reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny
Witam wszystkie nowe mamusie
Kurcze dziewczyny wstałam dziś rano i piersi przestały mnie bolec, znikneły tez te wypustki wokół sutków :/ jestem przerazona, miałam jechac na bete, ale i tak musialabym zrobic dwa pomiary, a w piatek ginekolog. Teraz znów mnie lekko bolą, ale tylko jak na nie nacisne. Rano nawet nie moglam sie umalowac, bo dostałam ataku płaczu :(:(:( nie wiem czy w ogole cos z tej ciazy bedzie :(:(:( chyba nie przezyje drugiego poronienia.

Nath ja zaluje, ze nie zdecydowałam sie na dziecko wczesniej, wziełam slub jak mialam 22 lata i w sumie chcialam miec juz wtedy dziecko, ale oczywiscie rodzinka mowila, zebym lepiej studia skonczyła. No i pierwsze urodziłam jak mialam 25 lat. Gdybyśmy sie zdecydowali od razu na dziecko, to nie bylo by takich problemów z druga ciąza. No ale teraz to musztarda po obiedzie :/

Lilith gdzies czytalam, ze w takiej wczesniej ciazy lekarze nie puszczaja dopplera bo to nie zdrowe dla dziecka, ale nie wiem czy chodzi tylko o tego z usg czy tez o takiego jak Ty masz. Ale jesli Cie to uspokaja to najważniejsze. Ja bym raczej nie kupiła bo pewnie non stop bym z tym siedziała przy brzuchu ;)

Tea mój synek od początku spał u siebie, z tym, ze ja miałam u niego w pokoju swoje łożko, jak miał kilka miesiecy to sie eksmitowałam do sypialni z powrotem, a on spał juz sam.

reklama
Cześć Kobitki :-)

Maziajka - a poproszę o ten przepis :-).
Tamtych klusek nigdy nie zapomnę, jak również przemilej gościny (to była spora rodzinka, ja i mój M przyjechaliśmy do nich z chłopakiem ich córki - także byliśmy totalnie obcy, a przyjęli nas jak swoich) :-D

Tea - jeżeli masz możliwość przeniesienia młodego do drugiego pokoju, to próbuj. Tymbardziej, że za kilka miesięcy będzie Wam ciasno ;-). I jeżeli teraz będziesz go powolutku przyzwyczajala do drugiego pokoju, może nie będzie czuł się odsunięty przez drugie dzidzi.

Moja spała przy nas 4 lata. I naprawdę to już było przegięcie.
Jak była malusia , często się budziła, zasypiala przy cycu, więc często zostawala z nami już do rana. Efekt - każde odkładanie jej do łóżeczka kończyło się histeria. Później łóżeczko musieliśmy dosuwac do naszego łóżka, bo musiała mieć ze mną kontakt: ręka- ręka.

Także.. Mam nauczkę na przyszłość ;-)

Hajmal - tylko bez paniki [emoji2], wszystko u Ciebie dobrze. Ostre mdłości to naprawdę dobry znak, taki typowo ciążowy ;-)

Misia - ale Ty te ostre potrawy możesz jeść przez cały dzień? zazdraszam :-). Ja z rana tylko jałowe jedzenie, ale później już łatwiej z bardziej wyrazistymi potrawami.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka89 nie martw się, wszystko będzie dobrze ;) ja też panikuje, bo boję się kolejnego poronienia i już się nie umiem doczekać aż lekarz potwierdzi, że wszystko w porządku. A objawy przychodzą i odchodzą, nie ma co tak bardzo ich obserwować :) mnie rano piersi bolą dużo mniej, zaczynają coraz bardziej w miarę jak jestem bardziej aktywna. Widocznie tak ma być ;)

Aga na razie nie mam żadnych dolegliwości że strony układu pokarmowego. Chociaż wczoraj trochę pocierpialam bo chciało mi się coli , no i oczywiście się napiłam.
Nie wytrzymam chyba do piątku do wizyty. I jeszcze praca od dzisiaj. Postaram się szybko uwinac.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w takim razie napiszę coś więcej o sobie :) Mam 28 lat mieszkam we Wrocławiu to moja pierwsza ciąża. Wyszłam za mąż w wieku 22 lat i ja już w sumie chciałam dziecko 3 lata po ślubie ale jakoś tak wyszło szkoła,praca mój mąż nie był chyba gotowy... Teraz póki co bardzo się cieszę ale czekam do środy na 100% potwierdzenie u lekarza. Powiedziałam tylko siostrze i nikomu więcej mam nadzieję, że zrobię piękny prezent swoim rodzicom i teściom na Boże Narodzenie ( wszyscy już nas się dopytują kiedy będzie dzidziuś,bo już 6 lat po ślubie itd... docinki rodziny )

Patimyszko - upss - witaj wśród Nas :-).

Truskawka - nie denerwuj się. Kilka dni temu miałam podobnie. I piersi i plecy przestały mnie boleć. Nawet sie ucieszyłam, bo to swędzenie cycy w pracy średnio było miłe :p.
Trwało to 2-3 dni. I na nowo zaczęłam wszystko odczuwać, ale.. Lżej niż na początku.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Pati na szczęście na raze to takie sny obyczajowe :)
Ja wogóle w tej ciazy to mam nasilone wszytkie oznaki, bardziej mi mdło , bardziej mi słabo, bardziej mnei boli, mniej widać na usg. żeby sie tylko nie okazywało ze to biochemiczna
Truskawka u mnie z piersiami to jest tak ze w jedn dzien bolą bardziej w drugi mniej nie martw sie bedzie dobrze, kiedy masz wizytę ?
aga mam nadzieje że te mdłości mówią o tym ze będzie dobrze, że sie wszytko dobrze rozwija, ale są takie ze nie idzie funkcjonować, nie wymiotuje ale taka mi gula stoi w gardle...... no i mam wrazenie / czuje że mi sie macica powieksza

Karo ja jestem ze slaska:-)

Aga wiec gotujesz ziemniaki przeciskasz przez praske do duzej miski dzielisz te ziemniaki w tej misce na 4 rowne czesci jedna czesc wyciagasz i w ta dziure wsypujesz maka ziemniaczana , nastepnie wrzucasz ta czesc ziemniakow ktora wyciagnelas i wszystko mieszasz ze soba przewaznie trzeba dodac jeszcze 1 jajko ..choc to zalezy od ziemniakow jak ciasto jest suche to dodajesz jajko jak nie to nie dodajesz:p .Wrzucasz do gotujace osolonej wody jak wyplyna wyciagasz.Przepis tradycyjny slaski przekazywany z dziada pradziada:p

Truskawka spokojnie wdech wydech...mnie tez nie raz objawy na chwile ustaja przeciez jakby nas ciagle bolalo to bysmy zwariowaly:p

010igov3fkey3mez.png

reklama
U mnie też powoli objawy się pojawiają, głównie to cały czas bolą piersi. Raz mocniej teraz słabiej. No i pobolewa brzuch. A czasem wywalam mojego męża na drugą kanapę jak coś je, bo nie mogę zdzierżyć zapachu ;) mdłości na razie nie mam, zobaczymy czy pojawią się później... teraz tylko czekam do wizyty, żeby zobaczyć tą małą kropeczkę ;)

Do góry