reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie z poniedziałku. Nie chce zapeszać ale mi chyba przechodzi przeziębienie. Do tego dziś byłam na badaniach bo w czwartek wizyta u lekarza prowadzącego. Muszę mu przekazać że jeszcze u kardiologa nie byłam. Mam nadzieję że się nie wkurzy.
Pumelova ja biorę tylko to co w witaminkach dla ciężarnych jest. Do tej pory miałam ładny wynik wit D bez suplementacji.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A stosowałyście kosmetyki Tołpa dla kobiet w ciąży na rozstępy? Bo zakupiłam na promocji w Hebe oliwke, dwa rodzaje kremów na rozstępy i balsam do biustu, ale jakoś zapominam cokolwiek stosować ;-)

Pumalova w PL nie ma w zasadzie ludzi którzy bez suplementowania maja witaminę D w normie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie grzybka jestem w zasadzie przekonana, ze znowu mam.... na litość wiem ze to przypadłość kobiet w ciąży, ale ja mam juz trzeci raz!
Profilaktycznie uzywam lactovaginal i płyn pliva fem a on wraca....Czy mogę coś zrobić by zmienić sytuacje? Moze wszystkie majtki wyrzucić? Myśle jak ogrodnik jak masz strzępki w glebie to bez odkażania nie wygrasz. Czy tak samo jest w medycynie?

Co do kremow to ja chyba wszystko do 100-150 zł przetestowałam. W drugiej ciąży zaorało mi brzuch strasznie. Na razie nie mam nic.

Kasiulka znam to ja mialam narazie raz ale z Jasiem w ciazy chyba z 3.Teraz chwilowo odpukac spokoj
Majtki uzywam tylko bawelniane zadnych koronek, podmywam sie szarym mydlem w plynie, no i zero depilacji w tych miejscach.

010igov35ye70zfx.png

Ja w pierwszej ciazy to smarowalam sie tylko oliwka z babydream i nic nie mam! :-)
Kasiulka a co do grzybka to ja tez miewalam b.czesto, ale nie w ciazy...jak tylko pofolgowalam sobie ze slodyczami to mnie lapalo...kazdy organizm inny ale mnie pomoglo " odgrzybianie" - dieta.

Pumalova w PL nie ma w zasadzie ludzi którzy bez suplementowania maja witaminę D w normie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie grzybka jestem w zasadzie przekonana, ze znowu mam.... na litość wiem ze to przypadłość kobiet w ciąży, ale ja mam juz trzeci raz!
Profilaktycznie uzywam lactovaginal i płyn pliva fem a on wraca....Czy mogę coś zrobić by zmienić sytuacje? Moze wszystkie majtki wyrzucić? Myśle jak ogrodnik jak masz strzępki w glebie to bez odkażania nie wygrasz. Czy tak samo jest w medycynie?

Co do kremow to ja chyba wszystko do 100-150 zł przetestowałam. W drugiej ciąży zaorało mi brzuch strasznie. Na razie nie mam nic.
Mi wyszło w badaniach bakteriologicznych ze mam wlasnie bakterie grzybiczą i tego GBSa , no wiec z tego co wiem to tego grzybka mam teraz ciągle ale nie mam tak ze mnie piecze , swędzi itp tylko kilka razy w miesiacu cos lekko drapie i to tak bardziej przy łechtaczce ( sory ze tak dokladnie opisuje)[emoji56] , mam czasem wrazenie ze to po goleniu ale juz sama nie wiem i do czego zmierzam , a no do tego że lekarz kazał zjesc tylko 2 razy tabletke nystatyne bylo to jakos w 8/9 tyg i wiecej nie brać , że dopiero jak dzidzia sie bardziej rozwinie ..także na ostatniej wizycie 16 tydzien zapytalam co z tą nystatyną? To on zapytał czy cos pieklo przy badaniu i czy jest cos nie tak to powiedzialam ze tylko tak raz na jakis czas zaswedzi , to powiedzial ze narazie nie ma sie co faszerować ;p wiec tylko tyle sie moge wypowiedzieć na temat tego wrednego grzybka :D mam ale nic z nim nie robimy specjalnie[emoji14]nie wiem jak bedzie później[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nika ja tez uzywam Tolpy. Kolezanki, ktore niedawno byly w ciazy polecaly, a ze ja na codzien kosmetykow tej firmy uzywam (szampony, kremy, zele) to i ta ciazowa linia padla moim lupem :)

Caly weekend mielismy gosci- przyjechali moi rodzice i siostra mamy. Dzis odpoczywam, nadrabiam forum i podjadam pysznosci, bo mam zaopatrzona lodowke jak na jakies swieta :)

Cala noc mialam dziwne sny, ale to pewnie ze zmeczenia. Stwierdzam, ze senna wyobraznia w ciazy u mnie jest momentami przerazajaca. Taaaaakie bzdury mi sie snia, ze szok!

Do góry