reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dobrze i nie ,ale prowadzę w dwóch miejscach ciążę, jedną prywatnie a druga w placówce prywatnej ale w ramach abonamentu z męża pracy ,żeby mieć za darmo badania.

I tak moja gin prywatna jest w ciąży i ma problemy wiec na to genetyczne usg przez to musiałam iść do innego lekarza,więc książeczka ciąży nie uzupełniona

A ta druga gin to dzisiejsza z Medicover.

Jestem podlamana bo w sumie to nikt mi tej ciąży nie prowadzi buuuu sorki musiałam się wygadac bo mnie wściekłość rozsadza. . Szkoda dzidzi.....

OK juz mi lepiej [emoji6]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Myślałam, że tylko ja jestem dziwna bo też mam straszny spadek formy. Niemoc i leń mnie ogarnął. Wszyscy mówią, że od II trymestru wzrost energii, a tu taka niespodzianka [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam wyników.
Czekam na tel od położnej, ma dzwonić do godziny co się dzieje.. Mam megaaa piętra.. I nawet wewnętrzny spokój juz mi się nie udziela..
Dzis jeszcze 4.. Dzień urodziny małej.. Ostatnio w podobnym okresie ciąży się dowiedziałam.. Tez pierw Płeć poznałam a zaraz się zbieram na 12 na wizytę.. ( u mnie po 13).

Kciuki za resztę!!!

Cześć dziewczyny, ja po wizycie u położnej. Nie wiem czy z dzidzia wszystko ok :( nie robią tu badań. Usg dopiero w 20 tyg, ogólnie zlapalam jakiegoś doła. Najchętniej bym wróciła do Polski :( chyba hormony mi szaleją bo chodzę ostatnio jak bomba tykająca.
Mąż i synek chorzy. Ja mam strasznie niskie ciśnienie, coś polecacie?
Co do tylozgiecia macicy, to też myślę że to nie jest duży problem, również mam i wszystko ok do tej pory. Miłego dnia ;)

Witam Was kobietki :)
Ja wczoraj odebrałam wyniki wszystkie są ok a już się stresowałam,że TSH będzie nieprawidłowe, bo przed ciążą miałam problemy i mam wykrytą na usg torbielkę na tarczycy 3 mm :(

Dziewczyny czy miałyście wykonywane badanie na cytomegalię ?? Moja siostra w ciąży miała a ja nie mam zleconego i dziś na wizycie chyba ją zapytam czy to jest obowiązkowe?

Dziś czeka mnie wizyta u mojej ginekolog na 19.20 już się doczekać nie mogę aż podejrzę co tam słychać u mojego maluszka :)
Od jakiegoś tygodnia mam takiego lenia i taką niemoc, że nie wiem co mi się dzieje :( Ja już od poniedziałku na L4 i myślałam,że będę się nudziła a tu całe dnie śpie i ciągle jestem niewyspana ..... buuuu :( a tu w sobotę na wesele jedziemy ponad 200 km

Monti wiem o czym mówisz też mam taką masakrę :(

Aha83 współczuję tego jak zostałaś potraktowana przez lekarza,oni też miewają swoje humorki ....

Moja lekarka jest miła, wszystko tłumaczy jak należy zawsze siedzę w gabinecie tyle ile potrzeba, nie patrzy na zegarek i nie liczy na każdą pacjentkę np: 15 min :) w końcu płacę za wizytę 150 zł to nie mało więc jakby była niemiła to zmieniłabym lekarza.

Lilith kciuki za wizytę :)

Ania023 ja na podwyższenie ciśnienia polecam jazdę po polskich drogach, najlepiej w Warszawie, no tyle tumanow jeździ że nie dziwne że jak dojeżdżam do lekarza to mam wysokie ciśnienie. Dziś mi dwa razy głupki wymusili pierwszeństwo.
Lilith czekam na wieści. U mnie pappa pobrana w czwartek w środę już była, podejrzewam że wcześniej nawet tylko tak byłam odebrać przed usg.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

I ja się witam - na dzień dobry wkurzona spod gabinetu, wrrr (po ch.. umawiaja ludzi na godziny, jak jedna taka sobie parka mając na 11:00 przyjechała przed 10:00 (przede mną) i wlezli w moja godzinę badań, bo Pani z rejestracji im pozwoliła, wrrr.

Jeszcze żeby było "cudowniej" - przejeżdżalam przez ten most, na którym w sylwestra Ukrainiec zabił 2 nastolatki (badania mam w Jeleniej Górze) - widok tego miejsca chwyta za serce :-(

Pojawienia się zimy nawet nie będę komentować..

Lilith - gratuluję zdolnej córy. Jej muffiny to sztuka przez duże Sz [emoji3]. Aż szkoda jeść.

Tyle póki co - odezwę się później

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Czekam czekam na infooo:)
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie. Czasami boli mnie kroczę, ciężko mi określić, co to dokładnie, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam. Nie jest to jakoś strasznie bolesne i trwa raczej krótko, ale nie wiem co to. Myślałam, ze może szyjka macicy, ale to tak niżej jakby boli, a szyjka chyba wyżej jest?
I jeszcze jedno, może głupie, pytanie, ale wole się upewnić już teraz. Jak jeździcie na IP, to do szpitala położniczego? W mojej miejscowości w szpitalu nie ma ginekologii, więc chyba nie ma też specjalistów, którzy w razie co mogliby pomóc. Chyba więc lepiej kierować się gdzieś do Warszawy (ok.30 km) gdzie jest ginekolog...
Zdecydowanie jechać do szpitala gdzie będziesz rodzic chociażby dlatego że mają Twoja kartotekę i podczas porodu wiedzą co się z Tobą działo podczas ciąży. Ja w pierwszej ciąży 2 razy byłam na patologii ciąży w szpitalu w którym rodziłam później. Wszystko o mnie wiedzieli.
Hejka dziewczyny.

Ale jestem wściekła. . . Moja gin miała jakiegoś focha i wizyta trwała max 10 min,a dodam że przyszłam z Usg genetycznym dla niej do obejrzenia i z pogardą i pretensjami, że nie robię usg w tej samej placówce nawet na nie nie spojrzała i olala zmianę terminu porodu....płakać mi się chce

Odnośnie kolejek i czekania to też mam tak samo

Dobra lecę do pracy [emoji22]

Powodzenia pozostałym na wizytach

A odnośnie jeszcze tego bólu w kroczu to też czasem mam, zapytałam nawet swoją gin dziś ... ale jak się domyślacie głucha cisza . . . No jestem w szoku

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana na twoim miejscu znalazlabym taką ginekolog co znajdzie dla Ciebie czas i będzie o Ciebie dbać!
Nie mam wyników.
Czekam na tel od położnej, ma dzwonić do godziny co się dzieje.. Mam megaaa piętra.. I nawet wewnętrzny spokój juz mi się nie udziela..
Dzis jeszcze 4.. Dzień urodziny małej.. Ostatnio w podobnym okresie ciąży się dowiedziałam.. Tez pierw Płeć poznałam a zaraz się zbieram na 12 na wizytę.. ( u mnie po 13).

Kciuki za resztę!!!
czekam również z niecierpliwością i trzymam mocno kciuki żeby było wszystko dobrze :* jesteśmy z Tobą!

Cześć dziewczyny, ja po wizycie u położnej. Nie wiem czy z dzidzia wszystko ok :( nie robią tu badań. Usg dopiero w 20 tyg, ogólnie zlapalam jakiegoś doła. Najchętniej bym wróciła do Polski :( chyba hormony mi szaleją bo chodzę ostatnio jak bomba tykająca.
Mąż i synek chorzy. Ja mam strasznie niskie ciśnienie, coś polecacie?
Co do tylozgiecia macicy, to też myślę że to nie jest duży problem, również mam i wszystko ok do tej pory. Miłego dnia ;)

No to jeszcze troszkę do usg ale nic Ci nie dolega więc musisz sobie tak tłumaczyć, że wszystko jest dobrze i dzidzia rozwija się prawidłowo. grunt to pozytywne nastawienie bo dzidzia to czuję :*

Witam Was kobietki :)
Ja wczoraj odebrałam wyniki wszystkie są ok a już się stresowałam,że TSH będzie nieprawidłowe, bo przed ciążą miałam problemy i mam wykrytą na usg torbielkę na tarczycy 3 mm :(

Dziewczyny czy miałyście wykonywane badanie na cytomegalię ?? Moja siostra w ciąży miała a ja nie mam zleconego i dziś na wizycie chyba ją zapytam czy to jest obowiązkowe?

Dziś czeka mnie wizyta u mojej ginekolog na 19.20 już się doczekać nie mogę aż podejrzę co tam słychać u mojego maluszka :)
Od jakiegoś tygodnia mam takiego lenia i taką niemoc, że nie wiem co mi się dzieje :( Ja już od poniedziałku na L4 i myślałam,że będę się nudziła a tu całe dnie śpie i ciągle jestem niewyspana ..... buuuu :( a tu w sobotę na wesele jedziemy ponad 200 km

Monti wiem o czym mówisz też mam taką masakrę :(

Aha83 współczuję tego jak zostałaś potraktowana przez lekarza,oni też miewają swoje humorki ....

Moja lekarka jest miła, wszystko tłumaczy jak należy zawsze siedzę w gabinecie tyle ile potrzeba, nie patrzy na zegarek i nie liczy na każdą pacjentkę np: 15 min :) w końcu płacę za wizytę 150 zł to nie mało więc jakby była niemiła to zmieniłabym lekarza.

Lilith kciuki za wizytę :)

Ja miałam badanie na cytomegalie ale w sumie ja pracuje w laboratorium medycznym więc robię sobie badania za darmo jakie chce. Ale też czytalam , że to jest ważne badanie więc je też zrobiłam :* Trzymam kciuki za wizytę :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Agness tak mialam to.badanie na samym poczatku razem z toxo.

Lilirh ja rowniez czekam z niecierpliwoscia na Twoje wyniki.! Mysle ze to opoznienie z powodu czyjegos niedbalstwa swiateczno-noworocznego .i Kciuki za wizyte!

Misia podziwiam ze jezdzisz samochodem po warszawie ja bylam teraz we wrzesniu z mezem na 2 dni i myslalm ze zwariuje a jezdzilam jako pasazer.Za kierownice w zyciu bym nie wsiadla.A te korki o matko! Z mokotowa do szpitala na banacha wg gpsu 7 km jechalismy prawie godzine! podziwiam.

Ania napij sie kawki!

010igov3fkey3mez.png

Aga daj znac jak po wizycie?

Lilith ty tez szybciutko dawaj znac

Ania a gdzie ty mieszkasz?U viele niskie a u mnie znowu wysokie cisnienie ale chyba sie troche unormowalo bo od paru dni niemam boli glowy
f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Mialam cytomegalie robiona w każdej ciazy. Tokso zas mam co 3m

Czekam i czekam na ten tel.. Oby przed podgladaniem zadzwoniła.
U nas 2 tyg się czeka. W czwartek minie 3. Normalniebyloby Oki.. Ale nie po moich przejściach.
Dobrze, że mogę się Wam pozalic..

Zbieram się już :)

Do góry