reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka rok jako przedstawiciel nauczył mnie głównie jazdy samochodem i wielu przekleństw, za kierownicą bluzgam strasznie, ale tylko jak jestem sama :) jak pracowałam w labie to jeździłam tylko trasa praca-dom, reszta miasta mnie stresowałam, a teraz pikuś, doswiadczenie ;P

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilth mam nadzieje ze zaraz będziesz miała wyniki i odetchniesz z ulga. Córa super muffinka zrobila, fajnie ze ktaetywna z niej dusza. Powodzenia!!!

Ewela garuluje dobrej wizyty, zaufaj lekarzowi jak mówi żeby sie nie martwic. Wie więcej niż my :D

Ika niestety prawda... z ulicy trudno sie dostac. Ja mam prowadzona ciaze w przychodni przyszpitalnej. A na IP byłam na Karowej (w ogóle pierwszy raz w życiu byłam na IP :p )

O ja mam za to energii za trzech i super samopoczucie szkoda ze nie mogę tego wykorzystywać :D

Ania na niskie ciśnienie polecam ruch!

Agness ja miałam cyto, toxo, różyczkę itd . Powodzenia

Maziajka to kwestia przyzwyczajenia. Ja mam wrazenie, ze po Warszawie nie jezdzi sie trudno. Ulice są zwykle szerokie, dużo pasów a torowiska nie są na ulicy jak np we Wrocławiu. Do tego mało skrzyżowań zostało żeby trzeba było zwracać uwagę na tramwaje i im ustępować pierwszeństwa .

Ruchu w pracy mam pod dostatkiem, ale chyba na słaba kawę się skuszę.
Mieszkam w Holandii i tu całkiem inaczej prowadzą ciążę.
Trzymam kciuki za wizyty :)

Morela [emoji8]

Wszystko w porządku. Moje czekanie nie trwało długo. A i skorzystałam na tym, bo akurat kobieta z rejestracji wróciła z przerwy i mnie do wypełnienia papierów wzięła jako pierwszą, a tamte Babeczki co były przede mną musiały czekać [emoji6]

Badania póki co w porządku. NT 1,7. Serduszko pyka 155 ud/min.
Mieliśmy fuksa z badaniem bo dziec ma 8,3 cm. Usg robione miałam 2 razy z przerwą na labo, bo Dzidziol spokojnie sobie leżał główka w dół, grzbietem przyklejony do biodra.
Pani dr REWELACJA - dawno wszyscy się tak nie usmialismy w gabinecie (w trakcie mojego 1 usg, wparowala babka z rejestracji z menu obiadowym, i pytaniem czy pani dr będzie chciała kurczaka z różna, smażonego czy może w pomidorach [emoji23], dr- ka była z deka zniesmaczona.. Ale że wszyscy wybuchnelismy śmiechem i zaczęliśmy analizować kto co lubi, to i ja puścilo).
Stwierdziła, że nie ma co - robimy przerwę w usg na labo, po labo mam zjeść coś mega słodkiego, co by pobudzić Dzidziola (na szczęście obok była cukiernia) i ponownie przyjść do niej. Każde usg dość długo robiła i wszystko dokładnie komentowala.
Aaa nie napisałam kolejnego ważnego faktu - moja J nam towarzyszyła (zwolniłam ja dzisiaj ze szkoły), więc w ogóle cała przygoda w gabinecie była MEGA.
Jeżeli chodzi o płeć to dr na dzień dzisiejszy podejrzewa Laskę, ale jeszcze nie przyzwyczajamy się do tej diagnozy (co innego J, bo przecież ona chciała Siostrę, hahaha, więc jest przeszczesliwa) [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aga super ze wizyta tak sie dobrze udała :D
Lilith moje wyniki mialy byc w nie caly tydzien a tu prosze[emoji14]jutro mija 2 tyg[emoji14]ale pani z recepcji mówila zeby dzisiaj dzwonic takze zrobie to pozniej[emoji14]pewnie to przez tą przerwe swiąteczną i nie ma sie co stresowac ![emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam wyników.
Czekam na tel od położnej, ma dzwonić do godziny co się dzieje.. Mam megaaa piętra.. I nawet wewnętrzny spokój juz mi się nie udziela..
Dzis jeszcze 4.. Dzień urodziny małej.. Ostatnio w podobnym okresie ciąży się dowiedziałam.. Tez pierw Płeć poznałam a zaraz się zbieram na 12 na wizytę.. ( u mnie po 13).

Kciuki za resztę!!!
Trzymam kciuki , Bedzie dobrze !

Morela [emoji8]

Wszystko w porządku. Moje czekanie nie trwało długo. A i skorzystałam na tym, bo akurat kobieta z rejestracji wróciła z przerwy i mnie do wypełnienia papierów wzięła jako pierwszą, a tamte Babeczki co były przede mną musiały czekać [emoji6]

Badania póki co w porządku. NT 1,7. Serduszko pyka 155 ud/min.
Mieliśmy fuksa z badaniem bo dziec ma 8,3 cm. Usg robione miałam 2 razy z przerwą na labo, bo Dzidziol spokojnie sobie leżał główka w dół, grzbietem przyklejony do biodra.
Pani dr REWELACJA - dawno wszyscy się tak nie usmialismy w gabinecie (w trakcie mojego 1 usg, wparowala babka z rejestracji z menu obiadowym, i pytaniem czy pani dr będzie chciała kurczaka z różna, smażonego czy może w pomidorach [emoji23], dr- ka była z deka zniesmaczona.. Ale że wszyscy wybuchnelismy śmiechem i zaczęliśmy analizować kto co lubi, to i ja puścilo).
Stwierdziła, że nie ma co - robimy przerwę w usg na labo, po labo mam zjeść coś mega słodkiego, co by pobudzić Dzidziola (na szczęście obok była cukiernia) i ponownie przyjść do niej. Każde usg dość długo robiła i wszystko dokładnie komentowala.
Aaa nie napisałam kolejnego ważnego faktu - moja J nam towarzyszyła (zwolniłam ja dzisiaj ze szkoły), więc w ogóle cała przygoda w gabinecie była MEGA.
Jeżeli chodzi o płeć to dr na dzień dzisiejszy podejrzewa Laskę, ale jeszcze nie przyzwyczajamy się do tej diagnozy (co innego J, bo przecież ona chciała Siostrę, hahaha, więc jest przeszczesliwa) [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Super wiadmomośći :) ni inie ma to jak żartobliwe rozładowanie atmosfery :)

reklama
Aga super wiadomosci!! Gratuluje czekam na fotki na zdjeciowy:-)

010igov3fkey3mez.png

Do góry