reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja po badaniach prenatalnych wszystko z dzieckiem dobrze, tylko mam pepowine dwunaczyniowa ... któraś coś o tym wie? Narazie mam się tym nie przejmować trzeba będzie częściej oglądać dzidziusia ale martwię się. .. :( no i mam tylozgiecie macicy co też utrudniało badanie..
Tylozgiecie macicy to nic takiego nie martw sievtym w ogole ja tez mam i wszyscy w mojej rodzinie i masa kolezanek i spokojnie to pikus a i porod tez wcale nie jest przez to trudniejszy za to zajscie w ciaze czasem wymaga gimnastyki

reklama
Morela nie wiemy czy smaczne, zakaz jedzenia i cora jutro do szkoly zabiera.
Ona jest tym dzieckiem, co tworzy coś z niczego..

Ewcia mmm teraz mam jeszcze zapas ale niedługo może się skuszę.
Zdrowka dla Synka :)

Lactovaginal warto brać. Sama używam co kilka dni, boje się infekcji. Jeszcze po antybiotyku jestem to nie ryzykuje.
Artystka po prostu :)
Tylozgiecie macicy to nic takiego nie martw sievtym w ogole ja tez mam i wszyscy w mojej rodzinie i masa kolezanek i spokojnie to pikus a i porod tez wcale nie jest przez to trudniejszy za to zajscie w ciaze czasem wymaga gimnastyki
Ja też mam tylozgiecie macicy. utrudnia to jedynie faktycznie troszkę zajście w ciaze i może powodować czasem dyskomfort podczas seksu w nieodpowiedniej pozycji. poza tym to nie choroba :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Hej porannie.
Wybralam mala Do przedszkola gdzie oczywiscie zapalismy i czekam w lozku az M wroci z buleczkami.do mnie popoludniu dzisiaj przyjezdza Polozna Bozenka zeby wszystko sobie pozapisywac no i potem spotkamy sie po porodzie ale ciesze sie na spotkanie z nia bo bardzo ja lubie

Trzymam kciuki za wizytujace.ja jeszcze tydzien

Lilith niezle muffinki wuselt corce. Moja w sobote znowu na Basen i juz doczekac sie niemoze taka podekscytowana bo bylo 2 tyg przerwy

Ewela Gratulacje wizyty.na pepowinie sie nieznam a tylozgiecie w ciazy zawsze zamienia sie na przodozgiecie

f2w3flw15r2h1ssa.png

Ooo! I jak wspomnienia? Jakie tam są sposoby łagodzenia bolu? :) i w ogole jakie masz wrażenia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
za dużo sposobów nie znam na łagodzenie bólu bo miałam niezapowiedzianą i szybką cesarkę :) Były to święta więc i mało personelu było . Straszna cisza :) Oddział bardzo przyjemny, czysty ogólnie byłam zadowolona no i to że po cesarce wyszłam po 48h , ale chyba się pomylili. Teraz chciałabym jeszcze raz rodzić na wołoskiej lub bielański, lub kasprzaka. Wszystkie porodówki sprawdzone przez moje siostry i dobre opinie. :)

Hej dziewczyny
U was tez tak sypie sniegiem? Nas dosłownie zasypało, ledwo dojechałam do pracy, masakra.

Co do zakupów to zdecydowanie za wczesnie, tym bardziej, ze nawet nie ma jeszcze letnich ciuszków w sklepach ;p w sumie to wiekszosc rzeczy mam po synku, tylko z ubrankami problem, bo moj z zimy, wiec raczej wiekszosc sie juz nie bedzie nadawała.

Luandzia u mnie wie tylko najblizsza rodzinka, w pracy jeszcze nikt, albo sie domyslaja, bo brzuch juz duzy. Po prenatalnych jak bedzie ok to bede nosiła normalne ciuchy juz, a nie wielkie powyciagne bluzki ;p

Megan tylko sie cieszyc, ze tyle podostawaliście, jednak wyprawka troche kosztuje :) a co do karuzeli to my mamy super po synku Link do: KARUZELA FISHER PRICE RAINFOREST K3799 + PILOT (to chyba nowszy model), ale karuzela dopiero tak od 2-3 miesiaca zycia, nie ma sensu noworodkowi tego przykrecac :)

Lilith moj młody w ogole nie je tortów ani ciast, wiec raczej dla rodzinki, tylko nie wiem czy kogos bedziemy zapraszac, wiec jeszcze zastanowie sie nad gotowym, tym bardziej, ze w sb mam prenatalne i nie mam jakos nawet głowy zeby sie bawic z tortem.
Muffinki super!!
A co do pappy to ja juz mam czesc wyników i z nimi ide do lekarza, co prawda troche wczesnie robilam, bo norma jest od 11 tygodnia skonczonego, a ja robiłam w równym 11, z tym ze ciaza młodsza o 1 dzien, no ale trudno.

tyłozgięcie macicy też posiadam :)
lactovaginal stosuje co 2-3 dni , żeby nie nabawić się żadnej infekcji.
muszę zbadać żelazo bo zawsze mam go ponad norme i nie wiadomo dlaczego, teraz biore PENATAL DUO tam też jest żelazo, więc z załatwianiem się jest gorzej . biorę jeszcze żurawit, magnelle, i jod ( co drugi dzień) w sumie 5-6 tabletek na dzień dobry, a i jeszcze teraz nospa doszła :)

Hejka

Evela a co lekarz mowil na ta pepowine? Z dzidziulem wszystko oki ?

Megan ale zes fantow nazbierala:p
Ja w sumie tylko lozeczko mam do kupienie wiec tez niewiele:-)

Lilith tez mi sie kreci w glowie ale u nas chyba od pogody niskie cisnienie jakies do tego sniegu tona.A ja sie wcale nie dziwie , ze te mufinki takie sliczne jak mama taka uzdolniona to i corze sie udzielilo:-)

Palina gratulacje synka imie wybrane???

Truskawka u nas tez sypie i sypie ..szkoda tylko ze taki wiatr jeszcze wieje bo nawet nie mozna z dzieckiem na ten snieg pojsc..

Aga , Lilith kciuki za wizyte:-) ja mam o 13.30:-)

010igov3fkey3mez.png

reklama
ewcia3004 no właśnie lekarz mówił ze później wieksza kontrola maluszka, no i dr Google staram się omijać bo każdy przypadek inny za tydzień wizyta u lekarza prowadzącego wiec zobaczę co powie.

Wedny83 tak tak właśnie mama mi powiedziała ze tylozgiecie ma dużo kobiet i ze mam się tym nie przejmować :)

Do góry