reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mam, co się naszukalam i jeszcze przerzucić na tablet nie mogłam :(

Wybacz za jakość zdjęcie zdjęcia..
Pod liściem był fotel do karmienia a na 3 ścianie malm x2 na ciuchynetc a nad expedit długi, pomiędzy lampki i lustromdlugie.

Obok widać criba który był u nas :)
Łóżeczko jakmjuz zaczął,siedzieć wywalilam i dałam travela.

_20170129_221021.JPG
_20170129_220929.JPG

Załączniki

• _20170129_221021.JPG
    _20170129_221021.JPG
    564,8 KB · Wyświetleń: 371
  • _20170129_220929.JPG
    _20170129_220929.JPG
    620,6 KB · Wyświetleń: 372
reklama
Odpisalam, co mi tam :)

Był śliczny, szkoda ze nie przetrwał.. Ale o tym kiedyś pisałam, że ciężko zostać mi z jednym ustawieniem i aranżacja domu, byłaby dla mnie istna udręką..

Lilith ni pokoik bardzo ładny !

Ja wstałam do pracy, niewyspana , niezadowolona i umierająca. Nie chce mi sie , jak codziennie ;)
Kupiłam ostatnio poduszkę rogal ciążowa. Co za ulga dla moich obolałych pleców !

Strasznie mnie przeraża myśl,ze urlop dopiero na koniec kwietnia i jeszcze mnie pytali czy nie mogłabym w innym terminie jechać :o pewnie,ze bym chciała w innym terminie , najlepiej juz , ale sie nie da. Maja musi mieć wolne ze szkoły , akurat wtedy 2 tygodnie wolnego sa. Pózniej ma w lipcu, śle troche za późno (a to niespodzianka,ze za późno dla mnie ) , a czekać do grudnia nie zamierzam. Jak długo tu siedzę bez przerwy to mój M. Przezywa ze mną horror :p muszę lecieć i tyle.

Alex, tak pierwsza ciąża prowadzona w Holandii ;) jestem tutaj od 4ech lat.

Lilith karmisz trolla ;) z obu stron nie rozumiem po co wy kontynuujecie dyskusje bo wątpię by po to by się pogodzić...

Z innej beczki: macie jakis zestaw ćwiczeń na wewnętrzna stronę ud? Dozwolony w ciazy?
Wszystko możesz zrobić na te akurat część. Wpiszesz w YouTube to jest mnóstwo zestawów. Opisać byłoby ciężko, nie mam daru do tego.

Lilith ni pokoik bardzo ładny !

Ja wstałam do pracy, niewyspana , niezadowolona i umierająca. Nie chce mi sie , jak codziennie ;)
Kupiłam ostatnio poduszkę rogal ciążowa. Co za ulga dla moich obolałych pleców !

Strasznie mnie przeraża myśl,ze urlop dopiero na koniec kwietnia i jeszcze mnie pytali czy nie mogłabym w innym terminie jechać :o pewnie,ze bym chciała w innym terminie , najlepiej juz , ale sie nie da. Maja musi mieć wolne ze szkoły , akurat wtedy 2 tygodnie wolnego sa. Pózniej ma w lipcu, śle troche za późno (a to niespodzianka,ze za późno dla mnie ) , a czekać do grudnia nie zamierzam. Jak długo tu siedzę bez przerwy to mój M. Przezywa ze mną horror [emoji14] muszę lecieć i tyle.

Alex, tak pierwsza ciąża prowadzona w Holandii ;) jestem tutaj od 4ech lat.
Paalinaa moja druga ciąża i porod w Holandii..ale szczerze to bylo juz tak dawno ze czuję się jakby była to mojs pierwsza ciąża tu ;) Mi w tym roku stuk nie 10 lat w Nl..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

To starsza wiadomość, po tym jak dałam jej ostrzeżenie. To jeszcze zacytowala Age i powiedziała, że same jesteśmy dno a śmiem ja upominać haha. Dopiero dziś wlazlam na jej wiadomość bo szkoda mi było,sobie psuć humor.

Mamusia dziękuję za radę. Miałam problemy żołądkowe jako dziecko. Ten objaw zgagowy mam tylko w ciąży, w każdej tak samo. Nie pali mnie sam przelyk ale jakby rozchodI się na płuca, jak przelykam to je ściska, jakbyś gorac lub lud polykala nagle. Mam wstręt do soli w tej ciąży i niedosalam, na wieczór nie jem jabłek.. Nie wiem już co o tym myśleć.
Dobrze, że ból minął. Nie było to nic skurczowego??

Misia ledwl dałam dziś rade musze się przyznać..

Paalina teraz mam pokój po synu, ma ściany zielono niebieskie i jestem przed przeprowadzka wiec się niemwysilam. Ale jak synek miał inny pokoik jeszcze to ściany były zielone blado, na jednej było,duże drewniane łóżko ( do niczego) a nad nim nalepka drzewa. Dużego. Biała z zielonymi liśćmi. Pięknie.. Druga ściana z obrazkami z serII z jakiej miał zasłony pościel lampę etc. Meble z Ikei.
Nie cuduje następnym razem, bo szybko wydoroslal i chciał auta a nie to co było.poszukam zdjexia..

Mam córkę Judyte, syna Dextera, córeczkę wcześnie urodzona Leile a teraz będzie najprawdopodobniej Layla.

Siyar?? Pierwsze słyszę. Bardzo ciekawe. Lubię nietypowe imiona.

Liluli wiadomo, temu dopiero dziś odczytalam.
Może nas podczytuje i zaś pójdzie rozglaszac, że tu samo dno i niemiła atmosfera hihi
Współczuję bólu..

Witaj Zuza :)

Niewa mizesz spokojnie brać antybiotyk. Brałam w ciazach, dziewczyny tutej juz tez. Tylko niech da bezpieczny :)

Aga no to odpoczywaj teraz ile siemda :*

Kasiulka kciuki jutro mocno trzymam za Ciebie i dawaj szybko znać co tam!!

Idę po zdjecie
Tak mój synek ma na imię Siyar ( czyta się Szijar) jest to imię Tureckie - Kurdyjskie..

Mnie także podobają się mało spotykane, nietypowe imiona..
Po urodzeniu synka , zawsze marzyła mi się córka do kompletu i miałam wybrane potencjalne imiona dla niej..Pierwszym z nich było właśnie imię Leila tyle że pisane przez y - Leyla (z tym że mój partner stwierdził że to starodawne imię u nich i nie podoba mu się..) wtedy spodobały mi się dwa kolejne imiona Dilara i Rabia jako że te dwa imiona są już w środ rodziny postanowiłam szukać dalej i padło na Sara ( jest to imię znane i u nas i u nich) także jak będzie córka to Sara.. Jesli będzie syn to na pewno będzie to także imię nietypowe ale jeszcz nie wiem jakie..To tak po krotce ;)

Oczywiście wszystkie imiona są piękne na swój sposób..i najczęściej kojarzą się nam z daną osobą..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, ja się szykuje do pracy. Tak się nie wysypiam, że czuję jak by mnie czołg przejechał. Myślę czy nie kupić Rogala ciazowego.

Paalina i Alex czy w Holandii w szpitalu mówią po angielsku? I jak położne? Bo w Polsce są okropne..

reklama
Lilth dziękuje za pamięć, idę dopiero na 18.15 wiec jezcze cały dzien przede mna. Layla śliczne imię L. Współczuje takiej zgagi u mnie równo po rurze- przełyku idzie. Bleh. Ale to chyba bardziej znośnie niż Twoje. Moja ciocia ma refluks i jej jakby idzie na płuca

Aga powodzenia, nich Ci szybko idzie projekt

Paulina wytrwałości, ciężka masz prace?

Ania nie ma co generalizować zalezy gdzie, w moim szpitalu położone to anioły

Do góry