reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka powiedział ze przy tych wszystkich parametrach teraz jakie są jest wszystko dobrze z dzieckiem tylko ta pepowina wyszła zła mówi ze zdarza się to musi później być większa kontrola usg i echo serca badanie polowkowe będzie tam już więcej widać bo jest to najczęściej wykrywane właśnie dopiero ok.18-20 tygodnia, no i później juz trzeba myśleć o szpitalu polozniczym z oddzialem neonatologi żeby od razu dziecko było zbadane jak najlepiej, no narazie trzeba się skupić na początkach,..

reklama
Ewela jestes pod dobra opieka i szybko masz wykryte wiec beda obserwoawac i w razie czego dzialac:-)

010igov3fkey3mez.png

Witam się zimowo! U mnie całe szczęście nie sypie tak bardzo, ale zrobiło się ładnie i biało :) i wieje niestety. U nas często przy takiej pogodzie często wyłączają prąd i dziś zjadłam z mężem śniadanie przy świecach :)
Też z ciekawości weszłam na wątek czerwcowych mam. Niby tylko miesiąc różnicy (w niektórych przypadkach nawet niecały) a one już wszystko mają. Szok. Ja na razie wcale nie myślę o zakupach dzieciowych, jakoś za wcześnie dla mnie na to. Może jak już brzuszek urośnie to zacznę bardziej się rozglądać. Ubranka będę mieć, ale po dziewczynce, a ja czuję, że będzie chłopak:) może już za tydzień się dowiem.
Kasiulka ja też bym chciała rodzić na Karowej, bo moja gin tam pracuje, ale czytałam opinie, że mają dużo chętnych i potrafią odesłać. Prawda to?
Lilith ale cudne babeczki, zazdroszczę córce talentu kulinarnego i plastycznego :) a kot i synek - nie wiem który większy słodziak :)
Ewela ja też mam tyłozgięcie :) i fakt o dzidziusia musieliśmy się troche postarać i nagimnastykować podczas aktu tworzenia :) Jeden lekarz powiedział mi jeszcze kiedyś, że mam macice dwurożną. Naczytałam się jakie to utrudnienie w ciąży, ale moja gin nic nie mówiła więc chyba jest ok.
Trzymam kciuki za wizytujące!

Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie. Czasami boli mnie kroczę, ciężko mi określić, co to dokładnie, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam. Nie jest to jakoś strasznie bolesne i trwa raczej krótko, ale nie wiem co to. Myślałam, ze może szyjka macicy, ale to tak niżej jakby boli, a szyjka chyba wyżej jest?
I jeszcze jedno, może głupie, pytanie, ale wole się upewnić już teraz. Jak jeździcie na IP, to do szpitala położniczego? W mojej miejscowości w szpitalu nie ma ginekologii, więc chyba nie ma też specjalistów, którzy w razie co mogliby pomóc. Chyba więc lepiej kierować się gdzieś do Warszawy (ok.30 km) gdzie jest ginekolog...

I ja się witam - na dzień dobry wkurzona spod gabinetu, wrrr (po ch.. umawiaja ludzi na godziny, jak jedna taka sobie parka mając na 11:00 przyjechała przed 10:00 (przede mną) i wlezli w moja godzinę badań, bo Pani z rejestracji im pozwoliła, wrrr.

Jeszcze żeby było "cudowniej" - przejeżdżalam przez ten most, na którym w sylwestra Ukrainiec zabił 2 nastolatki (badania mam w Jeleniej Górze) - widok tego miejsca chwyta za serce :-(

Pojawienia się zimy nawet nie będę komentować..

Lilith - gratuluję zdolnej córy. Jej muffiny to sztuka przez duże Sz [emoji3]. Aż szkoda jeść.

Tyle póki co - odezwę się później

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ika mysle ze jak dasz rade dojechac do Wawy to tam siebkieruj bo jak nie ma ginka na IP u ciebie to i tak nic nie poradza, a roznymi bolestkami niebprzejmuj sie jezeli nie sa silne nie ma innych objawow przy nich to spokojnie mnie tez czasem.cos zakłuje (mam dobra metode na( kichanie i kaszlenie schylam sie w poł i nic nie boli hihi) a takie ciazenie jakby dzidz mial wyjsc zaraz tez czasem mam zadko ale spoko to nic takiego, obserwowac sie trzeba i nie przemeczac ☺

Aga czekam na wiesci

Lilith cuda Wasza córa tworzy ☺ a synek z kotem wow ja na ciagle czekam az sie moj brytyjczyk narodzi :)

Aga_k_m u mnie w poradni też jest na godzinę ale wchodzą w kolejności przyjścia. Beznadzieja. Do tego zdarza się często że lekarza wzywają na oddzial.
Ika z kroczek nie pomogę, mnie nie boli-jeszcze ale przypuszczam że to normalne. Radziłabym na IP do szpitala w którym jest ginekologia. Może tam gdzie planujesz rodzić. W tym najbliżej ciebie może być ginekolog jako konsultant na kilka godzin dziennie a inny lekarz np. Ortopeda Ci raczej nie pomoże.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga u nas tez na godziny zapisuja a i tak jak przychodzi jakas znajoma to wlazi przed tak mnie to wkurza! Ja ogolnie rozne rzeczy rozumiem jak sa opoznienia czy cos ale jak przychodzi kolezaneczka poloznej i za 5 min juz w gabinecie jest to mnie cos trafia! U mnie na wsi to bardzo czeste jest....
Co do wypadku to slyszalam tragedia...

010igov3fkey3mez.png

Hejka dziewczyny.

Ale jestem wściekła. . . Moja gin miała jakiegoś focha i wizyta trwała max 10 min,a dodam że przyszłam z Usg genetycznym dla niej do obejrzenia i z pogardą i pretensjami, że nie robię usg w tej samej placówce nawet na nie nie spojrzała i olala zmianę terminu porodu....płakać mi się chce

Odnośnie kolejek i czekania to też mam tak samo

Dobra lecę do pracy [emoji22]

Powodzenia pozostałym na wizytach

A odnośnie jeszcze tego bólu w kroczu to też czasem mam, zapytałam nawet swoją gin dziś ... ale jak się domyślacie głucha cisza . . . No jestem w szoku

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry