrzyla? Gratulacje dla Siostry, i Ciebie dumna Ciociu [emoji3]. Wszystkiego co najlepsze dla Jasia [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Integral - witaj wśród nas [emoji3]. Świetny prezent sobie sprawiłas [emoji6].

Lilith - dużo zdrówka i sił, a przede wszystkim wyhamuj troszkę [emoji6]

Ewcia - lody w domu muszą być [emoji6].

Pera - świetnie Wam się udało z tą różnicą wieku pomiędzy dziećmi. Pannice bywają mocno charakterne [emoji6]

Dobra.. Wracam do papierów. Muszę dzisiaj skończyć ofertę, a moja J dzisiaj wstała zmulona. Liczę się z tym, że będę musiała podjechać po nią do szkoły.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dzięki:)
Mój cukier na noc nie spada wogule praktycznie a za dnia radzę sobie:)

reklama
Heh lodziary ja też mam! Kupiłam w niedzielę :-D
Teraz nie czuję jakbym była w ciąży, dlatego też czekam z utęsknieniem na ruchy malucha, a jestem w 16 tyg. Codziennie ćwiczę lub wychodzę na spacer albo to i to. Noc ok, do syna mąż wstawał. Pogoda cacy, pewnie gdzieś się wytoczymy.

Do góry