reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Brrr ja to ogorkowej nie tkne,.sledzi i innych tez.OGOlnir jesli mam smak na cos to np na lody albo gofra z bita smietana:p

Mnie oczywiscie pokaralo za.glupia gadke i strasznie mi sie nie dobrze zrobilo wladnie robie sobie grzanke bo chyba zwymiotuje...

010igov3fkey3mez.png

reklama
Witam wieczornie nowe lipcoweczki
My dzisiaj u Siostry bylismy 100 km od nas i fajnie spedzilismy niedziele, dzieci sie bawily ale od wczoraj walcze niestety po tym jak zjadlam w pracy salatke od wlocha z mega wzdeciami.dzisiaj myslalam ze przeszlo i zjadlam u Siostry typowy slaski obiad(czyli kluski, rolady i czerwona kapusta )i myslalam ze umre. niewymiotuje czy cos tylko ten okropny bol brzucha. Zaczelam 9 tydzien wie jak pisalyscie tutaj o tych rzeczach to sobie myslalam ale super Mi nic niejest i w poprzednich ciazach tez bylo super a teraz takie cos
Nath tak jak dziewczyny juz pisaly ze jezykiem naprawde sie niemartw.Moja mala 3 latka mowi perfekt po niemiecku i po slasku (bo tak mowimy w domu ) i teraz jak bylismy w polsce zaskoczyla wszystkim jak plynnie mowi. A Jesli chodzi o trzy jezyki to moja Dobra kolezanka jest polka,maz kanadymyjczykiem a mieszkaja w niemczech i synowie ich obydwoje mowia plynnie w trzech jezykach ale trzeba pilnowac.
Wspolczuje dziewczyny wam z waszymi lekami przez to przechodzic musicie. Sama przez to przechodzilam w gimnazjum ale pomoc rodzicow i psychologa i chyba wyroslam.
Ja w srode wizytuje. Jutro wolne wiec tylko we wtorek Do pracy i wizyta.
Edit:widze moj suwaczek ruszyl

f2w3flw15r2h1ssa.png

Ja dzisiaj nic nie jadłam bo mnie okropnie mdli,od wczoraj nie śpię (całą noc i dzisiejszy dzień) ale tylko dlatego,że chce wreszcie przesypiać noce ,a nie dni i może dzisiaj jakoś to unormuje :p

Karo011 - ja będę się starać wychować moje dziecko w 3 kulturach i na 3 językach ale to,które wybierze jako swoje ulubione pozostaje jak na razie zagadką :D

Mnie mdli po wszystkim ale po bulce z maslem i serem chociaz nie wymiotuje rano. A w ciagu dnia staram sie jesc wszystko.

Ps. Moj suwaczek od kilku dni stoi w miejscu.

w4sq43r8pdpftgs9.png

Nath moze mdli Cie z glodu. Jak jestem glodna to mam straszne mdlosci.

Aga_k_ma i Dobradziewczyna kciuki za jutro!! na pewno będzie dobrze :)
Przydałby się ten wątek wizytowy.

Dobradziewczyna, lepiej brać l4 na grudzień w takim razie. lekarz chyba sensowny, nie będzie robić problemów??

Nath,
Dlatego Ci pisze żebyś czasem się uparla przy swoim bo oni tacy są zlewkowi a tyle kasy za nic biorą ze szkoda gadać.. i właśnie paracetamol i woda to najlepiej na wszystko brać.. skargi na nich świetnie działają :)

Twoja choroba raczej przypomina mi moja. stąd pytanie czy jesteś pewna.. znowu jeśli o mnie chodzi, to nerwice wszelakiego typu są częścią mojej choroby, plus różne inne dziwactwa.. myslalam z opisu, że to bardziej rozbudowane jest no ale się pimylilam skoro masz tylko taka diagnozę.
Dobrze, że sobie tu radzisz jak tylko możesz ale nie siedź w domu.. wiesz a może chciałabyś iść na volontariat?? nie wiem czy lubisz zwierzęta.. ja mam chopla na ich punkcie i w p, i tutaj się temu poswiecalam. ogólnie, wo,e zwierzęta od ludzi :)

Agenss dokładnie jak Maziajka pisze.. jeden post..

Maziajka, tak! tak źle tak niedobrze. ta ciąża to kosmos mam marne objawy a jak dzis mnie dopadło to panika, że to coś złego haha. ja cyce tylko czuje, ale są juz spore. myślę, że nasze przeczucie jest ważne a jesteśmy pozytywnie nastawione. 7.12 tomjeszcze trochę ale teraz cięższy okres, i po sklepach się człowiek nalata, w domu trzeba coś przygotować to i czas szybciej leci.. tylkomte przeziębienia..

Pochwale sie.. Nie dawało mi spokoju to serducho.. wiec poszłam jak ta wariatka oglądać filmy na yt z detektorem. laski tam mówią, żeby przycisnąć..myślę.. zwariowaly.. pytam przyjaciółki.. Ona też naciskala.. to przyciskam.. A tam słyszę!! w końcu!! nie widzę a słyszę.. płacz momentalny, nie moglam łez powstrzymać.. tak slicznie..tak dawno tego niemslyszalam.. U nas na scanie nie dają słuchać.. Az ciężko opisać co czuje.. niemwiem czy za dwa dni powtórka..pewnie nie wytrzymam i jutro sprawdzę.. w poprzednich tez codziennie sprawdzalam a potem jak szukać nientrzeba było to rano i wieczorem.. ech :)

Dzis objadalam się domowym wrapem. nie poprasowane do końca..
Syn z goraczka to jutro nie idzie do przedszkola ale mamy z rana okuliste..

Lilith - dzięki [emoji8]
Zdrówka dla Synka.

Cieszę się razem z Tobą usłyszanym dźwiękiem serduszka. Cudowna melodia [emoji3][emoji3][emoji3]

Wrapy... Mhmmm... Ostatnio o Macu pomyślałam, że może trzeba by było odwiedzić [emoji6]. Uwielbiam klasycznego wrapa, albo z wołowina na ostro. Ale staram sie nie przyzwyczajać młodej do fast foodow, choć takie "dobreeee" [emoji6].
Narobilas mi smaka [emoji14][emoji14][emoji14]

Karo - rzeczywiście udana niedziela [emoji2]. Dobrze, ze masz jutro wolne - odpoczniesz troszkę. Obiadek pyszny, szkoda, że okazał się tak ciezkawy w skutkach :-(.
Byłam kiedyś w goscinie na śląsku (Kokoszyce k/Wodzisławia) i jadłam tam najlepsze kluski śląskie. Niestety...ani moja mama ani moja babcia nie są w stanie odtworzyć tego smaku, a sama nie odwazylam się spróbować [emoji14].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny ;) tak nieśmiało się witam, wczorajszy test pozytywny, termin wychodzi na 27-28 lipiec. Z tym, że owulacja była kilka dni wcześniej, więc może się trochę przesunąć. To może coś o mnie... Jestem że śląska, w styczniu skończę 26 lat. To moja druga ciąża, pierwsza pod koniec lutego skończyła się poronieniem. To był 5/6 tydzień. Teraz jestem pełna obaw ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i doczekam w lipcu mojego małego cudu ;) pod koniec tygodnia planuję odwiedzić ginekologa, żeby potwierdzić ciążę i zapytać o L4. Już się nie umiem doczekać momentu, w którym zobaczę mojego maluszka ;)

Aga_k_ma i Dobradziewczyna kciuki za jutro!! na pewno będzie dobrze :)
Przydałby się ten wątek wizytowy.

Dobradziewczyna, lepiej brać l4 na grudzień w takim razie. lekarz chyba sensowny, nie będzie robić problemów??

Ja co do jutra to mam pozytywne nastawienie :) lekarz nie powinien robić problemów, w pierwszej ciąży nie potrzebowalam zwolnienia więc nie wiem dokładnie jak to u niego z tym jest ale się dowiem [emoji3]

Aga_K_ma my sami robimy, zależy od ochoty nacrodzaj. dziś był z kotletami, pokrojonymi w paseczki. sos jak kto lubi. daliśmy ser żółty, sałatę lodowa, cebulę, pomidor, zielony ogórek i paprykę. potem do grilla Formana by się zgniotlo i ładnie zapieklo. ta wersje Lubie najbardziej.
Jakbyś robiła to smacznego!!

Jestem przeszczesliwa. w końcu koniec marudzenia i zamartwiania się.. wystarczy mi sprawdzić i juz.. w każdej ciazy czekalam na ten moment..

Kluski śląskie uwielbiam. jestem z Podbeskidzia choć teraz to z województwa śląskiego haha..

Dobradziewczyna, nie znam się na zwolnieniach w Polsce ale pamiętam, że jak dziewczyny załatwiają to ważne by mieć wpisane, że możesz się poruszać. przypilnuj lekarza i jeszcze raz powodzenia!

Czekamy na wiesci dziewczyny. ktoras jeszcze wizytuje??

Witaj Patimyszka. chyba mamy to samo imię :) gratuluję II kreseczek. Teraz będzie dobrze, bądź dobrej myśli.

reklama
LILITH jak widać po moim nicku, mam na imię Patrycja ;) miło mi poznać imienniczkę ;) staram się myśleć pozytywnie, ale całkowicie uspokoję się pewnie dopiero jak zobaczę serduszko :)

Do góry