reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha83 - biedny mężul:( niech szybko wraca do siebie :)
Paalinaa - ałć bidulko wspólczuje ze musialaś sie tyle nacierpieć.. Ja od piątku własnie biore antybiotyk ale mam dodatkowo tabl osłonkowe i pije jogurty takze mam nadzieje ze bedzie ok :) i zazdroszcze tak wyraźnych ruchów[emoji14]
Z resztą lilith i kasiulka wam tez zazdroszcze :D
Tak jak aga_k_m napisała ja również co wizyte widze dzidziola ale lekarz sprawdza czy ma sie dobrze i mierzy zeby sprawdzic czy jest ok a nawet ost nie mowil ile ma cm tylko potwierdzil ze z tygodniem ciąży sie wszystko zgadza[emoji14]
Ilka 93 - ja akurat dostalam antybiotyk , syrop na kaszel i do nosa nasometin bo wczesniej leczylam sie tylko domowymi sposobami a po ponad tyg okazalo sie ze to zapalenie zatok przynosowych :) takze zdrowka zycze :*
Maziajka - ja mialam taki czas ze przez 4 dni codziennie beczałam i sie kłócilam z tym moim chopem ale na szczescie minęło uff także obeszlo sie bez boksów :D
Widze że tez nasza gwiazdeczka sie odezwała nono :D zawsze omija mnie najlepsze[emoji14]Co do pokoju to my mamy pomalowany na taki turkus/mięte do tego na suficie jest niebieska tapeta w gwiazdki , taka już byla jak sie wprowadzalismy wiec tylko lekko odświezylismy:D LILITH piękny ten pokoik [emoji173]
Jeszcze temat o imionach był :D to sie powtórze u nas bedzie raczej Dominik a jakby te 20% szans okazalo sie ze bedzie córeczka to Amelka[emoji14]wiem ze popularne ale sie uparłam na to imię :D
Dobra dziewczyny większość przeczytałam , coś tam odpisałam i juz wiem jak to robić zeby sie nie pogubić haha także mysle ze bedzie coraz lepiej :D
A teraz ide szamać zupke szpinakową i coś głowa mnie zaczyna boleć :/ także 10 min przerwy od telefonu :D chyba ze to od przyplywu informacji [emoji23]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jeszcze a propo imion to mnie sie podoba Dorotka :-D a mezowi Lidia.
Co do chlopaka to nie mam pojecia, lekarz mowil, ze raczej bedzie dziewczynka, ale to nie na 100%.
Ruchow dalej nie czuje :-(
Mialam miec zakladany pessar, ale kosmowka w ujsciu i nic z tego, oby sie podniosla...

hej dziewczyny :) gratuluję i zazdroszczę ruchów! i współczuję chorób, ale widzę że powoli wychodzicie z tego :D

mam takie pytanie, suplementujecie się witaminą D3? ja jeszcze przed zajściem [we wrześniu] miałam niedobór, cośtam poniżej normy i lekarz mi dał vigantol - D3 w kroplach, brałam najpierw większą dawkę, a jak juz miałam w normie to zostało przy 2500mikrogramow + w femibion natal jest 10 mcg ( 400 j.m.).

robiłam w sobotę badania i z głupoty machnęłam D3 [jest w promocji do końca stycznia w slaskich laboratoriach analitycznych :D:D] bo myslałam że skoro tyle jej jem to może mam ZA DUŻO?! no i dziś mam wynik na mailu a tam... 33 ng/ml a norma 30-100..
zastanawiam sie jak istotna jest, troche sobie odpuscilam witaminy przez 2 tyg, bralam co drugi dzien itd

poza tym morfo mam ok a crp 3,0 [ząb mnie pobolewa, może to od tego] :D

Witam, jestem tu nowa, więc nie zdążyłam jeszcze zapoznać się z wszystkimi wiadomościami i podejrzewam, że mi się to nie uda. Jakie stosujecie kremy na rozstępy? Ja używam Mustella, ale nie ukrywam, że cena mnie nie zadawala. Macie coś godnego polecenia?

Nika 999 ja jestem 17 tyg. 2 dni i u mnie też cisza, czekam z niecierpliwością.

Witam, jestem tu nowa, więc nie zdążyłam jeszcze zapoznać się z wszystkimi wiadomościami i podejrzewam, że mi się to nie uda. Jakie stosujecie kremy na rozstępy? Ja używam Mustella, ale nie ukrywam, że cena mnie nie zadawala. Macie coś godnego polecenia?

Ja tak samo 17tyg.2d :)

Na poczatku używałam kremu z ziaji mamaija ale teraz sie przerzucilam na palmers i bio oil i póki co jestem zadowolona :)

Zanim weszłam na komputer obstawiałam ile będzie nowych stron do przeczytania pomyliłam się o 5 :( było więcej niż myślałam :)

Dziś byłam Drogie Panie w banku, żeby zamknąć już dawno nieużywane konto bankowe. Przedstawię to na zasadzie rozmowy (J) - ja, (K) - kobitka obsługująca w banku
K : proszę o kartę bankową
J : podaję kartę, mówiąc "ona już jest od kilku miesięcy nieaktywna"
K : ależ proszę Pani nie TĄ kartę tylko tą AKTYWNĄ !
J : ale ja nie mam innej .... :( mam tylko tą i tylko tą miałam
K : no to ja Pani tego rachunku nie zamknę jak Pani tamtej nie ma. Proszę poszukać w domu.
J : ale ja żadnej innej nie dostałam, tylko tą miałam, pocztą też żadna nie przyszła
K : no to ja nie zamknę Pani konta, proszę zadzwonić na infolinię i przyjść jutro
J : [zadzwoniłam od razu na infolinię w tym banku i kobitka mi powiedziała, że może mi po prostu dezaktywować tą kartę, że niby została zagubiona - zgodziłam się i powiedziała, że od teraz może Pani spokojnie konto dezaktywować i koleżanka w banku też ma te same możliwości dezaktywacji karty co my na infolinii- proszę jej o tym przypomnieć] Wracam do kobitki...
K: ooo załatwiła już Pani ?!?! ale ja tu nadal widzę aktywną kartę, nie zamknę Pani tego konta, proszę przyjść jutro.
J : ale Pani z infolinii mi powiedziała, że już mam ją dezaktywowaną w tym dniu i w tym momencie, ja zaczekam....
K : [wkurzona] a Pani wie, że ma Pani tutaj na tym koncie na minusie i musi Pani dopłacić??
J : ale jak to ?? za co ??
K : za tą aktywną kartę !!
J : za tą, której nigdy na oczy nie widziałam ?!?!
K : Kobitka się uśmiechnęła : "DOKŁADNIE!"
J : To ja przyjdę jutro... i wyszłam...

A morał jest krótki i wszystkim pewnie znany : konto bankowe masz - zostaniesz wycyckany.....
Dziękuję!

Mamusia dziękuję za radę. Miałam problemy żołądkowe jako dziecko. Ten objaw zgagowy mam tylko w ciąży, w każdej tak samo. Nie pali mnie sam przelyk ale jakby rozchodI się na płuca, jak przelykam to je ściska, jakbyś gorac lub lud polykala nagle. Mam wstręt do soli w tej ciąży i niedosalam, na wieczór nie jem jabłek.. Nie wiem już co o tym myśleć.
Dobrze, że ból minął. Nie było to nic skurczowego??

Właśnie jak Ci się cofa treść to bardziej masz problem z rozkurczem zastawki między żołądkiem a przełykiem, dlatego żadne rozkurczowe tutaj leki na to nie pomogą :( jedynie co to jakieś leki zobojętniające tą treść co się cofa i odpowiednia dieta..... Lilith, koniecznie powiedz to lekarzowi bo to z tym bólem trzeba koniecznie sprawdzić.

U mnie 17t4d :D ja uzywam oliwki z babydream z rossmana:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agniesiam_86 zapraszamy do naszego grona:) uzywam musteli, w zeszlej ciazy tez uzywalam i na brzuchu ani jednego rozstepu nie mam. Dziewczyny zachwalaly jeszcze serie z rosmana babydream, mam zamiar wlasnie dokupic tezz tej serii specyfiki:) jest olejek - dla odwaznych;) bo z olejkiem sojowym;) krem i mleczko (juz bez tego olejku)

Do góry