reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mam, co się naszukalam i jeszcze przerzucić na tablet nie mogłam :(

Wybacz za jakość zdjęcie zdjęcia..
Pod liściem był fotel do karmienia a na 3 ścianie malm x2 na ciuchynetc a nad expedit długi, pomiędzy lampki i lustromdlugie.

Obok widać criba który był u nas :)
Łóżeczko jakmjuz zaczął,siedzieć wywalilam i dałam travela.

_20170129_221021.JPG
_20170129_220929.JPG

Załączniki

• _20170129_221021.JPG
    _20170129_221021.JPG
    564,8 KB · Wyświetleń: 376
  • _20170129_220929.JPG
    _20170129_220929.JPG
    620,6 KB · Wyświetleń: 374
reklama
Odpisalam, co mi tam :)

Był śliczny, szkoda ze nie przetrwał.. Ale o tym kiedyś pisałam, że ciężko zostać mi z jednym ustawieniem i aranżacja domu, byłaby dla mnie istna udręką..

Lilith ni pokoik bardzo ładny !

Ja wstałam do pracy, niewyspana , niezadowolona i umierająca. Nie chce mi sie , jak codziennie ;)
Kupiłam ostatnio poduszkę rogal ciążowa. Co za ulga dla moich obolałych pleców !

Strasznie mnie przeraża myśl,ze urlop dopiero na koniec kwietnia i jeszcze mnie pytali czy nie mogłabym w innym terminie jechać :o pewnie,ze bym chciała w innym terminie , najlepiej juz , ale sie nie da. Maja musi mieć wolne ze szkoły , akurat wtedy 2 tygodnie wolnego sa. Pózniej ma w lipcu, śle troche za późno (a to niespodzianka,ze za późno dla mnie ) , a czekać do grudnia nie zamierzam. Jak długo tu siedzę bez przerwy to mój M. Przezywa ze mną horror :p muszę lecieć i tyle.

Alex, tak pierwsza ciąża prowadzona w Holandii ;) jestem tutaj od 4ech lat.

Lilith karmisz trolla ;) z obu stron nie rozumiem po co wy kontynuujecie dyskusje bo wątpię by po to by się pogodzić...

Z innej beczki: macie jakis zestaw ćwiczeń na wewnętrzna stronę ud? Dozwolony w ciazy?
Wszystko możesz zrobić na te akurat część. Wpiszesz w YouTube to jest mnóstwo zestawów. Opisać byłoby ciężko, nie mam daru do tego.

Lilith ni pokoik bardzo ładny !

Ja wstałam do pracy, niewyspana , niezadowolona i umierająca. Nie chce mi sie , jak codziennie ;)
Kupiłam ostatnio poduszkę rogal ciążowa. Co za ulga dla moich obolałych pleców !

Strasznie mnie przeraża myśl,ze urlop dopiero na koniec kwietnia i jeszcze mnie pytali czy nie mogłabym w innym terminie jechać :o pewnie,ze bym chciała w innym terminie , najlepiej juz , ale sie nie da. Maja musi mieć wolne ze szkoły , akurat wtedy 2 tygodnie wolnego sa. Pózniej ma w lipcu, śle troche za późno (a to niespodzianka,ze za późno dla mnie ) , a czekać do grudnia nie zamierzam. Jak długo tu siedzę bez przerwy to mój M. Przezywa ze mną horror [emoji14] muszę lecieć i tyle.

Alex, tak pierwsza ciąża prowadzona w Holandii ;) jestem tutaj od 4ech lat.
Paalinaa moja druga ciąża i porod w Holandii..ale szczerze to bylo juz tak dawno ze czuję się jakby była to mojs pierwsza ciąża tu ;) Mi w tym roku stuk nie 10 lat w Nl..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

To starsza wiadomość, po tym jak dałam jej ostrzeżenie. To jeszcze zacytowala Age i powiedziała, że same jesteśmy dno a śmiem ja upominać haha. Dopiero dziś wlazlam na jej wiadomość bo szkoda mi było,sobie psuć humor.

