Smog był jest i pewnie będzie także to nie od tego choć fakt teraz taka nagonka to od 2-3 lat są pewne zmiany w zachowaniu ludzi co mnie osobiście śmieszy bo jak pisałam-smog jest od dziesięcioleci i to wcześniej znacznie większy był a dopiero jak zaczęła się nagonka to krakusy zaczęły się tym przejmować także to efekt ferii, zdecydowanieAim - wracając do Krakowa. Strasznie mało ludzi widzieliśmy w sobotni wieczór. W lokalach tłoczno, ale na zewnątrz pustki. Szwagier był w szoku. Tłumaczył nam to zjawisko feriami, ale sam temu nie dowierzal. Czyżby efekt smogu?
(Ja niestety dotleniona nim jestem na maxa)
reklama
Tez mi sie wydaje ze to paranoja ten.smog ja mieszkam na slasku w sasiedztwie kopalnie, i ogolenie fabryk.I smog byl zawsze a teraz ludzie powariowali nasluchaja sie w tv i babka moja mi zabrania na spacer wyjsc! No paranoja! Teraz nagle wszyscy zauwazaja ze im sie zle oddycha , ze widac jakies czarne chmury wczesniej nikt o tym nie mowil a terwz ciagle slysze smog smog smog.
Truskawka - współczuję Wam bardzo choroby Synka :-(.
Życzę Mateuszkowi szybkiego powrotu do zdrówka, a Wam mimo wszystko udanych ferii.
Aim, Pola - chyba częściej będę przyjeżdżać na czas waszych ferii ;-).
Pola - pisałaś o tym psikaczu *spam*?
ostatnio sporo różnych nabylam, ale o tym też mi przyjaciółka mówiła.
Maziajka - to już prawie na finiszu jesteście [emoji3]. Super!
Ciacho jeszcze nie ruszone ;-). Może bliżej południa się za nie zabiorę ;-). I może rzeczywiście Caro/Inke do tego sobie strzele, a co ;-)
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Życzę Mateuszkowi szybkiego powrotu do zdrówka, a Wam mimo wszystko udanych ferii.
Aim, Pola - chyba częściej będę przyjeżdżać na czas waszych ferii ;-).
Pola - pisałaś o tym psikaczu *spam*?
ostatnio sporo różnych nabylam, ale o tym też mi przyjaciółka mówiła.
Maziajka - to już prawie na finiszu jesteście [emoji3]. Super!
Ciacho jeszcze nie ruszone ;-). Może bliżej południa się za nie zabiorę ;-). I może rzeczywiście Caro/Inke do tego sobie strzele, a co ;-)
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Fakt że ja teraz w ciąży nie wychodzę na spacery przez smog jednak myślę że po porodzie nie będę robić większych akcji z tego. I tak teraz jest lepiej niż jak ja byłam dzieckiem no a przeżyłam więc moje dziecko tym bardziej da sobie radę a spacery w ciąży przy smogu to już z 10 lat temu było wiadomo że nie są zalecane.
Lilith sliczny pokoik [emoji5]
Ze zmianami to jakbym moja siostre slyszala ciagle cos przesuwa,maluje i wymienia meble [emoji6]
Wstalam dzis na szczescie bez bolu,zaraz zabieram sie za krokiety i pewno zejdzie mi z pol dnia..
Kasiulka kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Truskawka zdrowka dla Synka [emoji5]
Ze zmianami to jakbym moja siostre slyszala ciagle cos przesuwa,maluje i wymienia meble [emoji6]
Wstalam dzis na szczescie bez bolu,zaraz zabieram sie za krokiety i pewno zejdzie mi z pol dnia..
Kasiulka kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Truskawka zdrowka dla Synka [emoji5]
Hej[emoji14]wracam jeszcze nie calkowicie wyleczona ale juz chociaż glowa nie boli jak bede miec przerwe w pracy to zabiore sie za lekture i poczytam co tam naskorabylscie ciekawego co by nie byc za bardzo w tyle
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
tęczowa89
Fanka BB :)
hej Laski :*
wracam po weekendowej nieobecności i witam wszystkie przetransferowane z innego forum mamy i te inne też
Niewa Ty znów chora?!!! idź do GP , niech Ci da coś sensownego i daj mi szybko znać co Ci przepisała.
Liliith super pokoik, też bym chciała na takie cuda mieć miejsce
reszcie nie odpiszę personalnie, bo zapomniałam co chciałam napisać, a nie ogar ze mnie i nie zazanczyłam odnośników :/ przepraszam
Z tym smogiem to tak sobie myślę, że przecież on już był kupę lat temu, tyle tylko, że stacje monitorowania były w największych miastach Polski. Teraz trochę to poszerzyli i ludzie nagle to zauważyli . Pisałam na ten temat pewną pracę i powiem Wam tyle smog był i będzie, no niestety trzeba z dziadem żyć. Kraków i Zakopane jednak są w czołówce :/
Teraz będzie prywata... w piątek głupia baba ( czytaj ja ) stwierdziła, że będzie tak dobrą żoną, że zrobi meżowi ulubioną pizzę. Zrobiła zaczyn na 3 duże blachy, Oczywiście miało wyjść mniej ale wyszło więcej i głupi łeb stwierdził, że zrobi jeszcze rogaliki drożdzowe z serem . Miałam dość na cały weekend gotowania po tej pizzowo-rogalikowej imprezie . W sobotę mieliśmy gości, więc zgadnijcie co jedliśmy . a w niedzielę poszliśmy na obiad do restauracji.
kaszel znów mi powrócił, już nie wiem czym to leczyć :/
No i zostało 5 dni do wylotu :/
wracam po weekendowej nieobecności i witam wszystkie przetransferowane z innego forum mamy i te inne też
Niewa Ty znów chora?!!! idź do GP , niech Ci da coś sensownego i daj mi szybko znać co Ci przepisała.
Liliith super pokoik, też bym chciała na takie cuda mieć miejsce
reszcie nie odpiszę personalnie, bo zapomniałam co chciałam napisać, a nie ogar ze mnie i nie zazanczyłam odnośników :/ przepraszam
Z tym smogiem to tak sobie myślę, że przecież on już był kupę lat temu, tyle tylko, że stacje monitorowania były w największych miastach Polski. Teraz trochę to poszerzyli i ludzie nagle to zauważyli . Pisałam na ten temat pewną pracę i powiem Wam tyle smog był i będzie, no niestety trzeba z dziadem żyć. Kraków i Zakopane jednak są w czołówce :/
Teraz będzie prywata... w piątek głupia baba ( czytaj ja ) stwierdziła, że będzie tak dobrą żoną, że zrobi meżowi ulubioną pizzę. Zrobiła zaczyn na 3 duże blachy, Oczywiście miało wyjść mniej ale wyszło więcej i głupi łeb stwierdził, że zrobi jeszcze rogaliki drożdzowe z serem . Miałam dość na cały weekend gotowania po tej pizzowo-rogalikowej imprezie . W sobotę mieliśmy gości, więc zgadnijcie co jedliśmy . a w niedzielę poszliśmy na obiad do restauracji.
kaszel znów mi powrócił, już nie wiem czym to leczyć :/
No i zostało 5 dni do wylotu :/
tea80
Fanka BB :)
Witam się po weekendzie,ja powoli wracam do żywych,dziś biorę ostatni antybiotyk,zatoki puściły,od razu mam więcej energii i pozytywnego nastawienia,nawet 2 godzinna przerwa synka w spania w nocy nie wytracila mnie z równowagi :-)tak myślę że może dziś spróbuje delikatnie coś poćwiczyć bo kondycji u mnie brak a przez ostatnie dni nieźle podjadlam.
