reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Żonagraja oby nie wracalo! U mnie lżej ale nie tak, żebym miała spokój. Wraca i odchodzi i tak w kolo. Tez mam bole, mysle ze to taki okres bo macice juz spora i nas rozciąga teraz. Miałaś tak
Kciuki za jutrzejsze badania.
Będę zaglądać pewnie od rana gorzej z napisaniem bo za dużo na głowie..

Wyników dalej nie mam.. Denerauje się..

Dzieło Cory i syn z kotem :)

Zobacz załącznik 790074 Zobacz załącznik 790075 Zobacz załącznik 790076

ale masz zdolną córę ! super !
ażnabralam ochoty na coś slodkiego i jem... paprykę :)

Hejka dziewczyny.

Ale jestem wściekła. . . Moja gin miała jakiegoś focha i wizyta trwała max 10 min,a dodam że przyszłam z Usg genetycznym dla niej do obejrzenia i z pogardą i pretensjami, że nie robię usg w tej samej placówce nawet na nie nie spojrzała i olala zmianę terminu porodu....płakać mi się chce

Odnośnie kolejek i czekania to też mam tak samo

Dobra lecę do pracy [emoji22]

Powodzenia pozostałym na wizytach

A odnośnie jeszcze tego bólu w kroczu to też czasem mam, zapytałam nawet swoją gin dziś ... ale jak się domyślacie głucha cisza . . . No jestem w szoku

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Skąd ja znam takie fochy... na mnie lekarz o usg byl niemal obrażony , że dzidzia byla troszkę za mala i nie dalo się złapać pomiarów .. i że on już dla mnie miejsca nie znajdzie na kolejne badanie ... olalam go, bo po co się dupkiem denerwować ...

Myślałam, że tylko ja jestem dziwna bo też mam straszny spadek formy. Niemoc i leń mnie ogarnął. Wszyscy mówią, że od II trymestru wzrost energii, a tu taka niespodzianka [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

ja tez ciągle czekam na wzrost formy... i ni widu ni słychu :)

Piszecie o zakupach czerwcowek - ja osobiście już powoli zaczynam tzn zagladam po komisach i ciuchlandach , bo można trafić naprawdę perelki ( oczywiście potniej je wygotuję i wyprasuję ) Fakt - nie szaleje jakoś wybitnie , ale ja mam świadomośc , że nie mam doslownie nic dla maluszka . wszystkie rzeczy po starszej pannie już dawno oddaliśmy ( pewnie dlatego ,że drugiego malucha w planach nie bylo :) )
Także rozgladam się , czytam opinie o wózkach itp , a jak trafię coś czemu oprzeć się nie mogę - to czasem coś kupię ...

reklama
Zonograja ja tez fanka lumpeksow mamy u siebie taki mega duzy na prawde chodzenia na kilka godzin ...ale jakos jeszcze nie ogladalam nic weny nie mam tez sil brak a juz 16 tc leci moze na wiosne bedzie lepiej??

Nic ja zwijam sie na wizyte buziaki:-)

010igov3fkey3mez.png

Lilith - trzymam kciuki za Twoje wyniki (oby się za chwilę znalazły). I obys mogła odetchnąć z wiiiiielką ulgą.

Synu z kotem przeslodki [emoji3]

Morela - zazdroszczę troszeczkę pracy w labo. W trakcie studiów miałam praktykę w labo (fizyko-chemicznym), ale badalam wodę, ścieki i osad, także troszkę inna specyfika [emoji1]. Po praktyce nawet popracowalam tam pół roku i z wielkim sentymentem do dzisiaj to labo wspominam (zawsze kochałam chemię).

Aha - no brak mi słów..

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hey mamusie! W pon byłam u dr i powiedziała, że wszystko ok, w pt zaczynam11 tydzień. Niestety mocz mi zły wyszedł wtedy i wczoraj, za dużo białka i we wtorek mnie bierze do szpitala na obserwacje i badania nerek, krwi, moczu i takie tam . Boję się, że może to być zatrucie ciążowe :( Ehh myślę i myślę.

Hey mamusie! W pon byłam u dr i powiedziała, że wszystko ok, w pt zaczynam11 tydzień. Niestety mocz mi zły wyszedł wtedy i wczoraj, za dużo białka i we wtorek mnie bierze do szpitala na obserwacje i badania nerek, krwi, moczu i takie tam . Boję się, że może to być zatrucie ciążowe :( Ehh myślę i myślę.

Nie przejmuj się moja siostra też w ciąży miała białko w moczu i pózniej wszystko się unormowało i następne badanie miała już ok :)

Aha wspolczuje przejsc z lekarka, tym bardziej ze za to placisz. Ja zmieniłam lekarza, chodziłam do niego ponad rok czasu, wizyty srednio 2-3 razy w miesiacu, ale do prowadzenia ciazy sie nie nadaje, wizyty bardzo krotkie, teraz mam nowego ale tylko raz byłam, wiec na razie ciezko mi ocenic.

Agness zrob koniecznie cytomegalie, rozmawiałam ostatnio z dziewczyna która miala to w ciazy i niestety przez to urodziła w 34 tygodniu, dziecko ma do tej pory (8 lat) straszne problemy z wątrobą. Jest to powazna choroba tak samo jak toxoplazmoza.

Aga super wiesci!!! Fajnie, ze na usg była tez córka :D

Lilith trzymam mocno kciuki!!

Chybra nie za fajnie z tym białkiem w moczu, ale dobrze, ze lekarz Cie wysyła do szpitala, lepiej dmuchac na zimne, choc na zatrucie ciazowe raczej zdecydowanie za wczesnie.

AIM a były moze w GK te spodnie ciazowe na gumki po bokach?? czy wszystkie z pasem? szukam ich stacjonarnie :)

Tak jak mówiłam, 100% dziewuszka. Dex dumny.
Prawie 10cm. Nie wiem jak nogi ale ponoć baardzo długie i faktycznie.
Aga po tetnie bym u Ciebie dziewuszke obstawiala, u nas dzis takie samo. Porownane detektor ze scanem.
Gratuluję oczywiście!! Cora na pewno zachwycona,
W poprzedniej ciazy mala tez się tak wyobracala, teraz maluch tez ale dał pięknie NT zmierzyć.

Zdjęcia mojej bokserki, bo jak ja babeczka obudziła walila jak oszalała tekami i nogami haha i zaslaniala ciagle miejsce między nogami.

Milczą położne, ani się dodzwonić ani nie oddzwonila.. Zaraz zadzwonię do sekretarki by poszła je sprawdzić.. I tak jadę jeszcze na szpital..

Dziękuję za miłe słowa!

IMG_20170104_132009.jpg
IMG_20170104_131842.jpg

Załączniki

• IMG_20170104_132009.jpg
    IMG_20170104_132009.jpg
    388,5 KB · Wyświetleń: 309
  • IMG_20170104_131842.jpg
    IMG_20170104_131842.jpg
    377,7 KB · Wyświetleń: 283
reklama
Lilith uffff napiecie bylo dobrze ze juz po wszystkim, musi byc dobrze :) dlugie nogi i raczki laska bedzie jak sie patrzy ☺☺

Do góry