Mamusia dziękuję za radę. Miałam problemy żołądkowe jako dziecko. Ten objaw zgagowy mam tylko w ciąży, w każdej tak samo. Nie pali mnie sam przelyk ale jakby rozchodI się na płuca, jak przelykam to je ściska, jakbyś gorac lub lud polykala nagle. Mam wstręt do soli w tej ciąży i niedosalam, na wieczór nie jem jabłek.. Nie wiem już co o tym myśleć.
Dobrze, że ból minął. Nie było to nic skurczowego??

Misia ledwl dałam dziś rade musze się przyznać..

Paalina teraz mam pokój po synu, ma ściany zielono niebieskie i jestem przed przeprowadzka wiec się niemwysilam. Ale jak synek miał inny pokoik jeszcze to ściany były zielone blado, na jednej było,duże drewniane łóżko ( do niczego) a nad nim nalepka drzewa. Dużego. Biała z zielonymi liśćmi. Pięknie.. Druga ściana z obrazkami z serII z jakiej miał zasłony pościel lampę etc. Meble z Ikei.
Nie cuduje następnym razem, bo szybko wydoroslal i chciał auta a nie to co było.poszukam zdjexia..

Mam córkę Judyte, syna Dextera, córeczkę wcześnie urodzona Leile a teraz będzie najprawdopodobniej Layla.

Siyar?? Pierwsze słyszę. Bardzo ciekawe. Lubię nietypowe imiona.

Liluli wiadomo, temu dopiero dziś odczytalam.
Może nas podczytuje i zaś pójdzie rozglaszac, że tu samo dno i niemiła atmosfera hihi
Współczuję bólu..

Witaj Zuza :)

Niewa mizesz spokojnie brać antybiotyk. Brałam w ciazach, dziewczyny tutej juz tez. Tylko niech da bezpieczny :)

Aga no to odpoczywaj teraz ile siemda :*

Kasiulka kciuki jutro mocno trzymam za Ciebie i dawaj szybko znać co tam!!

Idę po zdjecie
Tak mój synek ma na imię Siyar ( czyta się Szijar) jest to imię Tureckie - Kurdyjskie..

Mnie także podobają się mało spotykane, nietypowe imiona..
Po urodzeniu synka , zawsze marzyła mi się córka do kompletu i miałam wybrane potencjalne imiona dla niej..Pierwszym z nich było właśnie imię Leila tyle że pisane przez y - Leyla (z tym że mój partner stwierdził że to starodawne imię u nich i nie podoba mu się..) wtedy spodobały mi się dwa kolejne imiona Dilara i Rabia jako że te dwa imiona są już w środ rodziny postanowiłam szukać dalej i padło na Sara ( jest to imię znane i u nas i u nich) także jak będzie córka to Sara.. Jesli będzie syn to na pewno będzie to także imię nietypowe ale jeszcz nie wiem jakie..To tak po krotce ;)

Oczywiście wszystkie imiona są piękne na swój sposób..i najczęściej kojarzą się nam z daną osobą..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, ja się szykuje do pracy. Tak się nie wysypiam, że czuję jak by mnie czołg przejechał. Myślę czy nie kupić Rogala ciazowego.

Paalina i Alex czy w Holandii w szpitalu mówią po angielsku? I jak położne? Bo w Polsce są okropne..

reklama
Lilth dziękuje za pamięć, idę dopiero na 18.15 wiec jezcze cały dzien przede mna. Layla śliczne imię L. Współczuje takiej zgagi u mnie równo po rurze- przełyku idzie. Bleh. Ale to chyba bardziej znośnie niż Twoje. Moja ciocia ma refluks i jej jakby idzie na płuca

Aga powodzenia, nich Ci szybko idzie projekt

Paulina wytrwałości, ciężka masz prace?

Ania nie ma co generalizować zalezy gdzie, w moim szpitalu położone to anioły

Do góry