Piszecie o imionach,my z mężem narazie zgodnie myślimy o Kornelia/Bruno
Wszystkie ciuszki wracajcie do zdrowia
Truskawka zdrówka dla syna
Powodzenia na wizytach.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Piszecie o imionach,my z mężem narazie zgodnie myślimy o Kornelia/Bruno
Wszystkie ciuszki wracajcie do zdrowia
Truskawka zdrówka dla syna
Powodzenia na wizytach.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Truskawka, wspolczuje choroby synka, takie sytuacje faktycznie potrafia zepsuc caly wyjazd...postaraj sie pomimo wszystko odpoczac i naladowac akumulatorki
Aim ja teraz (w ciazy) jak jest taki duzy smog to tez nie wychodze tak specjalnie "na spacer" powdychac powietrza ale zyje normalnie i chodze normalnie zalatwiacrozne sprawy itp (na ile pozwala mi ciaza). Ogolnie mieszkajac w takim miescie jak Krakow, trzeba miec do smogu dystans albo....dobra maseczke (ps. Widzialam dziewczyne z taka fajna rozowa). Jak moja coreczka byla mala, to tez pomimo smogu chodzilysmy na spacery (chyba, ze faktycznie bylo takie wielokrotne przekroczenie norm jak wczoraj czy dzis, to wtedy wybieralam wersje skrocona, jakies zakupy itp.). I tak gorszy smog maja chyba mieszkancy tych osciennych gmin, tam wszyscy w piecach pala i jest az "siwo".
Aga w ferie w Krakowie jest super, zero korkow, nic tylko jezdzic
Ten psikacz do nosa *spam* jest na prawde super, w ogole fajna jest ta seria, jak pobolewalo mnie gardlo, te pastylki *spam* do ssania tez bardzo mi pomogly.
Maziajka to nowa kuchnia juz tuz tuz, fajnie lubie remonty, ale miec juz za soba
Teczowa wyjazd juz faktycznie zbliza sie duzymi krokami, maz juz ma pewnie przyszykowana pelna zamrazarke jedzenia
Dziewczyny ale pichcicie caly czas jakies pyszne potrawy, az zrobilam sie glodna i ide zjesc jakas kanapke
Piszecie o imionach, my mamy juz Karolinke, a teraz moze Zuza (Zuzanna), Aleksandra albo Kamilka? Pewnie jak zobaczymy coreczke jak sie urodzi, to dopiero bedziemy zdecydowani na 100% (Karolinka tez miala byc Kamilka)
Aim ja teraz (w ciazy) jak jest taki duzy smog to tez nie wychodze tak specjalnie "na spacer" powdychac powietrza ale zyje normalnie i chodze normalnie zalatwiacrozne sprawy itp (na ile pozwala mi ciaza). Ogolnie mieszkajac w takim miescie jak Krakow, trzeba miec do smogu dystans albo....dobra maseczke (ps. Widzialam dziewczyne z taka fajna rozowa). Jak moja coreczka byla mala, to tez pomimo smogu chodzilysmy na spacery (chyba, ze faktycznie bylo takie wielokrotne przekroczenie norm jak wczoraj czy dzis, to wtedy wybieralam wersje skrocona, jakies zakupy itp.). I tak gorszy smog maja chyba mieszkancy tych osciennych gmin, tam wszyscy w piecach pala i jest az "siwo".
Aga w ferie w Krakowie jest super, zero korkow, nic tylko jezdzic
Ten psikacz do nosa *spam* jest na prawde super, w ogole fajna jest ta seria, jak pobolewalo mnie gardlo, te pastylki *spam* do ssania tez bardzo mi pomogly.
Maziajka to nowa kuchnia juz tuz tuz, fajnie lubie remonty, ale miec juz za soba
Teczowa wyjazd juz faktycznie zbliza sie duzymi krokami, maz juz ma pewnie przyszykowana pelna zamrazarke jedzenia
Dziewczyny ale pichcicie caly czas jakies pyszne potrawy, az zrobilam sie glodna i ide zjesc jakas kanapke
Piszecie o imionach, my mamy juz Karolinke, a teraz moze Zuza (Zuzanna), Aleksandra albo Kamilka? Pewnie jak zobaczymy coreczke jak sie urodzi, to dopiero bedziemy zdecydowani na 100% (Karolinka tez miala byc Kamilka)